SPPiLL zoekt slaapplekken voor kindeke Jezus

De jaarlijkse Kribkesroute in Liempde start pas zondag 16 december, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Mensen kunnen zich vanaf heden inschrijven voor de 'grootste kerststallenroute van Nederland'. Tijdens het evenement kunnen bezoekers dit jaar voor het eerst gebruik maken van een wandel-app.

Vorig jaar stonden er liefst 210 kribbes langs de route. Iedere keer trekt het evenement ook veel bezoekers. De organisatie, Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL, hoopt echter dat er nog meer mensen naar de Kribkesroute komen en roept daarom inwoners, bedrijven en verenigingen op om creatieve kerststallen langs de route te plaatsen. Ook mensen die activiteiten willen organiseren, zijn welkom.

De wandelroutes met daarin de locaties van de kerststallen worden in Liempde verspreid. Dit jaar zijn deze voor het eerst ook in een heuse wandel-app te zien. De digitale versie van de routes bevat allerlei extra wetenswaardigheden over de kerststallen.

Iedereen met een kerststal, groot of klein, kan deelnemen aan de Kribkesroute. Aanmelden kan via de website www.kribkesrouteliempde.nl. Deelnemers van 2017 hoeven zich niet opnieuw aan te melden, maar alleen aan te geven als ze niet mee willen doen.


Lezing over bevrijding van Gemonde

Heemkundevereniging Den Hogert in Gemonde houdt donderdag 25 oktober een presentatie door Dirk Paagman. Hij geeft een reconstructie over de bevrijding van Schijndel, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Gemonde, tussen 17 en 23 oktober 1944.

Als eerbetoon aan de 51st Highland Division kleedt Paagman zich in originele kilt en Tom O'Shanter muts. In deze lezing gaat hij ook in op de operatie Colin, de verschillende ingezette regimenten en legt hij uit hoe en waarom er op bepaalde plaatsen gestreden is.

De lezing wordt gegeven in gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg en begint om 20.00 uur. Leden van de vereniging hebben gratis entree. Niet-leden betalen twee euro. Meer informatie via Kees van den Bosch, telefoonnummer (073) 551 54 30.