Afbeelding
Foto:

VAKMAN VERBOUWT ZAAK IN OOSTERHOF

Wens gaat in vervulling voor schoenmaker Bas

Zijn ouders begonnen in 1985 als schoenmakers en drie jaar later ging Bas Geurts (50) zelf aan de slag binnen het familiebedrijf. Onder zijn bezielende leiding is Bas Schoenmakerij & Podologie in het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof enorm gegroeid. ,,En daar hoort een ingrijpende verbouwing bij", vindt de rasondernemer.

LINDA VAN DE WIEL

De kleine winkel staat bomvol gerepareerde en handgemaakte schoenen, lederen riemen, prachtige zelfontworpen tassen en voor de leek ingewikkeld ogende apparatuur. Het epicentrum van Bas Schoenmakerij & Podologie lijkt uit haar voegen gegroeid. ,,De wens om te verbouwen bestaat al lange tijd", vertelt Bas. ,,We wilden de renovatie van het gehele winkelcentrum afwachten, maar we groeien zo sterk dat aanpassingen in ons bedrijf echt noodzakelijk zijn."

EIGEN ONTWERPEN

Zoals de naam al doet vermoeden houden Bas en zijn negen werknemers zich met veel meer bezig dan het repareren van schoenen. ,,Wij ontwerpen en maken op maat en naar wens schoenen en tassen", aldus Bas. In 2010 versterkte Jolanda Geurts (49), de vrouw van Bas, het team. ,,Ik werkte al jaren als anesthesiemedewerker in het Radboud umc in Nijmegen en was toe aan een andere uitdaging", legt ze uit. ,,Ik besloot de opleiding tot registerpodoloog te doen en rondde deze met succes af. Ik houd me dan ook bezig met klanten met voetproblemen." ,,Maar je doet veel meer dan dat, Jolanda", lacht Bas. ,,Je bent een manusje van alles."

INDUSTRIËLE LOOK

De verbouwing is dan ook een project waarmee het echtpaar zich samen bezighoudt. Bas: ,,We hebben gekozen voor een industriële look. Het plafond en de muren krijgen een flinke metamorfose. Uitbreiden lukt op dit moment niet, maar de indeling wordt ook anders." Jolanda: ,,De toonbank wordt met leer bekleed. En de klanten kunnen ons aan het werk zien. Ik merk dat ze graag ambachtsmensen hun vak zien uitoefenen."

Bas Schoenmakerij & Podologie is gesloten van 16 tot en met 22 oktober. Dinsdag 23 oktober heropent de vernieuwde winkel haar deuren.

FOTO ONDER: Schoenmaker Bas Geurts is uit zijn jasje gegroeid in winkelcentrum Oosterhof en verbouwt zijn zaak. Echtgenote Jolanda is podoloog en helpt klanten met voetproblemen. (Foto: Linda van de Wiel).


Ierse Sessie

Bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel biedt zondag 21 oktober onderdak aan de maandelijkse Ierse Sessie. Van 13.30 tot 16.30 uur worden Ierse of Iers gerelateerde ballads en volksliedjes gespeeld. Wie een instrument kan bespelen, mag aansluiten. Luisteraars zijn ook welkom.

Smartlappenavond

Het Boxtelse Dükerskoor houdt maandag 22 oktober een muzikale avond in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 in Boxtel. Daar zal vanaf 20.00 uuur een repertoire van smartlappen en zeemansliedjes klinken. Bezoekers kunnen meezingen, daarvoor worden tekstbundels uitgedeeld. Toegang is gratis.


Zwaar ongeval op de Schijndelsedijk

Bij een botsing met een vrachtwagen raakte dinsdagavond rond zes uur de bestuurder van een personenauto zwaargewond. Het ongeluk gebeurde op de Schijndelsedijk, ter hoogte van de Koppenhoefstraat. De provinciale weg werd gedeeltelijk afgesloten.

Politie

De automobilist is overgebracht naar het ziekenhuis. (Foto: Sander Van Gils).

Afbeelding