Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KIM EN EVY VAN EETCAFÉ DE KERK:

'We willen mensen een mooie avond bezorgen'

LINDA VAN DE WIEL

Religieuze beelden, ingelijste elpeehoezen en een mooie toog, gebaseerd op de gewelven van de nabij gelegen Sint-Petrusbasiliek. Meer dan zestig soorten bier, op tap én op fles. Heerlijke hamburgers en andere goede gerechten voor een nette prijs. Burgers en bier: dát is eetcafé De Kerk. En dit wordt gewaardeerd: uitbaters Kim en Evy zijn doorgedrongen tot de finale van de Boxtelse Ondernemers Trofee 2018.

Inmiddels is het vierenhalf jaar geleden dat Kim Brusselers (37) zijn vriendin Evy van Rosmalen (25) meedeelde dat hij café De Kerk ging overnemen van de voormalige kroegbazen Peter en Trees: ,,Evy en ik waren toen pas net een stel." Evy: ,,Gelukkig was het al sinds mijn veertiende jaar een wens om mijn eigen kroeg te openen. Mijn vader is eigenaar van eetcafé Figaro aan het Stationsplein in Den Bosch. Ik heb dan ook jaren bij hem gewerkt."

SFEERVOL

Het horecaleven zit dus bij Evy in het bloed. Maar ook Kim werkte al jaren in verschillende café's. ,,Onder meer in café Le Temps Perdu aan de Boxtelse Markt. En in Figaro waar ik Evy heb ontmoet."


'Horecaleven zit ons in het
bloed'


Toen Kim de kans kreeg café De Kerk over te nemen, twijfelde hij geen moment. ,,Ik heb deze kroeg altijd al heel sfeervol gevonden. De pub heeft enorme potentie. Daarom heb ik meteen onderzocht of het financieel haalbaar was om uitbater te worden en binnen vijf dagen was alles geregeld."

Sindsdien is er veel gebeurd in dit, volgens het koppel, 'gezelligste café van Boxtel'. ,,We zijn qua klandizie flink gegroeid in vierenhalf jaar. Dat ging veel sneller dan we verwacht hadden", aldus Evy. ,,Er komen veel studenten, maar ook ouders die met hun volwassen kinderen een biertje komen drinken. Het publiek is enorm gemêleerd." Kim vult aan: ,,Dit heeft natuurlijk te maken met de ongeveer zestig bieren die wij op de tap en op fles hebben. Maar ook met onze kaart. Ik ben zelf een groot hamburgerfanaat, dus onze kaart bevat veel verschillende burgers, die ook vegetarisch te bestellen zijn. Daarnaast serveren wij smaakvolle gerechten als biefstuk, falafel en verschillende salades: lekker en betaalbaar."

Dat deze formule succesvol is, blijkt wel uit de vele gasten die de kroeg weten te vinden. Evy: ,,Wat we beoogden met onze keuken is mensen een lekkere maaltijd bieden tijdens het borrelen. Ze kunnen dan in het café blijven als ze een hapje willen eten."

ELKAAR HELPEN

Ook het interieur van café De Kerk is stapsgewijs onder handen genomen. ,,Daarin zijn we, om terug te komen op de Boxtelse Ondernemers Trofee, absoluut 'Fast Forward'. De vloer is compleet vervangen en we hebben natuurlijk de boel geschilderd. De toiletten zijn verbouwd en de keuken is aangepast", aldus Kim. ,,Maar de ambiance is zoals hij altijd was: intiem. Al zijn er maar tien mensen binnen, het is meteen gezellig." Het leeuwendeel van deze gezelligheid komt door Evy en Kim zelf. Het duo kent al haar klanten en maakt met iedereen een praatje. Evy: ,,Daarom doe ik dit werk ook met zoveel plezier. Ik ga graag om met mensen". Kim is het hiermee eens: ,,En mensen zien genieten, daar word ik blij van."

NIET UITBREIDEN

Om aan deze ambitie te blijven voldoen willen Evy en Kim de kwaliteit, gastvrijheid en gezelligheid vasthouden. ,,De charme van ons café is dat het een kleine kroeg is. Uitbreiden kan dus ook niet. En dat willen we ook niet", zegt Evy.
Kim: ,,We willen ook dat de dingen gebeuren op de manier die wij voor ogen hebben. We werken dan ook hard en zijn altijd zelf aanwezig als we geopend zijn."

Naast hard werken, geeft het koppel ook graag wat teruG. Kim: ,,We steunen verschillende verenigingen en lokale initiatieven. Wij dragen daarmee bij aan hun bestaansrecht. Anderzijds kunnen wij ook niet bestaan zonder onze klanten, die deels afkomstig zijn van deze initiatieven. Zo helpen we elkaar in Boxtel…"

De finale van de Boxtelse Ondernemers Trofee 2018 vindt plaats op donderdag 8 november in automuseum Classic Park aan de Koppenhoefstraat.

FOTO ONDER: Kim Brusselers (links) en Evy van Rosmalen runnen samen eetcafé De Kerk aan de Oude Kerkstraat. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding