BOSKANT BOEKT EERSTE WINST DANKZIJ MUNSELPLOEG

Boxtel geeft geen vervolg aan zegereeks

Boxtel speelde zondag een uitwedstrijd tegen Boskant, een ploeg die nog op de eerste overwinning van het seizoen zat te wachten. Bij de Munselploeg ontbraken enkele basisspelers vanwege blessures. Wellicht mede daardoor wisten de Boxelaren geen vervolg te geven aan de zegereeks van de afgelopen weken.

Al meteen vanaf de aftrap zette Boskant volop druk. Dat resulteerde al in de derde minuut in een grote kans voor de thuisploeg na een corner. Keeper Tommie Verhagen kwam naar de bal, maar zat er compleet naast. De bal viel voor de doellijn en kon ternauwernood worden weggewerkt. Het eerste kwartier was daarmee duidelijk voor Boskant, met de bijbehorende doelpogingen. Boxtel deed sporadisch wat terug, scoorde zelf nog, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 21e minuut kwam Boskant alsnog op een verdiende voorsprong na defensief geklungel en een besluiteloze verdediging van Boxtelse zijde.

Ondanks dat de Munselploeg nauwelijks aan goed voetbal toe kwam, viel tien minuten later toch de gelijkmaker. Na een vrije trap van Mark van de Westelaken reageerde de opgekomen Mitchell Vogels alert en tekende de 1-1 aan. Met al twee gele kaarten op zak en gezien het spel mochten de gasten niet klagen met deze ruststand.

OVER DE STREEP

In de rust werden de spelers van Boxtel gemotiveerd om alsnog de overwinning over de streep te trekken. Op het veld was hier echter weinig van te merken. Het spel van de gasten oogde rommelig en onzorgvuldig. Boskant ging dan ook fel elk duel in en toonde werklust, maar van fraai voetbal moest de thuisploeg het ook niet hebben. Toch kwam het team in de 51e minuut weer op voorsprong door een goal van Rens van de Wijdeven. Zijn afstandsschot werd onderweg aangeraakt door Mitchell Vogels en zeilde daardoor in de goal.

Amper twee minuten hierna stond het ineens 3-1. Een bal door het midden werd opgemerkt door keeper Verhagen, die vervolgens uitliep om de bal weg te trappen. Deze stuitte echter vlak voor hem op een polletje, waardoor de doelman onder de bal door maaide. Vervolgens was het voor de aanvaller van Boskant simpel om de bal binnen te tikken.

TIJ KEREN

Boxtel wisselde enkele spelers in een poging het tij nog te keren. Dat leek te werken, want de vers ingekomen Robin van de Laak schoot in de 70e minuut de 3-2 binnen. Deze werd echter ook afgevlagd. De eindstand werd nog geen minuut alsnog bereikt door wederom een doelpunt van Van de Laak. Boxtel kreeg in de slotminuten weer wat hoop op een gelijkspel, maar dat was tegen beter weten in. Boskant verdedigde met man en macht de drie punten en gaf niet veel meer weg dan een paar corners. Na wat blessuretijd floot scheidsrechter Kersten af en stond Boxtel met lege handen.

Zondag 21 oktober speelt Boxtel thuis tegen WEC uit Wijbosch. De aftrap in sportpark Munsel is om 14.30 uur.