Afbeelding
Foto: albert stolwijk

Meewerkend Boxtel?

Op 29 september 2016 kwamen de voorzitters van alle sportverenigingen uit het park Molenwijk (ODC, De Merletten en MEP) met Karel Wijnen van restaurant Molenwijk en ondergetekende bij elkaar. Zij waren door de wethouder (Herman van Wanrooij, verantwoordelijk voor verkeer - red.) uitgenodigd in het gemeentehuis om plannen te maken voor de aanleg van een ruim parkeerterrein voor alle bezoekers van het sportpark. Het uiteindelijke doel was de zeer onveilige parkeer- en verkeerssituatie ter hoogte van het MEP-terrein te verbeteren.

Aan het einde van de avond zegde de wethouder toe een ruime parkeergelegenheid te zullen realiseren (en betalen!). Dit alles binnen het tijdsbestek van een jaar op het braakliggend veld bij MEP. Een prima plan.

We zijn inmiddels twee jaar verder en nog altijd is er, ondanks de gedane belofte van de wethouder, niets gerealiseerd. Is dat wat de gemeente bedoelt met Meewerkend Boxtel?

Gemeente, kom gewoon de gemaakte afspraken van die avond na en laat aan alle betrokkenen ook duidelijk zien dat je als organisatie zelf ook Meewerkend bent!

        MICHIEL VAN LOTRINGEN

Naschrift redactie: Wethouder Herman van Wanrooij was deze week niet in de gelegenheid een reactie te geven. Een woordvoerder van de gemeente Boxtel geeft aan dat deze komende week volgt.


HERDENKING OVERLEDEN OP 2 NOVEMBER

Lichtjestocht met Allerzielen op begraafplaats Munsel

Na een geslaagde eerste editie in 2017, wordt ook dit jaar op de algemene begraafplaats Munsel in Boxtel een zogeheten lichtjestocht gehouden tijdens Allerzielen, vrijdag 2 oktober. De organisatie is in handen van de plaatselijke uitvaartonderneming Bijnen. Nabestaanden, al dan niet gelovig, kunnen er stil staan bij hun dierbaren die het voorbije jaar overleden.

,,Het gebruik om op 2 november, tijdens Allerzielen, overledenen te herdenken, stamt al uit de twaalfde eeuw", meldt Wouter van Weert van de firma Bijnen. ,,Voorheen met name voor en door katholieken, maar inmiddels is het een openbare aangelegenheid. Onze uitvaartonderneming vindt het belangrijk om mensen te helpen herinneringen aan hun dierbare overledenen levend te houden. Door met elkaar letterlijk stil te staan bij hun graven, denken wij een waardevolle toevoeging te kunnen zijn in het herdenken van degenen die gemist worden."

GRATIS KAARSJE

Begraafplaats Munsel aan de Kastanjelaan wordt vrijdag 2 november sfeervol verlicht met onder andere kaarsjes en fakkels. Na afloop van de kerkdienst krijgen de deelnemers een kaarsje aangeboden om bij het graf van een nabestaande of op een algemene gedenkplek te plaatsen. Tijdens de lichtjestocht op begraafplaats Munsel lopen deelnemers langs diverse graven en staan even stil bij de aangemelde graven, zodat zij de mogelijkheid hebben om het kaarsje en/of meegebrachte bloemen bij het graf van hun overleden dierbare(n) te plaatsen.

AANMELDEN

De lichtjestocht begint omstreeks 20.15 uur. Iedereen is welkom om mee te lopen in deze tocht. Belangstellenden dienen vooraf wel naam en grafnummer door te geven via e-mail: wouter@bijnenboxtel.nl. Na afloop is er de gelegenheid om na te praten met een kop koffie, thee of warme chocolademelk. Deelname aan de lichtjestocht is kosteloos.

FOTO ONDER: Beeld van de verlichte begraafplaats Munsel aan de Kastanjelaan tijdens de Allerzielenviering in 2017. (Foto: Albert Stolwijk).


Inwoners Boxtel-Oost planten achtduizend bloembollen

De biodiversiteit in de wijk Boxtel-Oost krijgt een impuls met het planten bloembollen en fruitbomen. Vanaf zaterdag 20 oktober gaan dertien organisaties op eigen terrein twee- tot zeshonderd bloembollen planten. Onder meer bij basisscholen, gemeenschaphuis De Rots, de moskee en De La Salle.

Buiten de dertien locaties op privéterreinen worden komende zaterdag ook bollen geplant in twee openbare plantsoenen: 's ochtends aan de Robert Schumanlaan (ter hoogte van huisnummer 19) en 's middag aan de Europalaan (bij huisnummer 20). In november worden ook nog eens vijftig fruitbomen en - struiken door bewoners geplant.

De bloeiende bollen, bomen en struiken zorgen voor voedsel voor onder meer bijen, hommels en vlinders. Het Groene Woud, de gemeente en het wijkorgaan stellen het plantmateriaal gratis beschikbaar. De werkgroepen Transitie Boxtel en Eetbaar Boxtel, die actie coördineren, betalen ook mee.