Afbeelding
Foto: Peter de Koning

JUBILEUMWEEK START MET OORVERDOVEND KABAAL OP EMMERS

Tromgeroffel voor Amaliaschool

PETER DE KONING

De Prinses Amaliaschool bestaat tien jaar en dat mag iedereen weten. Maandagochtend startten de feestelijkheden met een bijzondere drumles op het schoolplein en in de gymzaal. Het tromgeroffel op vele tientallen emmers was tevens het startsein voor een bijzondere feestweek.

De 157 leerlingen van de jubilerende basisschool in de wijk Selissenwal brachten op de eerste lesdag van de week hun eigen emmers mee. Op het schoolplein kregen ze instructies van The Lovely Emmerettes, drie kleurrijk uitgedoste drummers in een speciekuip-rokje. Het resultaat was een ritmische dagopening die tot in de verre omtrek te horen was. Vervolgens liepen alle leerlingen, leerkrachten en ouders naar de gymzaal om daar het drumfeest nog even voort te zetten.

Deze week houdt de school tal van kleine en grotere jubileumactiviteiten. Een bijzondere activiteit is het maken van een tijdscapsule. In de onderbouw maken de kinderen een tekening die laat zien hoe de school er over tien jaar uitziet. De groepen vijf tot en met acht schrijven daar een verhaal over. Alle creaties werden vandaag, donderdag, in een grote capsule gestopt die over tien jaar wordt geopend.

FOTO ONDER: Samen met The Lovely Emmerettes openden de leerlingen de week op ritmische wijze. (Foto: Peter de Koning).