Afbeelding
Foto: Frans Kluijtmans

WINST VOOR BOXTELSE DRIEBANDERS

Avondteams 't Ivoor kunnen geen potten breken in librespel

Tijdens de avondcompetitie in de spelsoort libre leed team 3 van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor vorige week een stevige nederlaag tegen Kruiskamp 1: 28–21. Wim Bekkers redde de eer met een winstpartij. Ook 't Ivoor 4 delfde het onderspit; tegen 't Wapen van Eerschot werd het 19-28. De winstpartij van Fons van Loon hield het verlies nog enigszins binnen de perken.

De driebanders van 't Ivoor ging het zowel op de kleine als de grote tafel beter af dan de librespelers. In het driebanden-klein zegevierde het Boxtelse team over Heeswijk (27-25). Er werd weliswaar slechts één partij gewonnen: door Henk Goettsch die uitmuntend speelde met een moyenne van 0,750 en zijn tegenstander op slechts vijf punten liet. Op de grote tafel boekte 't Ivoor een overwinning op Rio Bar 3 (25–27) en versterkte daarmee haar koppositie op de ranglijst. Emanuel Coort en Bernhard Legierse wonnen beiden. Huub Wilkowski verloor met een moyenne van 0,925.

In de dagcompetitie blijft de strijd tussen de twee eerste libreteams van 't Ivoor onverminderd spannend. De voorsprong van team 2 werd tot drie punten gereduceerd door de 34 punten uit de verloren ontmoeting met VAR 3; Henk Goettsch en Henk Spooren wonnen hun partij. 't Ivoor 1 boekte echter met 37 punten een overwinning op De Vliedberg 1 dankzij zeges van Fouad Hasbani, Jacques van Loon en Henk van Boxmeer.

Team 3 ging met 38–36 ten onder tegen Het Hart van Brabant. Alleen Wim van Dijk won zijn duel. 't Ivoor zegevierde ruim (37-26). Harrie van der Velden en Math Hendriks speelden een verdienstelijke winstpartij. Team 5 verpletterde zijn tegenstander met de maximale score van veertig punten. Wim Bekkers, André Vissers, Henk van Boxmeer en Gerard Eijkemans wonnen allen.

Bij het driebanden-klein scoorde team 6 de volle dertig punten. Met name Van Gils speelde een prima wedstrijd met een moyenne van 0,517. Team 7 moest zijn meerdere erkennen tegen de mannen van Het Groene Laken. Dat kon de prachtige zege van Theo van Dongen, met een moyenne van 0,720, niet verhinderen. Team 8 behaalde een mooi resultaat. Het won dankzij twee winstpartijen van André Vissers en Johan Beaard, terwijl Jan Tils slechts twee caramboles tekort kwam. Team 9 speelde remise. Het opvallendste was hier de partij van René de Windt; hij won die met een fraai gemiddelde van 0,807.

EREDIVISIE

In de eredivisie reisde het driebanden-grootteam van 't Ivoor zaterdag naar Den Haag voor een duel met koploper SIS Schoonmaak. Het werd een kansloze missie voor de Boxtelaren: 2-6. Drie van de vier partijen gingen verloren. Kopman Wilkowski speelde weer een fraaie partij tegen niemand minder dan Glen Hoffman. Hij maakte zijn veertig caramboles in slechts 27 beurten met een hoog moyenne van 1,481.

Zondag speelde de Boxtelse eredivisionist tegen het te kloppen team Het Hartje van Wanrooij. In de eerste, spannende sessie trok Marc Roofthooft in de laatste beurten de winst naar zich toe ten koste van Ad Broeders. Roofthooft maakte zijn veertig caramboles in 43 beurten. Op de andere tafel toonde Wilkowski wederom zijn goede vorm tegen Martin Spoormans. Hij overklaste zijn tegenstander door zijn veertig caramboles te maken in slechts 32 beurten en en gemiddelde van 1,250. Hierna speelden Jack van Peer tegen Davy de Havere en David Martinez tegen Savas Bulut. Van Peer verloor kansloos (19–40).

Op de andere tafel speelden de kopmannen tegen elkaar. Het werd een eenzijdige partij omdat Martinez zijn klasse tentoonspreidde en daar had Bulut geen antwoord op. Met een duidelijke 40–10 overwinning in slechts vijftien beurten (moyenne 2.666) voor Martinez werd een 6–2 overwinning voor het team van 't Ivoor bewerkstelligd. Dankzij dit prima resultaat, neemt 't Ivoor in de eredivisie afstand van de onderste regionen. De ploeg is nu achtste in het klassement. Zondag 21 oktober speelt het team uit tegen STZ Zundert.


Handboogschutters
L'Union Boxtel
derde in ereklasse

Het eerste viertal van handboogschutterij L'Union Boxtel is tijdens de derde ronde van de indoorcompetitie in Sint-Oedenrode op de derde plaats in de ereklasse geëindigd. Het totaal voor de beste drie schutters was 787 punten, het hoogste aantal voor deze competitie tot nu toe.

Vooral de 280 punten die Adri van de Langeberg liet noteren, maakten indruk. Henk Jegers behaalde 259 punten, Gerard van der Steen 251 en Henri van den Broek zag de teller op 238 stoppen.

Ook de jeugd van de handboogvereniging kwam vorige week in actie in Sint-.Oedenrode. Senn Steenbakkers was de beste deelnemer aan Boxtelse zijde. Hij boekte een goede score: 245 punten over dertig schoten op de 18-meterbaan. Meike van Oss behaalde 242 punten, Sylvana van der Burgt 241 en Jelt van de Langenberg 189.


STRIJD OM BOXTELS CLUBKAMPIOENSCHAP

Adri van de Langenberg handboogkoning L'Union

Op de banen van handboogschutterij L'Union Boxtel stond zondag het clubkampioenschap op het spel. Voor de koningstitel moesten deelnemers zestig schoten op de 25-meterbaan lossen. Het werd een spannende wedstrijd, die werd gewonnen door Adri van de Langenberg.

Henk Jegers nam na tien schoten gedecideerd de leiding met in zijn kielzog Marcel van der Lee en Adri van de Langenberg. Door enkele mindere pijlen viel Jegers iets terug en kwamen zijn rivalen langszij. Na 25 schoten had Van de Langenberg een puntje voorsprong op Jegers.

In de tweede ronde over 25 pijlen bouwde Van de Langenberg zijn voorsprong verder uit en kon hij met een gerust hart de finale in. Zijn uiteindelijke score bedroeg 529 punten, zeven meer dan Van der Lee die als tweede eindigde. Jegers zag ook nog Gerard van der Steen langszij komen en beiden eindigden op 520 punten. In de barrage eiste Jegers toch nog de derde plaats op door Van der Steen met 48-45 te verslaan.

Voor Van de Langenberg betekende dit zijn vierde koningstitel, de laatste dateerde van elf jaar geleden. Hij volgt Frank van Grinsven op die nu niet meestreed.

JUNIOREN

Bij de junioren won Meike van Oss het clubkampioenschap met een prima score van 438 punten over 25 schoten. Zij bleef daarmee Sylvana van der Burgt (419) en titelverdediger Jelt van de Langenberg (414) ruim voor.

FOTO ONDER: De schutters die in de prijzen vielen tijdens het clubkampioenschap poseren na afloop in de accommodatie aan de Molenwijkseweg. (Foto: Frans Kluijtmans).