Afbeelding
Foto: Toon van Ruremonde

NUTTIGE OVERWINNING VOOR SPELERS DVG

Liempdse voetbalploeg slaat in tweede helft toe

In de wedstrijd die DVG zondag speelde tegen Ravenstein kon het muntje alle kanten op vallen. De Liempdse ploeg trok aan het langste eind en blijft nu in het spoor van koploper Avesteyn, die nog ongeslagen is.

Beide keepers moesten na een aantal minuten al handelend optreden. DVG legde als eerste aan, maar de vrije trap van Bas Smulders werd met de vuist tot hoekschop verwerkt. Raymond Strik deed aan Liempdse zijde hetzelfde als reactie op een schot van afstand. Niet veel later kwam DVG tot twee keer toe goed weg. In een scrimmage viel de bal net niet goed voor Ravenstein om op voorsprong te komen, ook werd de bal geblokt.

Met scoren heeft de ploeg uit Ravenstein het al langere tijd moeilijk. Voor DVG de kans om op voorsprong te komen, maar het schot van Liempdse kant belandde op de paal. En na een dribbel plaatste Peter Versantvoort het leer met de binnenkant van de voet iets te veel naar rechts. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gingen met de brilstand de rust in.

NOODREM

De eerste kans na rust was opnieuw voor DVG. Luuk van de Ven brak door de verdediging van Ravenstein, die daardoor aan de noodrem trok om een vrije doortocht richting de keeper te voorkomen. Er werd wel gefloten voor een overtreding, maar daar bleef het bij. Dat gold bij alle situaties: er volgden wel vrije trappen, maar er werd geen enkele kaart getrokken.

Ravenstein kreeg de volgende kans. Een gevaarlijke uitbraak over rechts eindigde in een voorzet die door iedereen werd gemist. Het spel ging daarna over en weer en beide ploegen konden op voorsprong komen. Daarmee zouden ze dan meteen de overwinning bij kunnen schrijven. Bart de Windt kreeg in deze fase nog de beste kans. Hij kwam een op een met de keeper, maar die wist nog net een doelpunt te voorkomen.

SPRINTDUEL

Ravenstein probeerde veelal met lange ballen tot kansen te komen, maar liet ook verdedigend wat ruimte vallen. Smulders benutte dat aan de rechterkant en zijn voorzet werd door een verdediger van Ravenstein over zijn eigen keeper getikt: 0-1. Voor de spelers van Ravenstein was dit meteen een breekpunt, de kopjes gingen naar beneden. En al helemaal toen zij niet veel later ook de tweede tegengoal incasseerden. Een diepe bal op Bas van Houtum eindigde in een sprintduel en ook de keeper kwam uit zijn doel. Van Houtum kreeg net op tijd zijn voetje ertegen, waardoor de bal tergend langzaam in het lege doel rolde. De verdediger kwam net te laat om de bal weg te werken.

LANGE RUSH

DVG was vanaf dat moment de betere ploeg. Er hingen meer doelpunten in de lucht. De goed ingevallen Sander van de Ven gaf na een lange rush op rechts een goede voorzet op De Windt. Die liet vervolgens de bal mooi vallen voor Wilco Voets. Zijn schot draaide net te vroeg van het doel af. Toen niet veel later een overtreding werd begaan op Bart van Ruremonde en Smulders de vrije trap goed binnenschoot, was de ban gebroken. Ravenstein probeerde nog iets terug te doen met een afstandsschot. Die was voor keeper Strik te machtig, 1-3. De koek was echter nog niet op. Een riante kans van Ravenstein werd gemist en onderstreepte het manco van de thuisploeg: scoren.

Zondag 21 oktober speelt DVG wederom een wedstrijd op eigen veld, NLC '03 komt dan op bezoek in sportpark De Roode Bleek. De aftrap vindt plaats om 14.30 uur.

SENIOREN

Uitslagen zondag 14 oktober

Ravenstein 1 - DVG 1         1-3
SV Top 4 - DVG 2         3-3
Mariahout 3 - DVG 3         2-1
Heeswijk 4 - DVG 4         6-0
DVG 5 - Mariahout 6         6-0
Avanti '31 8 - DVG 6         3-2
DVG 7 - SCMH 5         3-3
Vrouwen: Prinses Irene - DVG 1         0-2

Programma zondag 21 oktober

DVG 1 - NLC '03 1         14.30
Heeswijk 6 - DVG 5         vertr 10.45
DVG 6 - Nijnsel 7         12.00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 13 oktober

JO9-1: DVG - Boskant         4-13
JO9-2: SCMH - DVG         2-4
JO9-3: DVG - WEC         3-7
JO11-1: DVG - Nooit Gedacht         1-4
JO11-2: Blauw Geel - DVG         7-1
JO11-3: HVCH - DVG         16-0
JO13-1: DVG - Nooit Gedacht         8-3
JO13-2: DVG - Rhode         1-1
JO15-1: DVG - RKSVO         2-2
JO15-2: Schijndel - DVG         1-9
MO15-1: DVG - HVCH         2-11
JO17-1: DVG - ELI         9-3
JO19-1: Heeswijk - DVG         2-2
JO19-2: DVG - WEC         0-1

Programma zaterdag 20 oktober

JO9-2: DVG - HVCH         10.30
JO13-3: Avesteyn - DVG         vertr 10.15
JO15-1: Oirschot Vooruit - DVG         vertr 09.45
JO15-2: Rhode - DVG         11.45

FOTO ONDER: De spelers van DVG wisten tegen Ravenstein wél te scoren, waar hun tegenstander dat naliet. (Foto: Toon van Ruremonde).