GELIJKSPEL VOOR HCB '92 ONDANKS STRIJD

Handbalsters komen niet voorbij Lido uit Leende

De handvrouwen van HCB '92 speelden zondag de tweede wedstrijd van de nieuwe zaalcompetitie tegen het team van Lido uit Leende.

De Boxtelse ploeg kende een prima start en verdedigde sterk. Er werd dan ook al snel tweemaal gescoord. Eenmaal middels een vrije worp, die benut werd door Annemarie Sens en via een stuitbal vanuit de rechtse hoek door Gitte Vanhout. Maar daarna begon bij Lido echter de aanval te lopen en door twee afstandsschoten was de stand weer gelijk.

De teams waren aan elkaar gewaagd en er werd sportief gespeeld. Even verslapte de verdediging van HCB '92 waardoor Lido kon uitlopen met twee punten. De Boxtelse vrouwen scherpten de verdediging weer aan en begonnen met vertrouwen aan de aanval. Liza van Rooij zette door en kreeg een penalty toebedeeld van de goed fluitende scheidsrechter. Vanhout wist deze te benutten. In de eindfase van de eerste helft wisten beide teams nog te scoren, waarmee de rust bereikt werd met een stand van 5-5.

GOEDE MOED

Coach Mirjam van Weert besprak in rust enkele spelmomenten en gaf de handbalsters tips, waarna de Boxtelse ploeg vol goede moed van start ging met de tweede helft. Hèlen Berkelmans wist snel de bal te onderscheppen en de doelvrouw uit Leende te passeren. Ze bracht daarmee de stand weer in het voordeel van de gasten. HCB '92 vergat echter scherp te blijven verdedigen, waardoor de speelsters van Lido middels enkele afstandsschoten konden scoren.

Er bleven door de Boxtelse ploeg steeds wissels ingezet worden in de hoop een iemand vrij te krijgen op het veld. Sens wist uiteindelijk Van Rooij aan te spelen op de cirkel en zij bracht de stand op 6-9. De verdediging van de vrouwen van Lido werd daarna feller en dat leverde penalty's op voor HCB '92. Die werden echter niet benut. Ook de thuisploeg probeerde de sterke Boxtelse verdediging te passeren, maar kon uiteindelijk alleen doelpunten maken vanaf afstand.

In de slotfase werd nog gestreden om de winst, maar beide teams moesten genoegen nemen met een gelijkspel: 10-10.

Uitslagen afgelopen weekeinde
PSV DB1 - HCB '92 DB1         6-5
Desk D1 - HCB '92 D1         7-6
Lido DS2 - HCB '92 DS1         10-10
Zephyr/HCB '92 HB1 - Apollo HB1         11-12
Someren HS2 - Aristos/HCB '92 HS1         22-18

Programma zondag 21 oktober
Taxandria D1 - HCB '92 D1         09.00
HCB '92 DS1 - Lido DS1         10.45


PUIKE COMPETITIERONDE VOOR L'UNION

Liempdse handboogploegen voeren samen ranglijst aan

Zowel het eerste als het tweede compoundteam van handboogschutterij L'Union Liempde presteerden naar behoren in de derde competitieronde indoor. Met name L'Union 2 deed goede zaken: de ploeg pakte de volle tien wedstrijdpunten en kwam daarmee in de competitie op gelijke hoogte met de koploper: L'Union 1.

Op de 18-meterbanen van Landmans Unie in Schijndel werden geen uitzonderlijke scores neergezet, maar de drie teamleden scoorden wel naar behoren en eindigden kort bij elkaar. Bert van der Wiel zette de hoogste score neer met 275 punten, al zag het daar in het begin van de wedstrijd niet naar uit. In de derde en vierde schietbeurt noteerde hij liefst drie keer een acht. Maar in het vervolg kwam hij dit te boven dankzij een aantal uitstekende series.

Eef Quinten en Johan Holsken hielden elkaar in evenwicht met afwisselende goede en mindere series. Zij eindigden allebei op 274 punten. L'Union 2 zette daarmee een totaal neer van 823, pakte de winst én zette een nieuw clubrecord neer. Vierde teamlid Wilma Holsken kwam na een trage competitiestart dit keer wél goed uit de verf: zij scoorde constant en kwam uit op een persoonlijk record van 250 punten.

Tot de wedstrijd van de tweede Liempdse formatie, voerde het eerste compoundteam van L'Union alleen de ranglijst aan. Maar door de prestaties van hun clubgenoten, had het eerste viertal dit keer het nakijken. Desalniettemin scoorden zij naar behoren. Peter de Kroon was opnieuw de kopman met een net resultaat van 275 punten, terwijl zijn eega Marieke Termeer op korte afstand volgde met 272 punten. Daarmee bleef ze nét onder haar persoonlijk record. Erik van der Velden deed het dit keer beter dan de vorige competitieronde en eindigde op een totaal van 269 punten. Hij completeerde daarmee de teamscore naar 816 punt, wat acht wedstrijdpunten opleverde. Het vierde teamlid Karin van der Velden pakte ook een opgaande lijn en scoorde 249 punten.

Beide teams van de Liempdse handboogschutterij L'Union staan op 26 competitiepunten en namen daarmee afstand van achtervolger De Rozenjagers uit Eerde, dat met twintig punten volgt.

PERSOONLIJK RECORD

Individueel schoot Maikel van de Kerkhof dit keer een dubbele ronde. Hij was niet tevreden, maar nam genoegen met scores van 283 en 285 punten. Lambrecht van der Mijden en Frans Vingerhoets zetten in de recurvediscipline nette scores neer en vochten een onderlinge strijd uit. Van der Mijden won met een uitstekende laatste serie en kwam uit op een keurig persoonlijk record van 248 punten. Vingerhoets bleef ternauwernood achter, ondanks eveneens goede series, maar was tevreden met zijn eindresultaat van 242 punten.


BBB GAAT VOORTVAREND VAN START

Nieuwe opzet cafébiljart valt in de smaak

Was verleden jaar de aanvang van de strijd om het kampioenschap van de Boxtelse Biljart Bond (BBB) door bestuurlijke perikelen ernstig vertraagd, dit keer ging de competitie ruimschoots op tijd van start. Er hebben wat kleine veranderingen plaatsgevonden. De grootste vernieuwing is dat van de vier te spelen partijen op een avond er drie zijn in de spelsoort libre en één in het genre driebanden. Om competitievervalsing te voorkomen werd begonnen met de wedkamp tegen de zusterteams.

Op maandag verloor in café 't Geveltje John Aarts van een furieus spelende Tim Driessen. Hans de Bresser was in een slechte partij de mindere van Sebastiaan Verhofstad. Tonny van der Steen schitterde in zijn wedstrijd tegen Martien van de Loo, maar het driebanden tussen Corné Franken en Danny Coset duurde wel erg lang. De Amateur 2 en 1 gaven elkaar niet veel toe en de eindstand was 31-35.

BLUNDER

Op donderdag in De Comsche Hoeve werd de eerste match door Jos Hendriks op het nippertje gewonnen van een in zijn laatste beurt blunderende Henny Maurix. Arno Raaijmaakers en Wim van Eindhoven schraapten hun punten bijeen en Guus Eltink verloor kansloos van Jan Klokgieters. Tenslotte won de nieuwe voorzitter Henk Spooren in een voorbeeldige partij driebanden van Patrick Kempers. Zo eindigde de wedstrijd tussen Uit de Kom en 't Krijtje in 41-28.

Op donderdag werd er ook gespeeld in de nieuwe locatie, café De Kroeg. Dit ter vervanging van café De Adelaar die deze zomer haar deuren sloot. Aan de nieuwe tafel behaalde Het Groene Laken 2 een eclatante overwinning op Het Groene Laken 1. De thuisspelende ploeg verloor alles. Wilma Kelders zegevierde in de dameswedkamp tegen Margot Blummel en de partij driebanden tussen Luc Halewijn en Peter Steenbakkers werd door de laatste in een sublieme stijl gewonnen. Het werd tenslotte 22-44.

VADER EN ZOON

Op vrijdagavond werd er in De Comsche Hoeve een uitstekende pot biljart op het laken gelegd. Alle vier de ontmoetingen werden ruimschoots binnen de vereiste hoeveelheid beurten afgerond. Elk team scoorde twee keer twaalf punten. Vader en zoon Leijten deden het erg goed, maar het meest tot de verbeelding sprekend was de ronkende winst van Perry van Weert in zijn wedstrijd driebanden tegen Robert Huijberts. De Comsche Hoeve 1 won met slechts één punt verschil van De Comsche Hoeve 2: 36-35.