Tafeltennissers Taverbo moeten op tellen passen

De tafeltennissers van Taverbo-Sabo 1 verloren zaterdag met 7-3 van JCV 1. De nederlaag komt hard aan. De voorsprong van de Boxtelaren op de ploeg uit Vught, die vijfde staat op de ranglijst, bedraagt nu nog maar twee punten. Taverbo kan zich nu geen misstap meer permitteren.

De opstelling van beide ploegen verschilde enigszins ten opzichte van de eerdere ontmoeting in Boxtel. Taverbo speelde met Bram Bakker, Marlotte Staps en Michel Sperling. JCV kwam in actie met kopman Johan van de Nieuwenhuizen, Thy Visser en Inge Fonken.

In de zaal van JCV kwam de thuisploeg snel op voorsprong. Van de Nieuwenhuizen was te sterk voor Bakker en Visser verraste Staps, die weliswaar terugkwam van een 2-0 achterstand, maar de vijfde game toch aan haar tegenstander moest laten. De stand werd weer gelijk getrokken door Sperling, die van Fonken won en de in vijf games de dubbel met Staps tegen Van de Nieuwenhuizen en Fonken.

OP DREEF

JCV nam echter opnieuw de voorsprong. Visser speelde goed en won van Bakker. En ook Van de Nieuwenhuizen was prima op dreef tegen Sperling. Daarna deed Staps nog iets terug namens Taverbo door te winnen van Fonken, maar meer zat er niet in. Visser trok zijn goede vorm door tegen Sperling en ook Fonken won verrassend van Bakker. Ondanks een hoog niveau kwam Staps in haar laatste wedstrijd tegen Van de Nieuwenhuizen niet verder dan een game.

* * *

Het eerste jeugdteam van de Boxtelse tafeltennisclub verloor zaterdag de return tegen Tios '51 in Tilburg: 6-4. Daarmee verloor Taverbo haar eerste plaats op de ranglijst en staat nu tweede. MTTV '72, dat afgelopen weekeinde met 7-3 won van Flash, gaat nu aan de leiding in het klassement.

Uitslagen week 41

SENIOREN

JCV 1 - Taverbo-Sabo 1        7-3

Budilia 1 - Taverbo-Sabo 2        3-7

TTC Middelburg 3 - Taverbo-Sabo 3        7-3

TIOS '51 7 - Taverbo-Sabo 4        3-7

JCV 6 - Taverbo-Sabo 5        7-3

NTTV 2 - Taverbo-Sabo 6        0-10

OTTC 6 - Taverbo-Sabo 7        6-4

Valkenswaard 5 - Taverbo-Sabo 8        9-1

JEUGD

Tios '51 3 - Taverbo-Sabo 1        6-4

Never Despair 3 - Taverbo-Sabo 2        4-6

Wilvo/TTV Bergeijk 1 - Taverbo-Sabo 3        3-7

Programma vrijdag 19 oktober

Taverbo-Sabo 8 - Veldhoven 15        20.00

Kort Nieuws

Beste mantelzorgers

Om mantelzorgers de waardering te geven die ze verdienen, houdt zorgexpert Vivent de verkiezing voor mantelzorger van het jaar. Mensen kunnen een mantelzorger voor 31 oktober opgeven via de website www.dagvandemantelzorger.nl. Met de campagne Dag van de Mantelzorger op 10 november gaat de zorgorganisatie samen met verzekeraar VGZ alle opgegeven mantelzorgers die dag in het zonnetje zetten. Hoe is nog een verrassing.

Gamen B-Town

B-Town is zaterdag 10 november dé plek om te gamen. In het jongerencentrum aan de Baroniestraat wordt dan een LAN-party gehouden: twaalf uur lang kunnen er computerspellen worden gespeeld. De activiteit start om 12.00 uur, deelname is gratis. Gevraagd wordt een eigen PC, laptop of console en eventueel iets te eten mee te nemen. Aanmelden kan via www.btown.nl/lanparty.

Meditatieve wandeling

In park Stapelen wordt zaterdag 17 november een meditatieve wandeling gehouden. Deelnemers nemen allen een tekst mee die veel voor hen betekent en delen deze met de rest op een nader te bepalen plek in het park. Het startpunt van de wandeling is bij de poort van kasteel Stapelen om 14.00 uur. De tocht duurt tot 15.30 uur. Meer informatie via telefoonnummer 06-43 58 66 28.