Leerlingen JRL nemen opnieuw libdub op

Het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel stond vorige week in het teken van cultuur. Zo verrasten cultuurleerlingen uit het vierde en vijfde jaar vwo hun medescholieren en de leerlingen van havo 4 namen wederom een libdub op.

In de grote pauze werden de onderbouwleerlingen in de aula verrast door een optreden van de leerlingen van de cultuurprofilering. Het licht ging uit, er begon spannende muziek en plots werd er van alle kanten een achtervolging ingezet. Dit bleek onderdeel van een act waarin theater en dans gecombineerd werd. Het optreden is bedacht en in elkaar gezet door de cultuurleerlingen, van muziekkeuze tot de choreografie. Ook de 'wanted'-posters die een dag ervoor in de school hingen waren onderdeel van de act. Deze eindigde even plotseling als hij was begonnen. Het verrassingseffect en de act waren erg geslaagd, meldt docente Kyra Melskens.

Op dezelfde middag gingen ook de cultuurleerlingen van havo 4 en klas 2 aan de slag met de opname van de jaarlijkse lipdub. Dit is een video waarin een liedje wordt geplaybackt en die in een take opgenomen wordt. Na vijf pogingen slaagde de opname in de zesde keer. Nu wordt de video nog digitaal bewerkt voordat deze bekeken kan worden. Normaal gesproken was de video dan op YouTube te zien, maar vanwege de nieuwe privacywetgeving is daar dit jaar vanaf gezien.


Lezing over hoe
het landschap
zijn vorm kreeg

De Natuurwerkgroep Boxtel houdt dinsdag 23 oktober een gratis toegankelijke lezing in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1. Geoloog Patrick Kiden komt dan vertellen over geologie en landschap in Midden-Brabant.

Kiden legt vanaf 20.45 uur uit hoe klimaatveranderingen, bodembewegingen en wijzigingen van rivierlopen tijdens de laatste twee miljoen jaar vorm hebben gegeven aan het landschap in deze regio. Hij laat bezoekers kennismaken met de ontstaansgeschiedenis en de zichtbare sporen en aardkundige monumenten die in het huidige landschap nog zichtbaar zijn.

Kiden studeerde aan de Universiteit van Gent en werkt sinds 1991 bij de Geologische Dienst van Nederland, nu TNO. Hij houdt zich vooral bezig met de ondergrond van Zuid-Nederland en heeft in zijn vakgebied een aantal publicaties op zijn naam staan.


Halloween in De Rots

In gemeenschapshuis De Rots in Boxtel wordt vrijdag 26 oktober een disco gehouden voor basisschoolkinderen. Het thema van de avond is Halloween en dj Jelle zorgt voor passende muziek. De deuren van De Rots gaan om 19.00 uur open en het feest duurt tot 21.30 uur. Wie de mooiste outfit van de avond aan heeft, wint een prijs. De entree bedraagt vier euro.

Boek met huisnamen

Tijdens historisch onderzoek heeft Wim Veekens namen van huizen gevonden. Deze zijn gebundeld in het boek 'Van de Aar tot de Zwarte Raaf, ruim vijf eeuwen kleurrijke huisnaamgeving in Boxtel'. Het boek wordt donderdag 25 oktober om 20.00 uur gepresenteerd in grand café Rembrandt (Rechterstraat 56) en is tot 21 oktober bij voorintekening voor 29,95 euro te bestellen via e-mail: secretaris@heemkundeboxtel.nl.