De hockeymannen van MEP verlieten wederom het veld zonder punten en staan stijf onderaan de ranglijst. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELSE PLOEG LIGT OP STOOM

Rugbyers Ducks binden Tilburg aan zegekar

De rugbyers van Ducks behaalden zondag wederom een forse overwinning. Het laag geklasseerde reserveteam van Rugby Club Tilburg werd met 14-73 aan de zegekar gebonden. Het bleek al snel dat de Boxtelse combinatie van talentvolle, snelle jonge spelers aangevuld met routiniers die het klappen van de zweep kennen, te veel was voor de thuisploeg.

De voorwaartsen van Ducks wisten veelvuldig balbezit te creëren om vervolgens de snelle lijn aan het werk te zetten. De mannen van trainer/coach Tim Nouwens namen dan ook rap een voorsprong om deze vervolgens niet meer af te geven. Behoudens een paar schoonheidsfoutjes, die in twee tries tegen resulteerden, kwam de overwinning geen moment in gevaar.

Met dit resultaat ligt Ducks op koers om de doelstelling te halen: bij de eerste zes op de ranglijst eindigen in de eerste competitiehelft. Die ploegen gaan vervolgens verder in een hele competitie waar om het kampioenschap wordt gestreden.

Komend weekeinde spelen alle Ducks-teams thuis in sportpark Den Wielakker. Zondag 14 oktober krijgen de senioren om 13.00 uur The Dukes uit 's-Hertogenbosch op bezoek.

Slecht weekend voor hockeyteams van MEP

Zowel de mannen als de vrouwen van de Boxtelse hockeyclub MEP wisten dit weekend niet te winnen. De mannen verloren tegen koploper Oss hun vijfde competitiewedstrijd op rij (0-2) en de vrouwen konden in en tegen Naarden (3-1) hun goede wedstrijd van een week eerder geen vervolg geven.

MEP-coach Stijn Koesen was zondag naar eigen zeggen 'woest'. Na een prachtige prestatie een week eerder in Zeist, liet zijn ploeg het in Naarden volledig afweten. Vooral in de eerste helft toonden de Boxtelse vrouwen geen instelling en totaal geen strijd. Binnen een kwartier keek het team al tegen een 3-0 achterstand aan.

NIET BEVATTEN

In de tweede helft ging het iets beter en liet Noortje Willemsen de enige Boxtelse tegentreffer aantekenen. Koesen kon het echter allemaal niet bevatten. De ene week alles en de andere week niets lijken de wetten te zijn in de overgangsklasse waarin volgen de trainer iedereen van iedereen kan winnen. Dat moet dan zondag 14 oktober in Boxtel ook gebeuren tegen het hooggeplaatste Schiedam. Afslag in Boxtel om 12.45 uur.

ZONDER COACH

Bij de mannen van MEP verliep de wedstrijd andersom. Zeker in de eerste helft waren zij namelijk beter dan koploper Oss. Vijf kansen werden echter onbenut.

Aan het begin van de tweede helft kregen de Ossenaren drie strafcorners op rij. De derde variant was succesvol. MEP ging op jacht naar de gelijkmaker, maar in die fase werden de gasten sterker en na een kwartier viel de 0-2. De Boxtelse ploeg probeerde nog wel aan te zetten, maar oogde machteloos.

De mannen van MEP moesten het een deel van de tweede helft zelfs zonder coach stellen. Sven van der Most kon het allemaal niet meer aanzien en verliet het strijdperk. Daar kreeg hij ook nog een gele kaart voor van de scheidsrechter. De regel daarbij is dat de aanvoerder ook het veld uit moet en zodoende speelde MEP tien minuten zonder captain. Fysio Peter Verzijden nam de honneurs waar en stuurde zijn spelers naar voren. Dat leverde nog wel enkele corners op, maar geen doelpunten.

Zondag 14 oktober speelt MEP uit tegen Rosmalen. Het wordt volgens de trainer de hoogste tijd dat er punten gepakt worden. Afslag in Rosmalen is om 14.45 uur.