Afbeelding
Foto: Pål Jansen

DIENSTENVEILIING LIEMPT PAKT UIT: VAN TORENRONDLEIDING TOT EERSTE BC-KRANT

Pakjesavond in Serenade voor de fanfare

PÅL JANSEN

Een rondleiding ín de toren van Liempde is slechts een van de vele bijzondere kavels die zaterdag 1 december wordt aangeboden in multifunctionele accommodatie De Serenade. Diverse goederen en diensten worden onder het mom van het Sinterklaasthema 'Liempt pakt Uit' verkocht ten bate van fanfare Concordia. Stichting Brabants Centrum doet een duit in het zakje: er kan op een herdruk van de eerste krant uit 1944 geboden worden. Medeorganisator Toon Voets: ,,We hebben allerlei prijsklassen. Er zitten dingen bij ter waarde van 350 euro, maar ook van een paar tientjes."

Voets vormt samen met Paul Saris, Just Martens, Henny en Moniek van Kronenburg de veilingcommissie. Die is momenteel volop bezig met het verzamelen van spullen en diensten. Er zijn al 65 kavels gevuld, aangeboden door onder meer plaatselijke ondernemers. Op van alles kan straks geboden worden. Van ludieke producten of juist hele praktische, zoals een kuub ophoogzand van een loonwerker. Ook activiteiten zijn mogelijk. ,,Zoals slijm maken voor volwassenen met Penny van Vlerken van Oplage 12", zegt Saris.

KEURIGE DAMES!

Particulieren kunnen zich overigens ook op een leuke manier inzetten: het hoeven niet altijd spullen of diensten te zijn met materiële waarde. ,,We hebben bijvoorbeeld een avondje uit te koop met twee leuke dames", zegt Voets. Saris vult lachend aan: ,,Het zijn overigens wel twee keurige dames, hoor!"

,,Iedereen die iets aanbiedt, stelt alles gratis beschikbaar. Naast een klein deel voor de kosten om de avond op te zetten, zoals het drukwerk voor de folders, gaat het bedrag in zijn geheel naar de fanfare", vervolgt Voets. ,,Het is overigens ook mogelijk om te doneren: sommige bedrijven weten niet zo goed wat ze aan moeten bieden, dus leveren ze op die manier een bijdrage."

Iedere vijf jaar vindt de dienstenveiling plaats voor de fanfare. Naast dat de organisatoren geld willen inzamelen, draait het volgens hen vooral om een leuke avond. Saris: ,,Vijf jaar geleden hebben we zelf met een vriendengroep van twaalf man hieraan meegedaan. We hebben met zijn allen geld in gelegd voor een kavel, daar waren we de hele avond zoet mee. Uiteindelijk hebben we toentertijd een gezamenlijk etentje bemachtigd bij slager Willy Beerens, inclusief rondleiding door zijn slagerij; het was erg geslaagd."

Maar uiteindelijk zijn financiële bijdragen vanuit het dorp ook voor de muziekvereniging erg belangrijk, weet Saris: ,,Investeringen in die instrumenten kosten gewoon erg veel geld."

90 KAVELS

Klokslag 20.00 uur begint de verkoop, die geleid wordt door de Liempdse veilingmeesters Johan van den Heuvel en Just Martens. Hoewel op de formulieren in de reeds verspreide flyer stond vermeld dat mensen zich tot 23 september konden melden, is die termijn verlengd naar 30 oktober. Dat kan via dienstenveilingliempde@gmail.com. Saris en Voets hebben ruimte voor maximaal negentig kavels.

Dat het thema het Sinterklaasfeest is, is natuurlijk niet verrassend aangezien het een paar avonden later pakjesavond is. Die wordt ook in De Serenade gehouden, zij het iets vroeger. Maar nu is het niet 'wie zoet is, krijgt lekkers', volgens Saris, maar: ,,Wie goed biedt, krijgt..."

FOTO BOVEN: Ingrid Saris (rechts) is een van de leden van fanfare Concordia. Haar man Paul (midden) en Toon Voets zijn medeorganisatoren van het veilingfestijn in De Serenade op 1 december. Een rondleiding op enkele tientallen meters hoogte in de toren van de Sint-Jans Onthoofdingkerk is een van de 'pakjes' waar mensen op kunnen bieden. (Foto: Pål Jansen).


Allerzielen Liempde

Tijdens Allerzielen wordt vrijdag 2 november vanaf 19.00 uur in de Liempdse dorpskerk een dienst gehouden voor iedereen die een overledene wil herdenken. Oók voor mensen die afgelopen jaar géén kerkelijke uitvaart hadden. De organisatie hoopt onder meer op deze wijze meer mensen bij Allerzielen te betrekken. Bezoekers wordt gevraagd een onverpakte bloem mee te nemen. Meer informatie is verkrijgbaar Anja van Alphen en Irene Pineda via telefoonnummers (0411) 63 27 70 of 63 18 89.


Liempdse kunstbeelden

Liempdenaren Kees en Ellen van de Loo exposeren tot en met zondag 28 oktober in D'n Liempdsen Herd. De kunstenaars van Beeldhouwkunst Passie (gevestigd aan de Bergstraat) laten tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum zowel hun figuratieve als abstracte beelden (foto onder) zien. De openingstijden zijn dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Afbeelding