Afbeelding
Foto: Gemeente Boxtel

Gemeentesecretaris Boxtel vertrekt met ingang van 2019

De Boxtelse gemeentesecretaris Harry van Berkel (65) gaat met ingang van het nieuwe jaar met pensioen. Twee jaar geleden trad de in 's-Hertogenbosch woonachtige topambtenaar in de voetsporen van zijn voorganger, Jan Fraanje. Astrid Kraal (foto onder) wordt zijn opvolger. Zij is al werkzaam bij MijnGemeenteDichtbij, de gezamenlijke ambtenarenorganisatie van Boxtel en Sint-Michielsgestel en treedt nu ook toe tot de driekoppige directie daarvan.

In een persbericht roemt burgemeester Mark Buijs de vertrekkende topambtenaar: ,,Harry heeft (...) in een zeer complexe en uitdagende omgeving de rol van gemeentesecretaris en directeur MijnGemeenteDichtbij op zich genomen. Het was een belangrijke taak in een dynamische periode waarin de (ambtelijke organisaties van de - red.) gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel samengingen. Dit heeft Harry goed en met veel passie en zorg voor de gemeenten en hun medewerkers gedaan."

Van Berkels opvolgster zegt de slogan Meewerkend Boxtel serieus te nemen. ,,Voor mij is deze gemeente een plek met veel mogelijkheden en waar mensen kansen krijgen", aldus de in Tilburg woonachtige Kraal. Ze zegt met veel plezier mee te werken aan de ontwikkelingen binnen de gemeente Boxtel én aan het versterken van het zogeheten van buiten naar binnen werken. Daarmee wordt bedoeld dat ambtenaren zich vooral moeten laten leiden door hetgeen de gemeenschap vraagt. Burgemeester Buijs noemt de nieuwe gemeentesecretaris een aanwinst voor het college van B en W: ,,Astrid is een fijne collega, zit vol energie en gaat verandering en vernieuwing niet uit de weg." (Foto: Gemeente Boxtel).