EERSTE COMPETITIEZEGE VOOR ODC MET RUIME CIJFERS: 5-0

Tricolores halen flink uit in eigen huis

ODC heeft na drie verloren wedstrijden eindelijk de eerste overwinning in de competitie behaald. In sportpark Molenwijk werd zondag met 5-0 gewonnen van Vlijmense Boys. Bij rust stond het al 3-0 dankzij treffers van Remco Schellekens: een zuivere hattrick. Door deze overwinning zijn de tricolores van de hatelijke nul af. Ze staan nu gedeeld elfde op de ranglijst.

De Boxtelse derdeklasser kent de slechtste seizoenstart sinds jaren. De voorbereiding verliep goed maar de eerste drie competitiewedstrijden werden verloren. Twee weken geleden tegen Zwaluw VFC waren, ondanks het verlies, de eerste lichtpuntjes zichtbaar. Thuis tegen Vlijmense Boys moest daar een (winnend) vervolg aan gegeven worden. Trainer Carlo Vorstenbosch miste zijn geschorste aanvoerder Roel van Lokven. In zijn plaats speelde de 19-jarige Tijn Boons.

De thuisploeg ging sterk van start en Vlijmense Boys had vanaf het begin weinig in te brengen. De score had in de vierde minuut al geopend kunnen worden, maar de voorzet van Just van Wijk werd door Sjoerd van Lokven gemist. In de achtste minuut lag de bal alsnog in het net. Joep van der Meijden stuurde met een steekbal Van Lokven weg. De aanvaller bracht de bal voor het doel en Schellekens scoorde zijn eerste doelpunt van de middag.

De snelle voorsprong gaf de tricolores vleugels. Uit goed combinatiespel volgden binnen een minuut meerdere opgelegde kansen voor Van der Meijden en Van de Biggelaar, maar beiden wisten niet tot scoren te komen. Na ruim een kwartier was het wel weer raak. Het leek een kopie van de eerste treffer. Schellekens was opnieuw trefzeker, maar dit keer op aangeven van Van der Meijden. Nadat keeper Jordy van der Zande halverwege de eerste helft de eerste Vlijmense aanval onschadelijk had gemaakt, was de volgende kans weer voor ODC. Na een steekbal van Boons op Van der Meijden had Van Lokven kunnen scoren, maar hij had het vizier niet scherp staan. Dat had Schellekens wel toen hij na een half uur vanuit de draai de 3-0 liet noteren.

GAS TERUG

In de tweede helft namen de Boxtelaren wat gas terug. De wedstrijd kabbelde voort en de gasten uit Vlijmen kropen wat meer uit hun schulp. In de 70e minuut waren ze voor het eerst gevaarlijk bij een onachtzaamheid in de Boxtelse verdediging. Keeper Van der Zande wist dit gevaar echter te neutraliseren. Pas tien minuten voor het einde kwam er weer wat leven in de wedstrijd. Boons zette na een goede actie Schellekens vrij voor het doel. De Boxtelse spits wist daar wel raad mee en knalde de bal hoog tegen de touwen: 4-0. In de slotminuut werd het ook nog 5-0. Van der Meijden onderschepte de bal tussen twee Vlijmense verdedigers en gaf hoog voor op de ingevallen Ido Pijnenburg die beheerst afwerkte.

FOTO BOVEN: ODC-speler Remco Schellekens ontwijkt de tackle van een verdediger van Vlijmense Boys. Hij scoorde uiteindelijk drie doelpunten. (Foto: Hans Verberk).