Afbeelding
Foto: Peter de Koning

STRANG NA RUIM 38 JAAR MET PENSIOEN

JRL op zoek naar nieuwe directeur onderwijs

RENS VAN DEN ELSEN

Het Jacob-Roelandslyceum (JRL) in Boxtel is op zoek naar een nieuwe directeur onderwijs. Els Strang, die momenteel deze functie bekleedt, gaat volgend jaar met pensioen. De school heeft daarom de vacature voor haar vervanger uitgezet.

De nieuwe directeur onderwijs komt volgens de online geplaatste profielschets in een gespreid bedje terecht wat betreft de kwaliteit van de lessen, maar kan wel meteen aan de slag om het onderwijs op de school door te ontwikkelen. Het JRL geeft aan dat de resultaten de afgelopen jaren licht afnemen en de onderwijsinstelling wil stappen zetten om verdere daling te voorkomen. De koers naar vernieuwing is al ingezet, zo valt in de vacature te lezen. Die verbetering moet de de komende jaren meer vorm krijgen. De school denkt aan laptops in de klas, gepersonaliseerd leren en verdere profilering van de opleidingen. De directeur onderwijs legt uiteindelijk verantwoording af aan rector Leon Spaan.

LOOPBAAN

Strang is al ruim 38 jaar verbonden met het JRL. Ze begon in 1980 als docent Nederlands en stond in die hoedanigheid 23 jaar voor de klas. In 1998 kwam daar een functie als coördinator voor vwo 4, 5 en 6 bij en in 2001 klom ze op tot conrector. Vlak na de volledige voltooiing van de fusie en de daarbij horende verbouwing tussen het JRL en Bracbant-Havo in 2004 werd Strang benoemd tot directeur onderwijs van de school voor gymnasium, atheneum en havo.

FOTO BOVEN: Huidig directeur onderwijs Els Strang van het JRL gaat volgend jaar met pensioen. (Uitsnede foto: Peter de Koning).


WETHOUDER KOMT NOG MET REACTIE

'Participatie eerst evalueren met klankbordgroep PHS'

PÅL JANSEN

De klankbordgroep Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) stuurde in augustus een adviesbrief naar de gemeente Boxtel over het betrekken van burgers bij projecten zoals die van het maatregelenpakket PHS. Vorige week dinsdag zou die brief in de gemeenteraad worden behandeld. Dat ging niet door. Wethouder Herman van Wanrooij wil eerst een formele reactie geven aan de klankbordgroep op hun aanbevelingen.

In de brief van de klankbordgroep stonden onder meer de adviezen om deelnemers aan inspraakgroepen vooraf duidelijker te maken wat deelnemers verwachten, vaker overleg te voeren met de gemeenteraad en het college van B en W en meer ruimte te geven aan burgers om buiten de kaders te denken. ,,Het is de eerste grote evaluatie. We moeten eerst zien welke overeenkomsten of waar het juist schuurt met de nota burgerparticipatie uit 2014", gaf wethouder Van Wanrooij aan.

Dinsdag 23 oktober staat een informatieavond voor raadsleden over Move '31 op de rol. Dit nog te vormen beleidsplan moet straks uiteenzetten hoe verkeer binnen Boxtel georganiseerd moet worden. Bijvoorbeeld hoe de hoofdwegenstructuur er in het jaar 2031 bij moet liggen. Ook hier vindt weer een breed inspraakproces plaats met inwoners, ondernemers en andere partijen. Een deel van de belanghebbenden die bij de PHS-werkgroepen zaten, schoven ook aan bij de gesprekken over Move '31.

'BETER DEFINIËREN'

Tijdens de informatie-avond van komende dinsdag wordt teruggekeken op het inspraakproces rondom Move '31. Tot nog toe verliep dat inspraakproces met die groepen niet naar wens, valt in de informatiebrief te lezen die de raadsleden van het college van B en W ontvingen.

Inmiddels is er een 'intern proces opgestart, in combinatie met het proces rondom de Omgevingswet, om de verwachtingen, het doel en de rol van deelnemers in een participatieproces beter te definiëren en begeleiden'.


Ierse Sessie

Bed and breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel biedt zondag 21 oktober onderdak aan de maandelijkse Ierse Sessie. Van 13.30 tot 16.30 uur worden Ierse of daaraan gerelateerde ballads en volksliedjes gespeeld. Wie een instrument kan bespelen, mag aansluiten. Luisteraars zijn ook welkom.