Afbeelding
Foto: Natuurmonumenten

Op zoek naar paddenstoelen met Cor Kievit

Op uitnodiging van de Natuurwerkgroep Gestel gaat de Boxtelse paddenstoelenspecialist en natuurgids Cor Kievit zaterdag 13 oktober op excursie in Sint-Michielsgestel. Hij neemt de deelnemers aan de wandeling mee naar landgoed Zegenwerp.

Het natuurgebied tussen de Gestelseweg en de Dommel is aangelegd op de plaats van een oude Frankische nederzetting, op de overgang van een dekzandrug naar het Dommeldal. Bij de aanleg zijn de natuurlijke hoogteverschillen geaccentueerd. Door de overgang van hoog, droog en voedselarm gebied naar laag, nat en voedselrijk gebied kent het landgoed een grote diversiteit aan dieren en vooral planten.

SPIEGELTJE MEENEMEN

De nadruk ligt tijdens deze excursie op de wereld van de paddenstoel. Deelnemers dienen dan ook een spiegeltje mee te nemen. De groep vertrekt om 09.00 uur te voet vanaf gemeenschapshuis De Huif aan de Hortensiastraat 2 in Sint-Michielsgestel. Deelname is gratis. Meer informatie via Michel van de Langenberg, telefoonnummer 06-22 43 29 41 of michel.langenberg@home.nl.

FOTO ONDER: De herfst is hét seizoen om op zoek te gaan naar paddenstoelen. Boxtelaar Cor Kievit neemt zaterdag 13 oktober mensen mee naar het Gestelse landgoed Zegenwerp om naar zwammen te speuren. (Foto: Natuurmonumenten).