Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

BIER, BRATWURST EN BLAASMUZIEK ZORGEN VOOR DUITSE SFEREN

Tweedaags Oktoberfest Boxtel: ein Prosit der Gemütlichkeit

Jong en oud wisten hun weg te vinden richting De Braken en zonder uitzondering was iedereen verkleed. De feestvierders hadden er zin in, maar voordat de aanwezigen op de banken sprongen, was er eerst nog een plechtig openingsmoment, het aanslaan van het eerste vat bier. Dit gebeurde door Steven Soederhuizen, voorzitter van rugbyclub Ducks: ,,We hebben gezorgd voor de meeste verkochte kaarten en hebben daarmee een bedrag van 525 euro verdiend voor de clubkas. Daarom had ik de eer het eerste vat bier aan te mogen slaan."

WEDSTRIJD

Toen De Aggemarvanhuisaf Band haar eerste nummers speelde, volgden de pullen op de lange tafels het ritme van de muziek. De 22-jarige Willem Franken was met een groep vrienden present op het Oktoberfest. ,,Wij komen een avondje bier drinken. Ik moet morgen werken, maar ik ga me niet inhouden", zei hij terwijl hij zijn bierpul nog maar eens bijvulde. Ook de mannen van de selectie van voetbalvereniging ODC lieten zich het gerstenat goed smaken en dronken in hoog tempo pul na pul leeg. ,,We spelen zondag een belangrijke wedstrijd, maar geloof me: dan zijn we weer fit", zei voetballer Ido Pijnenburg (22). Hij kreeg overigens gelijk. De tricolores wisten tegenstander Vlijmense Boys amper twee dagen na het Oktoberfest te verpulveren met een klinkende zege: 5-0. Pijnenburg mocht zelfs de laatste goal op zijn conto schrijven.

Medeorganisator Luuk Hendriks van het Oktoberfest poogde met succes het feest van München te imiteren: ,,We hebben daarom gekozen voor artiesten die passen binnen deze stijl. Naast De Aggemarvanhuisaf Band waren dat zanger Derek Tappert en feestband Der Partyhosen uit Aarle-Rixtel die uitsluitend Duitstalige nummers ten gehore brengen. Ik denk dat de feestneuzen het prima naar de zin hebben. Het is zoals bezongen in het bekende Duitse dranklied: 'Ein Prosit der Gemütlichkeit'", vertelde hij fier.

FOTO BOVEN: Jong en oud kwamen naar De Braken voor een gezellige avond in Duitse sferen. Iedereen was in Beierse volkskledij: de mannen in lederhosen en vrouwen in dirndl-jurkjes. (Foto: Gerard Schalkx).

FOTO ONDER: De Aggemarvanhuisaf Band opende beide feestavonden met Duitse schlagers en andere liedjes die de bezoekers volop meezongen. (Foto's: Gerard Schalkx).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding