Afbeelding
Foto:

BOXTEL TEKENT OVEREENKOMST MET DUURZAME ONDERNEMING

Eerste bedrijf sluit aan bij GreenTech

Noble Environmental Technologies is het eerste bedrijf dat zich heeft aangemeld voor GreenTech Park Brabant dat op het bedrijventerrein in Boxtel gaat verrijzen. Vorige week dinsdag tekenden de gemeente en het internationale bedrijf daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. Het bedrijf gaat nu met de gemeente uitzoeken of het haalbaar is om zich te vestigen op Vorst B.

Noble Environmental Technologies maakt een eigen product genaamd ECOR, een duurzaam alternatief voor materialen als multiplex en hardboard. Daarvoor worden gerecyclede en opnieuw te recyclen materialen gebruikt. Volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel vormt het snoeihout dat verzameld en verwerkt gaat worden op het biomassaplein, waarvoor 11 september de omgevingsvergunning werd verleend, een mogelijke bron voor ECOR. ,,Deze werkwijze past goed bij de doelstellingen van GreenTech Park Brabant", laat de gemeente weten. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf wil in de toekomst een productiefaciliteit openen op het GreenTech Park in Boxtel.

MEER PARTIJEN

Een woordvoerder geeft aan dat de gemeente met nog meer partijen in gesprek is. GreenTech Park Brabant op Vorst B, een gebied van negen hectare, moet zich vullen met bedrijven die passen binnen een zogeheten 'circulaire economie'. Oftewel: ondernemingen die reststoffen gebruiken voor hun productie en daarbij (zoveel mogelijk) hernieuwbare energie gebruiken.

FOTO: Staand v.l.n.r.: burgemeester Mark Buijs, Rian Jacobs (Noble Environmental Technologies), Gerrit Bruggeman (Noble Environmental Technologies), Eward Heijmans (kwartiermaker GreenTech Park Brabant). Zittend v.l.n.r. Eric Logtens (Noble Environmental Technologies) en wethouder Maruška Lestrade. Laatstgenoemde heeft recent de portefeuille GreenTech Park Brabant op zich genomen. (Foto: Gemeente Boxtel).