MUZIKANTEN LENNISHEUVEL NAAR FESTIVAL

Fanfare Sint-Arnoldus strijdt in Maurik om Betuwe Cup

Samen met vijftien andere blaasorkesten dingt fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel zaterdag 27 oktober mee naar de Betuwe Cup. De trofee is de inzet van een muziekfestival in het Gelderse Maurik.

De muzikanten uit Lennisheuvel betreden om 17.00 uur het podium in het gemeentehuis. Daar klinkt eerst een inspeelwerk. Dirigent Mariska Brienen heeft daarvoor Cantabile for Winds uitgekozen, een compositie van Rob Ares.

Aansluitend beoordelen juryleden Tijmen Botma en Danny Oosterman (twee nationaal bekende dirigenten) Cry of the Falcon, een concertwerk waarin Kevin Houben zich voor het thema gerechtigheid liet inspireren door mythologische gegevens. Maandag 22 oktober houdt Sint-Arnoldus haar laatste voorbereidende repetitie in gemeenschapshuis Orion. Daar is publiek tussen 20.45 en 21.00 welkom om de twee te spelen muziekstukken te beluisteren.

PIET MAAS OVERLEDEN

Eigenlijk was aansluitend een gezellig samenzijn gepland, maar die bijeenkomst is vanwege het onverwachte overlijden van oud-trompettist Piet Maas (78) afgelast; Maas was 66 jaar lid van het muziekkorps. Dat luistert morgen, vrijdag 19 oktober om 11.00 uur diens uitvaart op in de Sint-Theresiakerk.


Slagwerkconcert in Serenade Liempde

De slagwerkgroep van fanfare Concordia uit Liempde geeft zondag 21 oktober om 13.00 uur een concert in multifunctioneel centrum De Serenade aan de Oude Dijk 117.

Een van de nummers (America) wordt beoordeeld tijdens een muziekconcours op zondag 4 november in Ammerzoden. Aan het concert werkt ook het slagwerkorkest van fanfare Sint-Willibrordus uit Esch mee, net als percussionisten uit Den Dungen. De jeugdslagwerkgroep BeCOOL verzorgt het voorprogramma.

Ploegers tippen over carnavalsprins

De nieuwe carnavalsprins van Ploegersland wordt zaterdag 27 oktober geïnstalleerd. Iedere week geeft prinsenvereniging De Ploegers een tip vrij om te raden wie het wordt.

De tip luidt deze week: 'De naam van onze nieuwe prins is een echte prinsennaam. Eentje die je wel vaker tegenkomt. Die je met de paplepel ingegeven is. Niet verzonnen dus, maar echt origineel. Of toch plagiaat?' Inzendingen worden gemaild naar voorzitter@ploegers.nl. De winnaar mag gratis naar de zittingsavond.