Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE BASKETBALSTERS VERSCHALKEN TANTALUS

JRC overtuigend voorbij lastig Bladel

Het eerste mannenteam van de Boxtelse basketbalclub JRC speelt dit seizoen in een nieuwe samenstelling en bestaat voor 90 procent uit lokale sporters. In de landelijke tweede divisie won het team zondag thuis overtuigend van BC Bladel: 84-66. Op hetzelfde niveau wonnen de JRC-vrouwen in Eindhoven van Tantalus.

Vooraf kwalificeerden de Boxtelaren het duel als 'lastig'. Vorig seizoen werd immers twee keer verloren van de Bladelse selectie. Het eerste kwart van de wedstrijd waren het ook vooral de bezoekers die makkelijk scoorden, maar JRC bleef in hun kielzog. Vanaf het tweede kwart stopte de thuisploeg de Bladelse motor en pakte het momentum, waardoor zij bij rust zes punten voor stond.

Na de pauze pakte JRC met aantrekkelijk en verzorgd basketbal opnieuw de regie en zette een voorsprong van achttien punten op het scorebord. Die marge werd niet meer prijsgegeven en daarmee was de overwinning een feit. Topscorer was Jaap van Loon met dertig punten.

Ook het vaandelteam van de JRC-vrouwen komt uit in de landelijke tweede divisie, waar de ploegen driemaal tegen elkaar spelen. Vrijdag speelde de ploeg het tweede duel met studentenvereniging Tantalus uit Eindhoven. Het eerste treffen werd nog nipt verloren, maar nu hadden de Boxtelse speelsters hun zaken beter voor elkaar. JRC won haar uitwedstrijd met 57-60. Topscorer was Hanne Bos met negentien punten.

De mannen van JRC basketballen zondag 4 november uit tegen BC Kimbria in Maastricht; het vrouwenteam treedt een dag eerder in het strijdperk tegen The Black Eagles in Rosmalen.

FOTO RECHTS: Kai Elissen scoort voor basketbalclub JRC tijdens de wedstrijd die zondag in sporthal De Braken werd gespeeld tegen BC Bladel. (Foto: Hans Verberk).


JRC DUCKS LAAT JEUGD DOORSTROMEN NAAR GEPROMOVEERD TEAM

Softbaljunioren krijgen kans in eerste klasse

Met het behaalde kampioenschap in de tweede klasse hebben de softbalsters van JRC Ducks anderhalve week geleden het seizoen prachtig afgesloten. Het team promoveert naar de eerste klasse, wat inhoudt dat vanaf april 2019 dubbels gespeeld gaan worden: twee wedstrijden van zes innings.

Het Boxtelse softbalteam bestaat uit een aantal ervaren speelsters die in de nieuwe competitie worden aangevuld met jonge aanwas vanuit de junioren. Coach Merijn van der Heijden ziet dit als een unieke kans en heeft er vertrouwen in dat de dames zich op dit niveau staande kunnen houden

Na komend weekend zit het seizoen erop voor de honk- en softballers van JRC Ducks. De Boxtelse sportvereniging kijkt terug op een goed seizoen waarin weer vele sportieve uitdagingen werden aangegaan.

Bij het honkbal eindigden zowel de pupillen als de junioren op de vijfde plek; het eerste seniorenteam werd zevende en het tweede team zesde.

In de softbalcompetitie werden de Boxtelse aspiranten derde. Ook de junioren bezetten deze positie, maar kunnen nog een plaatsje hoger eindigen als komende zondag beide duels met Blue Birds worden gewonnen.

Van de jongste jeugd, de Beeball Majors, wordt geen klassering bijgehouden.

NIEUWE LEDEN WELKOM

Ducks probeert volgend seizoen met name voor de jeugd zoveel mogelijk teams in de competitie te houden. Gelet op het teruglopende ledenaantal wordt dat echter een uitdaging, stelt het bestuur. Daarom zijn nieuwe leden meer dan welkom. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden. Over enkele weken starten de zaaltrainingen voor de jeugd tot en met 12 jaar als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit is een prima gelegenheid voor jongens en meisjes om te kijken of honk- en/of softbal iets voor hen is. Meer informatie is te vinden op www.jrc-ducks.nl.

Uitslagen zaterdag 13 oktober

Twins AS1 - Ducks AS1        13-11

Ducks PH1 - Cardinals PH2         9-12

Uden Red Sox JH1 - Ducks JH1        9-8

Uitslagen zondag 14 oktober

Twins JS1 - Ducks JS1        2-7

Programma zondag 21 november

Ducks JS1 - Blue Birds JS2         13.00

Blue Birds JS2 - Ducks JS1         15.00


HALVE MARATHON EINDHOVEN FINALE VOOR HARDLOPERS

Marvel traint atleten voor stratenrun

Drie maanden lang werd er intensief getraind door 25 lopers van atletiekvereniging Marvel. Het doel? De halve marathon van Eindhoven. Afgelopen zondag was het eindelijk zover, de finale over ruim 21 kilometer. Ondanks het warme weer haalde bijna iedereen de finish.

Van juli tot begin oktober werd er iedere maandag- en donderdagavond getraind in en om sportpark Den Wielakker. Later kwam daar ook de zaterdagmiddag bij. Tijdens de weekendtraining werd de afstand elke keer een beetje opgevoerd. Tijdens de laatste zaterdag van augustus liepen de atleten nog een testmarathon.

Tijdens de dag van de halve marathon in Eindhoven steeg de temperatuur naar bijna 27 graden. Dat maakte het voor de hardlopers moeilijk om nieuwe records te lopen. In het startvlak kregen de Boxtelse deelnemers nog een peptalk van trainer Angela Mensink van Marvel. Hoewel enkele atleten zich ten doel hadden gesteld om na 1 uur en 45 minuten te finishen, werd al snel duidelijk dat dit er niet in zat. Het benauwde weer was daar debet aan.

Op een enkele hardloper van Marvel na, finishte iedereen en werd de medaille dankbaar in ontvangst genomen.

FOTO BOVEN: De hardlopers die door Angela Mensink en Maarte van de Laak werden klaargestoomd voor de marathon van Eindhoven. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding