Afbeelding
Foto: Falcon Air

BOXTELAAR WEDEROM NEDERLANDS KAMPIOEN PARAGLIDING

Huub Coumans zweeft vanaf eenzame hoogte

Boxtelaar en paraglider Huub Coumans is dit weekend voor de twintigste keer Nederlands kampioen paragliding geworden op het onderdeel precisie. Daarbij moeten deelnemers op een 'roos' landen, zo dicht mogelijk in het midden.

De deelnemers aan de paraglide-wedstrijden zijn sterk afhankelijk van het weer en dat zat vooral zondag erg tegen. De harde wind zorgde ervoor dat niemand mocht springen. Het was echter een geluk dat op zaterdag het minimaal vereiste van drie rondes afgewerkt kon worden zodat het kampioenschap toch geldig bleef. Ook op deze eerste dag van het NK stond er een stevige bries en dat maakte het voor de deelnemers moeilijk om goede scores te laten noteren.

FALCON AIR

Het NK werd dit weekend gehouden in het Limburgse Horst. Dit is tevens de thuisbasis van schermvliegclub Falcon Air, waar Coumans deel van uitmaakt.

Coumans werd in 1976 voor het eerst kampioen van Nederland. Het team van Falcon Air ging voor de 41e keer met de winst vandoor. Daarmee liet de club slechts twee keer in de geschiedenis van het NK de winst aan iemand anders.

FOTO RECHTS: Door precies in het midden van de 'roos' te landen, worden de meeste punten gescoord. Boxtelaar Huub Coumans was daarin de beste. (Foto: Falcon Air).


ALLE BRIDGERS KUNNEN INSCHRIJVEN VOOR KAMPIOENSCHAP

Strijd om Boxtelse bridgetitel in Liempde

Het Boxtelse bridgekampioenschap vindt dit jaar plaats in multifunctionele accommodatie De Serenade in Liempde plaats. Zaterdag 15 december organiseren de drie plaatselijke clubs die aangesloten zijn bij de Nederlandse Bridge Bond (NBB) - BC Boxtel, BC Revanche en BC Liempde - de titelstrijd.

Aan de Oude Dijk 117 zijn alle bridgers uit de gemeente Boxtel welkom. Dus ook kaarters van de overige Boxtels bridgeclubs én de mensen die thuis spelen zijn welkom. Voorwaarde is wel dat één persoon per koppel lid is van een plaatselijke bridgevereniging óf inwoner is van de gemeente Boxtel.

TOPINTEGRAAL

Er worden 28 spellen topintegraal gespeeld, verdeeld over vier lijnen: A, B, C en D. De beste drie krijgen een aandenken. Daarnaast is er een wisselbokaal voor de 'overall'-kampioenen.

AANMELDEN

De zaal is open vanaf 12.45 uur, de eerste kaarten worden om 13.30 uur gelegd. Inschrijfgeld bedraagt twintig euro per paar, inclusief koffie met lekkers en warme hapjes. Aanmelden en meer informatie via Piet Raaijmakers: p.enm.raaijmakers@kpnmail.nl of 06-13 50 22 61.