Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What's Up Lindhe, Ayman & Nikol?

Het is feest op de Boxtelse Prinses Amaliaschool, ze bestaat namelijk tien jaar. Reden voor een week vol festiviteiten vonden juffen, meesters en leerlingen. Met als uitsmijter een heuse tijdscapsule vol verhalen en tekeningen over hoe de school er over tien jaar uit zou kunnen zien. Lindhe van Haandel (10), Ayman Hadjji (7) en Nikol Nykiel (10) vertellen hun ideeën over de toekomst.

Alle leerlingen hebben iets voor in de tijdscapsule gemaakt. Maar wat is dat eigenlijk? Nikol: ,,Het is een doos vol verhalen, tekeningen en knutselwerken over de toekomst. Nou ja, over hoe wij denken dat ons leven én de school er over tien jaar uitzien." Ayman: ,,Over tien jaar wordt de capsule opengemaakt en kijken we of het klopt wat we dachten."

Wat hebben jullie gemaakt? Ayman: ,,Iedereen uit de klas heeft iets getekend en geschreven. Ik heb een tekening van mezelf gemaakt. Ik heb heel coole kleren aan, die zijn er in de toekomst." Lindhe: ,,Ik heb een tekening van de school gemaakt. Er staat een speeltuin op het dak, het studieplein is een gameplein geworden en er is een bioscoop. O ja: en de school vliegt." Nikol: ,,Alle kinderen werken aan de computer en iedereen gaat te voet of met de fiets naar school. Dat is beter voor het milieu. Na de lunch doen we allemaal een dutje op gekleurde matrassen. En de school is een kasteel met een enorme speeltuin."

Wow, dat klinkt vet zeg. En hoe ziet jullie leven er dan uit? Ayman: ,,Ik ben architect en woon in een villa met zeven kamers." Nikol: ,,Ik woon ook in een groot huis en heb twee kleine kinderen. Ik heb een vriend, maar we zijn niet getrouwd." Lindhe: ,,Ik studeer over tien jaar nog want ik word dierenarts. Ik heb een vriend, een kat en twee honden. Elk half jaar bezoek ik een ander land want ik wil de hele wereld zien en mijn idolen ontmoeten."

Hoe vinden jullie het om op deze bijzondere manier over de toekomst na te denken? Ayman: ,,Ik houd ervan te fantaseren. Maar dat grote huis heb ik over tien jaar echt hoor." Nikol: ,,Ja! Fantaseren is cool." Lindhe: ,,Dat vind ik ook. Ik had zoveel ideeën dat ik ook tijdens de andere lessen stiekem aan het schrijven en tekenen was."

FOTO RECHTS: Nikol (links), Lindhe (midden) en Ayman. (Foto: Linda van de Wiel).