Afbeelding
Foto: Picasa

LIEMPDSE ZELFSTANDIGE (28) ZIT VOL ONDERNEMERSDRANG

'Eigen ideeën zelf uitvoeren: super!'

JOLEEN VAN ROOIJ

Wat ze in haar kop heeft, heeft ze niet in haar kont. In september 2014 kreeg Stephanie Smetsers (28) het idee om een drogisterij in haar woonplaats Liempde te openen. Slechts vijf maanden later opende ze de deuren van Cadeau & Drogist Bewust Beter Liempde. ,,Het voormalig pand van O'Chelle in de Nieuwstraat stond al twee jaar leeg. Ik vond het gewoon superirritant dat er geen drogisterij meer was in het dorp." Inmiddels zijn we vier jaar verder en zit Smetsers nog steeds vol ondernemersdrang. Wat dit betreft lijkt ze prima aan te sluiten bij het thema Fast & Forward van de Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT)...

,,Ik wist al heel lang dat ik niet mijn hele leven voor een baas wilde werken. Ik houd van mijn vrijheid en wil graag mijn eigen impulsen kunnen volgen. Ik bruis altijd van de ideeën en nu kan ik ze ook zelf uitvoeren, heerlijk toch?" Nadat Stephanie de opleiding Sport & Beweging aan het ROC in Tilburg afrondde, volgde ze aan De Rooi Pannen in Tilburg de opleiding Ondernemer-Management. Ze werkte toen parttime in de horeca in Boxtel. Toen ging het kriebelen: ,,Het idee van een eigen drogisterij in Liempde was er eigenlijk ineens. Degenen die mij kennen, weten dat het zo bij mij werkt."

Het idee was geboren, hoe ben je vervolgens te werk gegaan?

,,Ik ben bij alle drogisterijketens gaan informeren naar de mogelijkheden. Maar de meeste vielen direct af omdat je nergens écht ondernemer kunt zijn. Je zit vast aan formules, verplichte merken en de inrichting van een winkel. Alles wordt gedicteerd: tot aan het vullen van de vakken."

,,Alleen bij Drogist Bewust Beter kreeg ik de vrijheid om mijn eigen ideeën vorm te geven. Naast de keuzevrijheid voor de inrichting en het assortiment, kan ik hier artikelen ook per stuk inkopen. Hierdoor is het mogelijk om mijn klanten op maat te bedienen. Dat is echt iets wat ik erg belangrijk vind."


'Betrouwbaar en passend
advies geven'


Vond je het niet spannend om midden in de crisis als jonge ondernemer in een dorp te starten?

,,Ik ben niet zo bang uitgevallen en kom uit een ondernemersfamilie. De keuze voor Liempde stond voor mij als een paal boven water. Echte Liempdenaren beschikken over het wij-gevoel; ik zou nergens anders willen zitten. Na bijna vier jaar zie ik inmiddels ook een stijgende lijn in de omzet. Nu de crisis voorbij is, kan het dus alleen maar beter worden."

Wat is volgens jou de kracht van Cadeau & Drogist Bewust Beter Liempde?

,,Goede producten en een uitgebreid assortiment aan natuurvoeding en voedingssupplementen op natuurlijke basis. Ook de cadeau-artikelen zijn een mooie aanvulling voor ons dorp. Ik vind daarnaast een persoonlijke benadering én gezelligheid erg belangrijk. Winkelen moet een beleving zijn. Ik maak dan ook graag tijd voor een praatje. Het persoonlijk contact met de mensen is echt iets wat ik erg leuk vind aan dit werk. Ik heb inmiddels veel kennis opgedaan over medicijnen en het gebruik daarvan. Momenteel verdiep ik me in goede voedingssupplementen. Ik geniet enorm wanneer ik mensen een passend en betrouwbaar advies kan geven."

Welke plannen heb je voor het komende jaar? Borrelt er al weer iets?

,,Ja! Ik denk aan een koffiehoekje. Dat is een hele uitdaging want mijn winkel is nu eigenlijk al te klein."

Welke uitdagingen zijn er nog meer?

,,De bereikbaarheid. Ik heb maar een paar parkeervakken voor de deur, maar die worden meestal bezet door bezoekers of werknemers van andere bedrijven. Nu binnenkort ook het gezondheidscentrum tegenover mijn pand wordt uitgebreid, voorzie ik flinke problemen met het parkeren. Veel van mijn klanten kampen met gezondheidsklachten en komen met de auto om snel een product te kopen. Ook veel ouderen rijden met iemand mee om hier te kunnen komen. De winkel is mijn inkomstenbron, een slechte bereikbaarheid heeft zeker invloed op de omzet. Ik ben aan het onderzoeken wat ik kan doen om de parkeerproblemen te voorkomen."

FOTO BOVEN: Stephanie Smetsers opende vier jaar geleden Cadeau & Drogist Bewust Beter Liempde. Nu is ze genomineerd voor de Boxtelse Ondernemers Trofee. (Foto: Joleen van Rooij).


Samenkomst van
jonge gezinnen
in De Schakel

Een aantal jonge gezinnen van de Protestantse Gemeente Boxtel start een nieuw initiatief: Samen Zijn. De eerste bijeenkomst is zondag 11 november in ontmoetingscentrum De Schakel aan de Clarissenstraat 18.

,,Als je een gezin hebt, is het vaak druk en ontbreekt de tijd om écht contact met elkaar te maken", zegt Henrike van Ruremonde namens de initiatiefnemers. ,,Jammer, want het is fijn om samen dingen te ondernemen en samen te delen."

GEZELLIG

Belangstellende ouders zijn met hun kinderen welkom tijdens de eerste bijeenkomst ,,Gewoon om samen een gezellige middag door te brengen. Kinderen kunnen onder meer samen lampionnen maken, een spelletje doen zoals de stoelendans of lekker kleuren. Wij zorgen voor een hapje en een drankje en we sluiten deze eerste middag af met soep, broodjes en het verhaal van Sint-Maarten", aldus Van Ruremonde.

De bijeenkomst Samen Zijn in De Schakel duurt zondag 11 november van 15.00 tot 17.30 uur. Belangstellenden wordt gevraagd vooraf hun naam en aantal deelnemers door te geven via e-mail: SamenZijn@pg-boxtel.nl.

Boxtel

Tips Bokselse Kwis

Op tien adressen zijn sinds vorige week tips te vinden waarmee de eerste vraag van de Bokselse Kwis kan worden opgelost. Zaterdag 3 november om klokslag 18.00 uur gaat het evenement van start bij café En Garde! aan de Markt in Boxtel. De prijsuitreiking is vrijdag 30 november in activiteitenboerderij 't Dommeltje.

Paul de Munnik

Muzikant, cabaretier en theatermaker Paul de Munnik is met zijn theatervoorstelling 'Goed Jaar' op donderdag 1 november vanaf 20.15 uur te zien in Podium Boxtel aan de Burgakker. Kaarten voor de voorstelling kosten 21,50 euro inclusief pauzedrankje en zijn in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Marimba (Van Beekstraat) en Jumbo (Oosterhof) en in Liempde drogist Bewust Beter (Nieuwstraat). Entreebewijzen zijn voor 20,50 euro ook te koop via www.podiumboxtel.nl.

Afbeelding