30e ZONDAG DOOR HET JAAR • 27 OKT.-3 NOV.

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via telefoonnummer (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer dat voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Uit de agenda. Donderdag 1 november 20.00 parochiebestuur (pastoraal centrum).

* Opbrengst collecte. De collecte op Missiezondag heeft in de kerkdorpen Boxtel, Esch en Liempde in totaal 705,65 euro opgebracht. De parochie dankt namens Missio iedereen die een gift deed.

* Zondagsliturgie. Op de 30e zondag door het jaar luidt het motto: 'Zien'. Er is kijken en zien. Je kunt heel veel rondkijken, maar plotseling kun je ook echt zien. 'Inzien' wordt het vaak genoemd. Het is meer dan louter registreren wat er aan je ogen voorbijgaat. Bij het zien, gaat het om een betrokkenheid van het hart, van de geest. Er is soms een wonder nodig om mensen met een verstarde blik te laten ontdekken dat er meer is, dat er een verhaal achter zit, een geschiedenis. Misschien wel een heilsgeschiedenis. Dat is zien met perspectief, het perspectief van die nieuwe wereld van God.

* Allerheiligen. Donderdag 1 november wordt Allerheiligen gevierd met als motto: 'Leren'. Zovelen zijn heilig… niet alleen zij die tot de eer der altaren zijn verheven. Het feest van Allerheiligen is een feest van de gehele kerk, van hen die ons voorgingen en van hen die vandaag de Blijde Boodschap uitdragen en daadwerkelijk gestalte geven. En misschien ook nog wel de Kerk van de toekomst waarvan het zaad nu gezaaid wordt. Wat is de kern van dit feest? Zalig zij… en dan horen we over mensen die Jezus met hart, ziel en lijf gevolgd zijn en in ieder tijdsgewricht Hem gestalte geven.

* Allerzielen. Vrijdag 2 november wordt Allerzielen gevierd met als motto: 'In liefde'. Na het feest van Allerheiligen de gedachtenis van Allerzielen, van alle zielen, dus van allen die ons geloof zijn voorgegaan en nu in de hemel zijn. In een samenleving waar de begrippen hemel en hiernamaals verdampt zijn, belijden wij als kerkgemeenschap een verder aan de dood. We mogen – God zij dank - aansluiten bij dat diepgewortelde oergevoel dat dood duisternis oproept, dat licht leven betekent. Vandaar de reactie om kaarsjes aan te steken bij rampen, om bloemen neer te leggen, om bijeen te komen en elkaar moed in te zingen. Allerzielen: alom verstaanbaar, en tegelijkertijd een vertrekpunt voor een geloof in een leven verder dan de dood.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie overleden Toos Mutsaerts-Karssemakers (87) en Benny Tayo Mathilda (75). Moge zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Doopsel. Zondag wordt Julan van der Sanden gedoopt. Moge uitgroeien tot een goed en gelovig christen.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis; 10.30 hoogmis. Voorganger en predikant is pater H. de Visser. Donderdag 1 november (Allerheiligen) 19.00 eucharistieviering met samenzang; voorganger en predikant is pastoor J. Grubben. Vrijdag 2 november (Allerzielen) 19.00 eucharistieviering met Verrijzeniskoor; voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Deutsche Messe van F. Schubert. Orgelprogramma: Karg-Elert, Festliche Musik alla Händel; Pasquini, Toccata con lo Scherzo del Cuculo; Bach, Air; Franck, Grand Choeur.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Bertha v. Erp (mgd); Peter v. Beers (mgd); overl. ouders Van de Sande-Brok; Piet v.d. Brand (trouwdag).

ZONDAG 09.00 alle parochianen. 10.30 Theo Doreleijers (mgd); Ria Nibourg- v. Erp (mgd); Siny v. Hastenberg-Vervoort (mgd); Huub Verhoeven (verj); bijz. intentie Jan en Nolda v.d. Meijden-Schoenmakers; Wim Aarns; Helga en Thomas Jansen; Willem v. Leeuwen; overl. ouders Oerlemans- v.d. Vleuten; Hub en Hélène Oerlemans-Merkelbach; Jeroen Oerlemans; uit dankbaarheid.

MAANDAG 09.00 Toke Noldus-Schulte (mgd); 10.30 eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG Allerheiligen, 19.00 Wim Aarns; bijz. intentie overl. fam. Rutten en Smeets.

VRIJDAG Allerzielen, 19.00 overl. obreras en cooperadores voor hun zielenrust; bijz. intentie.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 fam. Van den Aker.

MEDEDELINGEN

* Ziekenwerkgroep. De ziekenwerkgroep is op zoek naar vrijwilligers die met Kerstmis een cadeautje kunnen bezorgen bij de zieken in de parochie. Belangstellenden kunnen zich dagelijks aanmelden tussen 09.00 en 12.00 uur via het parochiesecretariaat: telefoonnummer (0411) 67 22 15.

* Ontmoeting. Zondag 28 oktober worden kerkgangers door het pastoraal team uitgenodigd voor een kopje koffie met ontmoeting na de viering van 09.00 in het pastoraal centrum.

* Lichtjestocht. Met Allerzielen, vrijdag 2 november, vindt om 20.15 een lichtjestocht plaats op begraafplaats Munsel ter nagedachtenis aan dierbare overledenen. Deze duurt tot circa 22.00.

* Ziekenwerkgroep. De ziekenwerkgroep is op zoek naar vrijwilligers die met Kerstmis een cadeautje kunnen bezorgen bij de zieken in onze parochie. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het parochiesecretariaat, telefoonnummer (0411) 67 22 15.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 presentatiemis met zang door het Sint-Janskoor. Voorganger en predikant kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Annie Custers-Bongers (mgd); mw. Van der Velden- v. Haaren (verj); Betje, Wim en overleden familieleden Van der Meijden; overl. fam. Van Haaren-Koppens; Petra v.d. Pasch en overl. ouders; ouders Smulders-Rommen; Johan Klaassen; Wout Franken.

WOENSDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie; voorganger Geoffrey de Jong.

DONDERDAG Allerzielen, 09.00 stille mis in de bijsacristie; voorganger Geoffrey de Jong.

VRIJDAG 19.00 Allerzielenviering waarin de mensen worden herdacht die sinds Allerzielen 2017 zijn overleden.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Gisteren, woensdag 24 oktober, is in de kerk afscheid genomen van Sjef v.d. Laar (87), waarna de begrafenis plaatsvond op het kerkhof. Moge hij rusten in de vrede van de Heer.

* Missiezondag. De MOV-actie voor Ethiopië heeft zondag 92,75 euro opgebracht. Waarvoor dank.

* Koffiedrinken. Zondag na de hoogmis zijn kerkgangers rond de klok van 10.30 welkom in De Kloosterhof.

* Welkom in 'De Ontmoeting'. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 is het open huis in het contactpunt nabij dienstencentrum De Kloosterhof.

* Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam (67 22 15) en/of De Zonnebloem Liempde, telefoonnummer 06-24 61 44 30.