Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BRABANTS CENTRUM STELT BEDRIJVEN VOOR

Negen finalisten strijden om ondernemerstrofee

Vlak voor de zomervakantie maakte juniorkamer JCI Dommelland de negen finalisten bekend die strijden om de tweejaarlijkse Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT). De uitreiking daarvan vindt voor de achtste keer plaats en dat gebeurt donderdag 8 november in automuseum Classic Park. Brabants Centrum start deze week een serie artikelen waarin de genomineerden worden voorgesteld.

De BOT is met haar achtste editie een niet meer weg te denken evenement dat Boxtelse ondernemers in de schijnwerpers zet. Dit gebeurt deze keer voor het eerst in drie categorieën. Naast de reeds bekende onderdelen 'business tot business' en 'business to consumer' is er nu ook een categorie 'business to consumer nieuwkomer'.

Tijdens elke editie van de ondernemersprijs wordt een goed doel gekozen door JCI. Dit keer is dat Dream4Kids. Deze stichting organiseert zogenaamde droomdagen voor kinderen die een ernstige traumatische ervaring hebben meegemaakt.

Bram Veroude van Magic FX eindigde twee jaar geleden op de eerste plek in de categorie 'business tot business' en kan zich de impact van het winnen van de prestigieuze trofee nog goed herinneren: ,,Ik was enorm trots na de winst. Vooral voor de mensen die bij Magic FX werken was het een groot compliment. Het gaf een gevoel van erkenning", zei Veroude begin juli in deze krant. Business tot consumer-winnaars Diana en Filipe van den Borne hadden vooral baat bij de aandacht en de exposure die de finaleplaats en de winst hen opleverden.

THEMA: FAST FORWARD

De finale van BOT 2018 heeft als thema 'Fast Forward'. Een deskundige jury, bestaande uit Ties Pronk (voormalig Vion-directeur), Femke Hellemons (chief operations officer van Olympia) en Ramon Penders (Witlox en Van der Boomen Accountants) maakt dan bekend welke ondernemers de trofee ontvangen.

De volgende bedrijven zijn finalist voor de Boxtelse Ondernemers Trofee. Business to Business: Sanders Machinebouw; Dutch Hardware Trading; Nic&Mic. Business tot Consumer: Eetcafé De Kerk; PROEF! Culinair; Kliniek voor Mondzorg Boxtel. Business tot Consumer Nieuwkomer: Lunchzaak Deegeluk; Drogisterij Bewust Beter Liempde; Elan Bikes Support.


DENNIS MERKX ONTWERPT 'GREAT TOUR'

'Liempds' bordspel in de race voor Speelgoed van het Jaar

Samen met Bosschenaar Kees Meis heeft Dennis Merkx uit Liempde een nieuw bordspel ontworpen: The Great Tour. Het spel is genomineerd voor de titel Speelgoed van het Jaar in de leeftijdscategorie 12 tot 17 jaar. Zondag gaf Merkx uitleg hoe het spel werkt in Anyfma, de winkel voor lifestyle en spellen aan de Stationsstraat in Boxtel.

Wat is The Great Tour voor een spel? Spelers reizen met een groep toeristen in een minibus langs tal van hotspots in Europa. Van La Scala in Milaan naar de Arc de Triomphe in Parijs om daarna koers te zetten naar Amsterdam. De concurrerende medespelers proberen het sneller en beter te doen. Dus moeten deelnemers hun tickets handig uitzoeken en slim manoeuvreren. Wie dat het beste doet, scoort de meeste punten. De bonus voor de snelste Great Tour kan het spel compleet op zijn kop zetten.

SMAAK TE PAKKEN

Het idee om zelf een bordspel te ontwikkelen ontstond tijdens een gezellige avond met vrienden, vertelt Merkx. ,,Na enkele ideeën kregen Kees en ik de smaak te pakken. In 2011 hebben samen het eerste spel gepubliceerd: Kumbu Memo. Later besloten we ons meer te richten op het bedenken van spellen en daar andere uitgevers voor te zoeken in plaats van ze zelf uit te geven. Want dat is wel leuk, maar er ging wel erg veel tijd zitten in het promoten en de marketing van de producten." The Great Tour is in vier talen gemaakt en te koop in diverse Europese landen.

GROTE VERRASSING

Dat de vakjury The Great Tour nomineerde voor de verkiezingen van het Speelgoed van het Jaar was voor Merkx een grote verrassing. ,,Nu is het aan de consument om op de website een winnaar te kiezen", aldus de Liempdenaar.

Merkx was in het verleden lid van de Boxtelse gemeenteraad namens de Progressief Democratische Partij, een jongerenpartij die tussen 2005 en 2009 bestond. In die hoedanigheid stond hij mede aan de wieg van jongerencentrum B-Town.

FOTO ONDER: Dennis Merkx uit Liempde omschrijft het bedenken van een bordspel als het schrijven van een boek. ,,Het geeft mensen plezier, neemt ze mee in een verhaal en kan erg leerzaam zijn. Eindeloze mogelijkheden dus om iets nieuws te verzinnen. Daar kan ik al mijn creativiteit in kwijt." (Foto: Peter de Koning).