Afbeelding
Foto: Hans Verberk

MARVEL HOUDT 51E SPARRENBOSLOOP

Sportieve uitdaging in de

bossen van Sparrenrijk...

De 51e editie van de Don Quichotte Sparrenbosloop van atletiekvereniging Marvel staat zondag 28 oktober op de rol. Tijdens deze avontuurlijke bosloop op landgoed Sparrenrijk trachten deelnemers het afwisselende parcours van 1.500 meter tot 11 kilometer te voltooien. De ronde is geheel vernieuwd: dit jaar is er met het nostalgische 'trouwlaantje' een nieuw element toegevoegd.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor één, twee of drie rondes van 3,6 kilometer. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een Kidsrun van 1.500 meter die start om 10.30 uur. De jeugd van 13 tot en met 15 jaar loopt voor een apart klassement één ronde en volwassen deelnemers die drie rondes lopen (ongeveer elf kilometer) dingen mee naar de prijzen. Deze afstanden starten om 11.00 uur. De loop begint aan de Molenwijkseweg 100 in Boxtel.

Deelnemers rennen ook om entreebewijzen voor het Oertijdmuseum: de organisatie verloot tien kaartjes onder de jeugd en vijf onder de volwassenen.

Op voorhand waren er al twintig lopers die meededen. De Sparrenbosloop is ook de afsluiting van het programma Start to Run van Marvel, waarbij een groep enthousiaste deelnemers tien weken lang training kreeg om op verantwoorde wijze te beginnen met hardlopen. Twee keer per week werd zowel conditie- als techniektraining gegeven door trainers van Marvel.

Aanmelden kan via www.inschrijven.nl. Kosten variëren van één tot en met acht euro. Kijk ook op www.avmarvel.nl.

FOTO BOVEN: De Kidsrun vormt al jaren een vast onderdeel van de Sparrenbosloop. Vorig jaar deden veel jonge hardlopers mee in een modderig Sparrenrijk. (Foto: Hans Verberk).


Strijd om Boxtelse bridgetitel bij De Serenade in Liempde

Het Boxtelse bridgekampioenschap vindt dit jaar plaats in multifunctionele accommodatie De Serenade in Liempde. Zaterdag 15 december organiseren de drie plaatselijke clubs die aangesloten zijn bij de Nederlandse Bridge Bond (NBB) - BC Boxtel, BC Revanche en BC Liempde - de titelstrijd.

Aan de Oude Dijk 117 zijn alle bridgers uit de gemeente Boxtel welkom; ook kaarters van de overige Boxtels bridgeclubs én de mensen die thuis spelen. Voorwaarde is wel dat één persoon per koppel lid is van een plaatselijke bridgevereniging óf inwoner is van de gemeente Boxtel.

Er worden 28 spellen topintegraal gespeeld, verdeeld over vier lijnen: A, B, C en D. De beste drie krijgen een aandenken. Daarnaast is er een wisselbokaal voor de 'overall'-kampioenen.

De zaal is open vanaf 12.45 uur, de eerste kaarten worden om 13.30 uur gelegd. Inschrijfgeld bedraagt twintig euro per paar, inclusief koffie met lekkers en warme hapjes. Aanmelden en meer informatie via Piet Raaijmakers: p.enm.raaijmakers@kpnmail.nl of 06-13 50 22 61.


TOPPER IN TAFELTENNISCOMPETITIE

Wedstrijd tussen kampioen en
titelkandidaat eindigt onbeslist

De topper in de Boxtelse Recreatieve Tafeltenniscompetitie (BRTC) tussen kampioen De Horntreffers en de koploper Taverbo-Sabo 1 is geëindigd in een gelijkspel.

De topper werd een boeiende gelijkopgaande strijd. Ad van Weert van De Horntreffers nam eerst de voorsprong tegen Ronald van Dael maar moest zich uiteindelijk toch nog gewonnen geven. Ploeggenoot Wim van Aarle nam revanche Taverbo-Sabo-speler Hans van Haaren geen kans te geven. Maar Cees Hems van Taverbo-Sabo zorgde opnieuw voor een voorsprong door te winnen van Hans van Weert te winnen.

Van Dael en Van Haaren wonnen ook het dubbelspel en brachten hun ploeg op een 3-1 voorsprong. De Horntreffers won echter vier partijen op rij. Maar de spelers van de kampioen van vorig seizoen konden de eindzege niet meer over de streep trekken. De ontmoeting eindigde in een gelijkspel: 5-5.

OPLEVING

Taverbo-Sabo 4 klom door de ruime zege op Grand Café Rembrandt naar de tweede stek: na zes partijen stond de ploeg al met 6-0 voor. Er was nog een kleine opleving bij de tegenstander, toch werd het uiteindelijk 8-2.

Rotsvast zet de goede competitiestart door met winst op De Dommel. In het begin ging de strijd tussen de twee teams gelijk op: na vijf duels stond De Dommel met 2-3 voor. Maar de ploeg kwam er daarna niet meer aan te pas. De spelers van Rotsvast wonnen alle volgende partijen. Geerta Pluut was goed in vorm en won alle drie haar enkelspelen. Uitslag: 7-3.

VERDIENDE ZEGE

De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Taverbo-Sabo 3 en Taverbo-Sabo 2. Laatstgenoemde ging goed van start door zeges van Lothar Groth en Ad Brekelmans. Maar daarna waren de spelers van het derde team van Taverbo-Sabo warmgedraaid: op één wedstrijd na wonnen zij alle partijen. Brekelmans wist nog een punt te scoren voor het tweede team, maar Uschi Meeuwis en Erwin Holowacki zetten uiteindelijk de verdiende 7-3 zege op het scorebord voor Taverbo-Sabo 3.

Programma maandag 29 oktober

Rotsvast - De Horntreffers

Taverbo-Sabo 4 - De Firma Fotografie

Taverbo-Sabo 3 - Grand Café Rembrandt

Taverbo-Sabo 2 - Taverbo-Sabo 1