Afbeelding
Foto:

KANTOOR VERTROKKEN UIT MOLENSTRAAT

Makelaar Alfa verhuist nu zélf 'n keertje: naar Stationsstraat

Al veertig jaar is Alfa Makelaardij een gevestigde naam in Boxtel. Gedurende die periode verbleef het familiebedrijf in het statige herenpand aan de Molenstraat 61. Hoewel die locatie aan de rand van het centrum ligt, wilden eigenaren Hans en Lotte Dings nog beter bereikbaar zijn. Die gedachte resulteerde uiteindelijk in een nieuwe stap voor het bedrijf en maakt dat Alfa Makelaardij nu zélf is verhuisd. Naar de Stationsstraat.

,,Ons oude pand aan de Molenstraat had veel voordelen", vertelt Lotte. ,,Sowieso is het een mooi pand op een fijne locatie en hadden we er kantoor aan huis, wat met jonge kinderen erg prettig is. Maar waar we soms tegenaan liepen, was onder meer het feit dat er geen etalage was. Om ons woningaanbod beter te tonen en om vragen laagdrempelig te kunnen beantwoorden, besloten we op zoek te gaan naar een locatie die toegankelijker en meer centraal gelegen is. Telkens als we dit met elkaar bespraken, waren we het erover eens dat het pand aan de Stationsstraat de perfecte locatie zou zijn."

TYPISCH GEVELTJE

Met dat pand doelt Lotte op het voormalige winkelpand naast Museum Vekemans. Daar huisde tot voor kort kunstschilder Ton Verstraten en daarvoor was er enkele jaren basketbalwinkel Burned gevestigd. Oudere Boxtelaren kennen het typische geveltje nog als schilderswinkel Spijkers.

Toen de beslissing was genomen om het pand tegenover de Rabobank te betrekken, ging het snel.

Economie

De overeenkomst kwam rond en na wat kleine verbouwingswerkzaamheden werd zorgvuldig nagedacht over de inrichting. Lotte legt uit: ,,We hebben gekozen voor een inrichting die iets persoonlijks uitstraalt en onze werkwijze vertegenwoordigt: warm, huiselijk en open. Tot in detail willen we hier laten zien wie we zijn. Voordat je ons pand betreedt, zie je de etalage waar we enkele woningen uitlichten. Al in de eerste week na de verhuizing merkten we dat we een goede keuze hebben gemaakt. Naast woningzoekenden kijken nu ook mensen zonder verhuisplannen naar het aanbod omdat ze eenvoudigweg nieuwsgierig zijn naar wat Boxtel en omstreken te bieden hebben. Het kan dus zo maar gebeuren dat mensen nu 'per ongeluk' op hun droomhuis stuiten of op een idee worden gebracht."

Zoals altijd brengt een verhuizing spanning met zich mee. Oók voor doorgewinterde makelaars, vertelt Lotte. ,,Als je na veertig jaar gaat verhuizen en een vertrouwde locatie verlaat, is dat niet niks. Maar vanaf dag één weten we: onze nieuwe stap is een hele verstandige keuze geweest." Wie benieuwd is naar het nieuwe onderkomen van Alfa Makelaardij, is welkom voor een kop koffie. Online is het woningaanbod te raadplegen via www.alfamakelaardij.nl.

FOTO BOVEN: Alfa Makelaardij heeft vorige week zijn intrek genomen in een karakteristieke winkelpand aan de Stationsstraat. (Foto: Henk van Weert).


D66 Boxtel wil gevelbeleid bij herinrichting Markt betrekken

PÅL JANSEN

Het college van B en W stelde afgelopen in maart honderdduizend euro beschikbaar om gevels in het centrum te verfraaien. Centrumondernemers die vóór januari 2019 hun pui laten opknappen, kunnen met terugwerkende kracht vanaf juni 2016 aanspraak maken op een bijdrage van de gemeente Boxtel. D66 vroeg deze week naar de stand van zaken. Van de subsidiemogelijkheid wordt momenteel weinig gebruik gemaakt, antwoordde wethouder Eric van den Broek dinsdag tijdens de raadsvergadering.

Het aanpassen van de gevels zit al even in de pijplijn. In 2012 bracht Boxtelse Architecten en Stedenbouwkundigen Samenwerking (BAeSS) al haar studie over het straatbeeld bij de gemeente Boxtel onder de aandacht. BAeSS maakte, uitgedaagd door de wethouder, een inspiratieboek waar ondernemers ideeën uit konden halen. Dat wordt momenteel ook gebruikt als leidraad, aldus de wethouder.

MEER PROMOTIE

Naast de suggestie om het gevelbeleid bij de Markt te betrekken nu de herinrichting gaande is, vraagt de fractie van D66 zich ook af of zich al ondernemers hebben gemeld voor een bijdrage en hoe het college hen benadert en enthousiasmeert over de subsidiemogelijkheid. Tot nog toe hebben slechts twee ondernemers gebruik gemaakt van de regeling en twee anderen zijn ermee bezig, antwoordde Van den Broek.

De wethouder kreeg een tiental vragen naar de regeling; minder dan hij had gehoopt. Hij wil binnenkort via de regeling, maar ook andere subsidiemogelijkheden uit het economisch stimuleringsbudget onder de aandacht brengen. Ook komt er een flyer.

Raadslid Sohib Hussein van D66 vroeg dinsdag wat er gaat gebeuren met het overgebleven geld uit het gevelbeleid als deze regeling per 1 januari 2019 stopt. ,,Als er geld over is, dan gaan we op basis van een evaluatie kijken wat er mee moet gebeuren", antwoordde Van den Broek.