Afbeelding
Foto: Familie Ayoubi-Portier

MOEDER EN ZOON VERHALEN OVER REISERVARINGEN

Gemondse pelgrims in boek gevangen

Marom Ayoubi en haar zoon Andrew Portier uit Gemonde presenteren zaterdag 3 november hun boek over hun belevenissen als pelgrims. Het tweetal liep vorig jaar de achthonderd kilometer lange route van St Jean Pied de Port in Frankrijk naar Santiago de Compostela.

De avonturen van de twee Gemondenaren maakten zij samen met hun Amerikaanse vriend Chris Barkenquast door, wat een hechte band opleverde: zij werden 'camino-familie' van elkaar. Iedereen die dezelfde weg naar Santiago de Compostela aflegt, El Camino genoemd, met of zonder een eigen persoonlijk doel en maakt hele bijzondere ervaringen mee. Speciaal voor de boekpresentatie komt Barkenquast naar Nederland.

In het boek zijn onder meer foto's van de wandelervaringen verwerkt, door het tweetal aangemerkt als een 'bijzondere en inspirerende moeder-zoon reis. Marom is geboren op Curaçao en verhuisde ongeveer 37 jaar geleden voor haar studie psychologie naar Nederland. Zoon Andrew werd in 1993 geboren in Sittard. Sinds 1997 woont het gezin Portier-Ayoubi in Gemonde.

FEEST

Naast de boekpresentatie is er een dagvullend programma met diverse lezingen en andere activiteiten. Het tweetal wil er met de aanwezigen een mooie dag van maken door hun ervaringen en lessen te delen. Er is een dj aanwezig om de dag ook muzikaal te omlijsten.

Inloop is om 09.00 uur, het programma start 10.00 uur en eindigt rond 18.30 uur. Er is een lunchpauze met 'verrassend' programma en een boekuitreiking aan het einde van de dag. Ook kunnen bezoekers Marom, Andrew én Chris ontmoeten en vragen aan hen stellen over hun boek. Er zijn twee signeersessies: tijdens de lunch en aan het einde van het programma.

De boekpresentatie vindt plaats in theater/zaal Perron-3 aan de Hoff van Hollantlaan 1 in Rosmalen. Inschrijven kan via de webpagina www.spiegelbaar.nu/inschrijven.

FOTO ONDER: Tijdens de wandelreis van achthonderd kilometer in 2017 van Marom Ayoubi (midden) en zoon Andrew Portier (rechts) ontstond er een hechte vriendschap met de Amerikaan Chris Barkenquast die een belangrijk onderdeel vormde van hun avonturen. (Foto: familie Ayoubi/Portier).