'FOREVER 27' EN 'GO ROME' IN THEATERZAAL

'Bergmannen' beurtelings op de bühne van Podium Boxtel

MARC CLEUTJENS

Eenmaal eerder stonden vader Jan en zoon Alex Bergman uit Boxtel samen op één podium. Dat was in Esch, toen ook zoon Max aansloot en ze samen speelden met blaaskapel De Knoestjes. Zaterdag 27 oktober bezetten de twee 'Bergmannen' de bühne van Podium Boxtel. Niet samen maar ditmaal om de beurt: eerst Alex met de avondvullende voorstelling 'Forever 27' en daarna Jan met de band Go Rome, die de afterparty verzorgt.

De elpeeverzameling van vader vormt de rode draad van Forever 27, een muzikale theatervoorstelling van acht studenten van de Rockacademie in Tilburg. Aan de hand van grijsgedraaide elpees spelen ze bekende nummers van de Club van 27, een reeks popartiesten die op 27-jarige leeftijd overleden.

In Forever 27 spelen onder meer zanger/verteller Alex Bergman en toetsenist Rolf van de Sande uit Boxtel. Beiden behaalden hun diploma aan de Rockacademie en verzorgen met Thomas Pieters, Bo Knippels, Carlota Lopez van de Logt, Thuur Onrust, Roel Eijgermans en Johan Marsman een show waarin verhalen over de popiconen worden afgewisseld met onverslijtbare rocknummers.

,,Ik bewonder deze voorstelling", zegt Jan Bergman fier. ,,Forever 27 is een prachtige show waarin deze talentvolle muzikanten niet zomaar bekende nummers naspelen, maar van een geheel eigen arrangement voorzien." De vader van zanger/verteller Alex rekent op veel Boxtelse bezoekers, ook omdat toetsenist Rolf in de band zit. ,,Ik heb in elk geval extra kaartjes gekocht, voor vrienden en familie. O ja, en de werkster komt ook…"

MUZIEKKAMER

Dat een kist vol elpees de rode draad van de voorstelling vormt, doet Bergman senior deugd. Lachend: ,,Heel herkenbaar. Net als veel vaders probeerde ik vroeger mijn muzieksmaak aan mijn kinderen op te dringen. We hadden thuis een muziekkamer waar we elpees draaiden, wat instrumenten bespeelden en waar zelfs een mengpaneeltje stond. We waren altijd met muziek bezig."

Waar de muzikanten van Forever 27 nummers spelen van de Club van 27 - Jimi Hendrix, Robert Johnson, Janis Joplin, Jim Morrison (The Doors), Kurt Cobain (Nirvana), Amy Winehouse en Brian Jones (Rolling Stones) – richt Go Rome zich op recentere covers. Hits die zeker langs komen, zijn Beds Are Burning (Midnight Oil), It's My Life (Talk Talk) en Talking In Your Sleep (Romantics).

Forever 27 en Go Rome treden zaterdag 27 oktober vanaf 20.15 uur op in Podium Boxtel. Toegangskaarten kosten 19,50 euro en zijn in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Marimba (Van Beekstraat) en Jumbo (Oosterhof) en in Liempde bij drogist Bewust Beter (Nieuwstraat) en 18,50 euro ook te koop via www.podiumboxtel.nl.