EERSTE TEAM WALST OVER TEGENSTANDER BIEST-HOUTAKKER

Essche Boys neemt buit mee naar huis

Essche Boys speelde zondag een puike wedstrijd tegen SVSOS. Het team rolde de tegenstander in Biest-Houtakker op met 0-5 en nam de volle buit mee naar huis.

Al binnen twee minuten snelde Luuk Wolfs op rechts langs de zijlijn. Op een paar meter van het vijandelijke doel moest hij de keuze maken: zelf schieten of afleggen op Koen Schalkx. Wolfs koos voor optie twee en dat zorgde ervoor dat de keeper van SVSOS kon vissen naar de bal. Kort daarna hield de doelman de bal na een inzet van Schalkx net uit de verre hoek. In het daaropvolgende duel met Luuk van Velthoven moest hij echter het onderspit delven en kreeg de tweede goal voor zijn kiezen. Nummer drie volgde ook snel doordat Wolfs profiteerde van een ongelukkige val tussen de keeper en een verdediger van SVSOS. De ploeg uit Biest-Houtakker vertoonde regelmatig mooie combinaties op het veld, maar kwam niet aan scoren toe. Dat was mede door de Essche verdediger Tim van Velthoven, die vrijwel elk kopduel won en zijn rol als laatste man sterk speelde.

Essche Boys trof wel doel in de eerste minuten van de tweede helft. Een in de schoot geworpen penalty werd door Robin van Beek strak tussen de palen geschoten. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Van Beek het feest compleet door nog eenmaal de bal langs verdediger en keeper te schieten.

Weer 'net niet' voor vrouwen MEP

Stijn Koesen verbeet als vrouwencoach van MEP na de verloren wedstrijd tegen Schiedam opnieuw zijn onmacht. Zijn ploeg was zeker gelijkwaardig aan de tegenstander, maar kon opnieuw de punten niet in Boxtel houden. De mannen van MEP pakten hun eerste competitiepunt door een gelijkspel tegen Rosmalen.

Onder zomerse omstandigheden begon MEP vol goede moed aan de wedstrijd tegen nummer twee Schiedam. De gasten waren fysiek wat sterker, maar de thuisploeg was ijverig en er kwamen kansen. De onnodige frommelgoal die Boxtel na tien minuten tegen kregen, bracht daar geen verandering in. Het team geloofde in zichzelf en creƫerde de beste kansen.

In de tweede helft bracht Isis van Willigendael via een strafbal MEP op gelijke hoogte. De vrouwen gingen op jacht naar de voorsprong, maar uit een serie onnodige strafcorners viel de 1-2. Toch was MEP niet geknakt, integendeel. De slotfase was opnieuw voor de Boxtelse vrouwen, met zinderende momenten en een prachtige actie van Noortje Willemsen die meer had verdiend. Opnieuw was het dus weer net niet, terwijl winnen met dit spel toch een keer moet lukken.

Zondag 21 oktober speelt MEP een uitwedstrijd tegen Gooische. Afslag in Bussum is om 12.45 uur. Donderdag 25 oktober wacht in eigen huis om 20.30 uur een duel voor de Gold Cup tegen Were Di uit Tilburg.

BOVENLIGGENDE PARTIJ

De mannen van MEP waren zondag in Rosmalen de bovenliggende partij. Door een goal van Gijs de Wild kwam de Boxtelse ploeg verdiend op voorsprong. In de tweede helft kwam Rosmalen terug tot 1-1, maar MEP was opnieuw de ploeg die het meeste recht had op de overwinning. Die was dichtbij, omdat de Boxtelaren vijf minuten voor tijd een strafbal kregen. Die werd echter gemist, waardoor de gasten genoegen moesten nemen met een punt. Weliswaar het eerste punt van de competitie. Zondag worden in de eerste klasse geen wedstrijden gespeeld. Zondag 28 oktober spelen de Boxtelaren thuis tegen Weert. Met hetzelfde spel kan de eerste thuiszege niet uitblijven.

Weert         6-10         MEP         6-1

FOTO ONDER: MEP-speelster Robin Nettekoven neemt de bal aan in de nipt verloren wedstrijd tegen Schiedam. (Foto: Hans Verberk).