GEMONDE KRIJGT LOON NA HARD WERKEN

Irene pakt eerste punten thuis tegen EDN '56

De Gemondse voetbalclub Irene heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Thuis versloeg de ploeg van trainer Michael van de Wal met 3-2 EDN ´56 uit Haghorst. Maar die winst kwam niet zomaar aanwaaien.

Irene begon wat slap aan de wedstrijd en won niet veel duels. De spelers gingen mee in het spel van EDN en kwamen zelf weinig aan voetballen toe. Na ongeveer een kwartier werd het spel beter en dat gaf al snel resultaat. Jelmer Habraken tikte de bal na een mooie voorzet van Rob Groenendaal beheerst binnen en opende de score voor de Gemondenaren. Lang kon Irene niet van deze voorsprong genieten, want tien minuten later werd een aanvaller van EDN niets in de weg gelegd waardoor hij vanaf de rand van het zestienmetergebied beheerst de 1-1 binnenschoot. Met deze gelijke stand gingen beide ploegen naar de kleedkamer voor de thee.

WARRIG

De tweede helft was net een minuut bezig of Gemonde keek tegen een achterstand aan. Een ingooi werd door de warrig leidende scheidsrechter aan EDN toegekend, waardoor de thuisploeg zich niet goed had opgesteld. Het team uit Haghorst werd direct gevaarlijk en het afstandschot kon nog net door keeper Michael van Eindhoven gestopt worden. De rebound werd echter beheerst ingeschoten door EDN.

Irene stond direct hierna onder grote druk en kwam niet meer aan aanvallen toe. Maar ook de gasten kregen geen grote kansen. Na ongeveer zeventig minuten kwam er bij Irene wat meer rust en kwamen er ook weer meer kansen. Niet veel later was de wedstrijd dan ook weer in balans. Een voorzet vanaf links werd door een inglijdende verdediger van EDN met de hand aangeraakt en de scheidsrechter wees naar de stip. De penalty werd direct benut door Owen van Lith.

Irene rook haar kans en bleef sterk voetballen. Na een goed ogende aanval was het Van Lith die in de 75e minuut de keeper met een lob wist te verschalken, waardoor het 3-2 werd. Vervolgens ging EDN vol in de aanval en zette veel druk. Dat zorgde voor nog een paar hachelijke momenten voor het doel van Irene. Maar door het harde werken van de hele ploeg werd de overwinning toch over de streep getrokken.

De Gemondenaren spelen zondag 21 oktober om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen Tuldania.

FOTO BOVEN: Irene-speler Gijs Voets in duel met een verdediger van EDN '56 tijdens de thuiswedstrijd in Gemonde. (Foto: Hans Verberk).

TAVERBO-SABO 1 BLIJFT KOPLOPER

Ruime verschillen in uitslagen recreatief tafeltennis BRTC

Regerend kampioen De Horntreffers verpletterde maandag Taverbo-Sabo 2 met 10-0 en nadert daarmee de top drie in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Taverbo-Sabo 1 bleef koploper na een duidelijke 8-2 winst op De Dommel. De Firma Fotografie handhaafde haar tweede plaats na een zwaarbevochten 7-3 zege op Rotsvast. Taverbo-Sabo 4 rukte op van plaats zes naar drie na 7-3 winst op Taverbo-Sabo 3.

De Horntreffers speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Taverbo-Sabo 2 en liet zien dat het kampioenschap van vorig seizoen geen uitschieter was. Vooral aanvoerder Wim van Aarle liet zich gelden

en gaf in zijn enkelspelen slechts één game af: tegen Ad Brekelmans. Lothar Groth en Joop van Eijk moesten zonder gamewinst de punten aan Van Aarle laten. Ook de broers Hans en Ad van Weert volgden het goede voorbeeld van hun aanvoerder; zij wonnen de drie enkelspelen én samen het dubbelspel.

Koploper Taverbo-Sabo 1 had geen medelijden met De Dommel. Ronald van Dael gaf geen enkele game af aan Ad van Lier, Ad de Man en Piet Wouters. Bovendien speelde Frans van Dun een sterke wedstrijd waardoor hij drie punten op het formulier kon laten bijschrijven. Cees Hems had een mindere avond en moest punten laten aan Van Lier en De Man. Wouters bleef zonder winst voor De Dommel en omdat het punt van het dubbelspel ook naar Van Dael en Van Dun ging, kwam er een grote uitslag op het wedstrijdformulier.

FEL TEGENSTAND

De Firma Fotografie handhaafde zich goed in de top drie. Tegen team Rotsvast, dat fel tegenstand bood, wonnen Stef Schellekens en Henk van de Laak ieder drie enkelspelen. Ook het dubbelspel was voor Van de Laak, die samen met zijn zoon Nick speelde. Voor Rotsvast behaalden alleen Bart Theeuwes, Dinie van den Nieuwenhuizen en Geerta Pluut punten ten koste van Nick van de Laak. De uitslag (7-3) was enigszins geflatteerd omdat alle partijen pas in tenminste vier games werden beslist.

Erik van der Schoot won voor Taverbo-Sabo 4 twee partijen in drie games van Taverbo-Sabo 3, maar moest tegen Raymond de Boer tot het uiterste gaan. Pas in de vijfde en beslissende game kon hij het punt naar zich toe trekken door met 11-4 te winnen. Ook Peter de Rooij had het moeilijk tegen De Boer maar won toch. Daarnaast versloeg hij Henk IJsseldijk in vier games. Toon van Geel boekte voor Taverbo-Sabo 4 een punt door winst op De Boer. Het dubbelspel was voor Taverbo-Sabo 4: Van der Schoot en De Rooij wonnen van Erwin Holowacki en IJsseldijk. Holowacki speelde sterk en versloeg Van Geel en De Rooij; hij liet alleen een punt aan Van der Schoot.