Afbeelding
Foto:

JASBAND OP PROJECTBASIS SLAAT AAN

Jas en Hanne maken goede sier in Goirle

Liefst 32 reuzen, reuzinnen en reusjes uit Brabant, Limburg, Vlaanderen en Wallonië maakten zondag acte de présence in Goirle. Ook Jas de Keistamper uit Boxtel en zijn Liempdse vriendin Hanne mî de Moor waren te gast bij reuzin Johanna Abcovia uit Goirle en Toon mee 't Vèèreke uit Riel die drie jaar geleden werden ingeschreven in het plaatselijke bevolkingsregister.

Onder prima weersomstandigheden trok een schitterende stoet door het centrum van Goirle waarbij het massaal toegestroomde publiek genoot van een prachtig schouwspel met veel muziekgroepen. Onder de duizenden toeschouwers bevond zich ook de trotse burgemeester Mark van Stappershoef uit Goirle in gezelschap van verschillende ambtsgenoten, waaronder Mark Buijs uit Boxtel

Voor aanvang van de stoet stonden de reuzen en hun gevolg kort stil bij de vorige week op 83-jarige leeftijd overleden Toon de Brouwer uit Berkel-Enschot. Hij stond tien jaar geleden mede aan de wieg van de geboorte van de Tilburgse reuzen. Tevens was hij vanaf de oprichting acht jaar secretaris van de landelijke Federatie Nederlands Reuzengenootschap.

BLIKVANGERS

Net als enkele weken geleden in Roermond, waren Jas en Hanne ook in Goirle echte blikvangers. Dansgroep De Keigoeikes maakte goede sier en bleek versterkt. En dat gold ook voor Jasband De Keiknoepers die met 22 muzikanten ervoor zorgden dat de reuzen uit de gemeente Boxtel al van verre te horen was.

,,De uitbreiding van de vaste Jasband met tien muzikanten op projectbasis twee zondagochtenden voorafgaand aan een reuzenstoet mee repeteren blijkt een gouden greep en vraagt om vervolg", meldt woordvoerder Paul Hermans van het Boxtelse reuzencomité. ,,Voor de trip die Jas en Hanne maken op 2 juni 2019 gaat dit dan ook zeker weer gebeuren."

REUZENDANS

Na de afsluiting van de stoet met een reuzendans op het Koningsplein bleef het erg gezellig in het centrum van Goirle. De muzikanten van de Boxtelse Jasband zorgden bij een aantal goed gevulde terrassen in het centrum van Goirle nog voor een muzikale afterparty, die bij het publiek zeer in de smaak viel.

FOTO ONDER: Voor de eerste keer werd zondag in Goirle een reuzenoptocht gehouden. Ook Hanne mî de Moor en Jas de Keistamper uit de gemeente Boxtel waren van de partij. (Foto: Lenie Hermans).