Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

Maak kennis met JRL en BHC

De stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is groot. De leerling moet zich veilig en fijn gaan voelen in zijn of haar nieuwe leeromgeving. Het Baanderherencollege (BHC) en het Jacob-Roelandslyceum (JRL) in Boxtel nodigen ouders en leerlingen ieder jaar uit om een kijkje te komen nemen tijdens een open dag.

Voor een eerste kennismaking zijn er echter ook informatieavonden op de scholen. Deze worden gehouden op dinsdag 23 en woensdag 31 oktober, steeds van 19.00 tot 21.00 uur. Op het JRL wordt informatie gegeven over havo en vwo. Het BHC is er voor mavo, vmbo basis & kader en praktijkonderwijs. Geïnteresseerde ouders kunnen zich aanmelden via de websites www.bhc.nl en www.jrl.nl of via e-mail: info@bhc.nl en admin@jrl.nl.


Stapels boeken op markt in school De Beemden

Stripverhalen, boeken over Pinkeltje en voetbaltijdschriften. Deze en nog veel meer boeken waren afgelopen vrijdag voor een prikkie te koop op De Beemden in Boxtel. Zoals elk jaar organiseerde de basisschool een drukbezochte boekenmarkt. Waarom? Omdat het Kinderboekenweek is natuurlijk.

Mees van Asselen (7) had een mooie collectie boeken op de tafel voor zich uitgestald. ,,Ik hoop dat ik ze allemaal verkoop", zei hij zakelijk. ,,En het geld dat ik verdien, mag ik zelf houden." De elfjarige tweeling Neeltje en Nienke van der Heijden had samen met haar eveneens elfjarige vriendin Lisa-Linde Vermeulen grootse ambities. Lisa-Linde: ,,Voor tien cent mag je raden hoeveel openbare bibliotheken er waren in Nederland in 2010. Je mag natuurlijk geen telefoon gebruiken om het antwoord op te zoeken." Neeltje vulde aan: ,,We verkopen ook boeken, vooral voor meiden. We hebben veel pockets met verhalen over Barbie. Je kunt ze alle zestien kopen voor vijf euro. Als je ze los koopt, kosten ze vijftig cent per stuk. Alles kopen is dus voordeliger."

Bram van Gorp (6) deed niet aan een dergelijke stapelkorting, maar bood zijn boeken aan voor kleine prijsjes. ,,Ik zit in groep 3 en kan al een aantal woorden lezen. En mijn opa leest me altijd voor. Mijn lievelingsboek is 'Lekker weertje Koekenpeertje'."

FOTO ONDER: Ondernemers in de dop. Neeltje (links) en Nienke (rechts) van der Heijden en Lisa-Linde Vermeulen. (Foto en tekst: Linda van de Wiel).