Afbeelding
Foto: H. Schwarzbach

WERELDMISSIEDAG IN HET WEEKEINDE VAN 20 EN 21 OKTOBER

Collecte voor koffieboeren in Ethiopië

In de Wereldmissiemaand oktober besteedt Missio Pauselijke Missiewerken dit jaar aandacht aan de katholieke gelovigen in Ethiopië, een land met een eeuwenoude christelijke traditie.

De rooms-katholieke kerk is ondanks haar kleine omvang van 0,7 procent van de bevolking zeer actief in Ethiopië. Zij zet zich in voor scholing, zorg voor de armen en hulp aan vluchtelingen. De collecte in het kader van Wereldmissie is voor dat werk bestemd, maar ook voor de Menjas, de koffieboeren in de regio Kaffas die hulp krijgen van de Kleine Zusters van Jezus.

Voor Missio Pauselijke Missiewerken wordt komend weekend in de kerken van de Heilig Hartparochie een extra collecte gehouden door de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV). Donaties kunnen ook worden overgemaakt op IBAN-nummer NL65 INGB 0000 0015 66 van Missio in Den Haag.

FOTO RECHTS: De extra collecte komend weekeinde in het kader van Wereldmissiedag is onder meer bestemd voor hulp aan koffieboeren in Ethiopië. (Foto: H. Schwarzbach).


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. Vanwege Wereldmissiedag wordt gecollecteerd voor een project in Ethiopië. Misintenties voor Gerard v.d. Heijden; Toos Merkx; Marianne Freijse; Ad den Otter (verj); overl. ouders Van der Stappen- v.d. Akker (jgt); mw. Jansen.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Zondag overleed Piet Maas op 78-jarige leeftijd overleden. De parochie wenst zijn vrouw en verdere familie sterkte toe voor nu en de komende tijd.

* Agenda. Zaterdag 27 oktober 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Vrijdag 2 november 19.00 Allerzielenviering voor de overledenen van afgelopen jaar met zang van Lencante; aansluitend lichtjesprocessie naar het kerkhof met daarna de gravenzegening. Zondag 4 november 10.30 Allerheiligen- en Allerzielenviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Aansluitend is de gravenzegening op het kerkhof.

* Misintenties. Intenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart met de pastor. De Uitwijk is op maandag open tussen 10.30 en 11.30. Dan staat de koffie klaar en kunnen misintenties opgegeven worden.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 Eucharistieviering met samenzang. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Bertus en An v.d. Struijk (mgd), Harrie v.d. Meijden, Tonnie v.d. Meijden en voor de parochie.

MAANDAG 10.15 Eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastor Vrijdag met assistentie van Anton Bijnen. Intenties voor Jan en Mina Schellekens- v.d. Eerden; Jo Hoezen; Thea v. Esch- Groenendaal namens Vrouwen van Nu; Jo v.d. Leest; Mariet Geerts- Coppelmans; Jan Troeijen, Twijnmeer 48 (verj).

DINSDAG 19.00 rozenhoedje en aansluitend vespers, liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 19.00 rozenhoedje.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 18 oktober komt de Emmausgebedsgroep om 19.30 bijeen in het parochiezaaltje.

* Parochievrijwilligers. Dinsdag 23 oktober is er om 15.00 een vergadering van de kerngroep parochievrijwilligers.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door mw. drs. A. Otten uit Liempde. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is er geen Paks vanwege de herfstvakantie.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. Corrie Terlouw is bereikbaar via telefoonnummers (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Bijeenkomst ouderen. Vrijdag 26 oktober is er van 14.00 tot 16.30 een gezellige middag voor alle gemeenteleden van 70 jaar en ouder.


Taizéviering

De Protestantse Gemeente Boxtel houdt vrijdagavond 9 november een oecumenische Taizéviering in de kerk aan de Clarissenstraat 18. Het thema van de viering is: 'Uitzien naar…'. Rondom psalm 85 en een lezing uit de brief van Jakobus wordt er gebeden, gezongen en gemediteerd. Muzikale begeleiding is er van de cantorij onder leiding van Dirk Struycken en pianist Ko Suurmond. De viering begint om 19.00 uur. Na de viering is er gelegenheid om na te praten.

Boxtel

Pelgrimswandeling

De Protestantse Gemeente Boxtel houdt zaterdag 20 oktober een pelgrimswandeling. Op enkele plekken wordt stilgestaan bij de bestrijding van armoede en onrecht. De wandeltocht is ongeveer drie kilometer lang en duurt zo'n twee uur. Er is ruimte voor ontmoeting, er worden enkele teksten gelezen en een stilteplek bezocht. De wandeling begint om 09.00 uur bij ontmoetingscentrum De Schakel, Clarissenstraat 18. Deelname kost acht euro. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij predikant Corrie Terlouw via e-mail: caterlouw@xs4all.nl.