KAARTEN TE KOOP VOOR FEESTELIJKE FINALE

JCI Dommelland maakt zich op voor uitreiking BOT 2018

Voor de finalestrijd om de Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT) 2018 zijn nog kaarten te koop. De feestelijke uitreiking vindt donderdag 8 november plaats in automuseum Classic Park aan de Koppenhoefstraat. Uit de negen finalisten die Brabants Centrum deze en de twee voorgaande weken voorstelde, worden winnaars in drie categorieën gekozen. Er zijn nog kaarten te koop.

Classic Park is die dag vanaf 19.30 uur open voor een warming-up. Een uurtje later start een spectaculaire twee uur durende show die wordt gepresenteerd door de Tilburgse zangeres en actrice Laureen Peskens. Zij laat alle negen finalisten aan het woord. De avond wordt omlijst door een lasershow. Daarnaast zijn er optredens van een illusionist en de wereldkampioen paaldansen. Om 22.30 uur begint de afterparty.

De uitreiking van de BOT 2018 wordt voor de achtste keer georganiseerd door JCI Dommelland, een samenwerkingsverband van jonge ondernemers. Voor het eerst worden in drie categorieën prijzen uitgereikt. Naast business to business en business to consumer is er nu ook business to consumer nieuwkomer.

FAST FORWARD

De finale van BOT 2018 heeft als thema 'Fast Forward'. Een deskundige jury, bestaande uit Ties Pronk (voormalig Vion-directeur), Femke Hellemons (chief operations officer van Olympia) en Ramon Penders (Witlox en Van der Boomen Accountants), maakt dan bekend welke ondernemers de trofee ontvangen. De volgende bedrijven zijn finalist voor de Boxtelse Ondernemers Trofee. Business to Business: Sanders Machinebouw; Dutch Hardware Trading; Nic&Mic. Business tot Consumer: Eetcafé De Kerk; PROEF! Culinair; Kliniek voor Mondzorg Boxtel. Business tot Consumer Nieuwkomer: Lunchzaak Deegeluk; Drogisterij Bewust Beter Liempde; Elan Bikes Support.

Tijdens elke editie van de ondernemersprijs wordt een goed doel gekozen door JCI. Dit keer is dat Dream4Kids. Deze stichting organiseert zogenaamde droomdagen voor kinderen die een ernstige traumatische ervaring hebben meegemaakt.

Kaarten voor de finaleavond van BOT 2018 in Classic Park zijn te koop via www.bot2018.nl.


DELICATESSENZAAK VIERT PUIK BEGIN

't Verswinkeltje geeft feestelijke housewarming na goede start

Delicatessenzaak 't Verswinkeltje aan de Breukelsestraat 4 dat halverwege september zijn deuren voor het eerst opende, geeft zaterdag 27 oktober een housewarming. Die dag houden de ondernemers Anneke Klerkx-Groth en Elke de Raad diverse proeverijen en bieden iedere klant iets lekkers.

De nieuwe winkel in Breukelen beleefde prima start, aldus het ondernemersduo: ,,Veel mensen weten ons al goed te vinden."

Het tweetal richt zich op de mensen die in het weekend iets lekkers op tafel willen en zijn daarom alleen geopend van donderdag tot en met zaterdag. ,,Maar als er veel animo is om ook op andere dagen open te gaan, zullen we dat zeker overwegen", benadrukt Klerkx-Groth.

HUISELIJK

De housewarming past in zijn opzet bij 't Verswinkeltje: de ondernemers gaven het pand een huiselijke inrichting en bedienen klanten niet als verkopers maar als gastvrouwen die hun klanten begeleiden bij de producten. De Raad: ,,Wij vinden het belangrijk dat we kunnen vertellen waar onze producten vandaan komen, wat er in zit en vooral wat er niet in zit."

De housewarming is zal zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur plaatsvinden. Naast proeverijen en lekkernijen, zijn er ook aanbiedingen, aldus het tweetal.


Prevident Boxtel gaat naar Kliniek voor Mondzorg

Prevident Boxtel vestigt zich per 1 januari 2019 in de praktijk van Kliniek voor Mondzorg aan de Dukaat. De praktijk voor mondhygiëne gaat daarmee een uitgebreide samenwerking aan met de tandartspraktijk.

In 1996 startte mondhygiëniste Chantal Baaijens met haar praktijk in bedrijvencentrum De Baanderije. In 2002 verhuisde Prevident Boxtel naar een pand aan het Stationsplein. Baaijens was toe aan een nieuwe stap en start een intensieve samenwerking met Kliniek voor Mondzorg. De twee praktijken starten gezamenlijk een Preventief Platform waarmee ook het team zal worden uitgebreid.

VERWIJSKLINIEK

Preventie wordt volgens de Boxtelse mondhygiëniste steeds belangrijker en samen met Kliniek voor Mondzorg van René Kaboord wil ze hier nog meer aandacht aan besteden. Per 1 januari gaat Prevident Boxtel op de nieuwe locatie verder als verwijskliniek met het accent op preventie voor elke leeftijdscategorie.

Boxtel

Lichtjestocht

Op de algemene begraafplaats Munsel in Boxtel wordt een lichtjestocht gehouden tijdens Allerzielen, vrijdag 2 november. Die begint omstreeks 20.15 uur. Belangstellenden dienen vooraf naam en grafnummer door te geven via e-mail: wouter@bijnenboxtel.nl. Na afloop kunnen mensen gezamenlijk een kop koffie, thee of warme chocolademelk nuttigen. Deelname is gratis.

Vergeten speelgoed

In Ravøt, de nieuwe winkel voor duurzame (kinder)kleding, accessoires, cadeautjes, spelletjes, creatief speelgoed en tassen aan de Stationsstraat 33, houdt maandag 29 oktober van 18.30 tot 21.00 uur een 'vijftwaalf'-markt. Bezoekers kunnen onder het genot van een hapje en een drankje shoppen. Ook is een ruimte ingericht met 'vergeten' speelgoed, dat te goed en te mooi is om weg te gooien.