DERDEKLASSERS BLIJFT HEKKENSLUITER

Tien ODC'ers komen tekort tegen Zwaluw

ODC heeft ook de derde competitiewedstrijd verloren. In Vught won gastheer Zwaluw VFC met 2-1. De Boxtelaren kwamen na ruim een halfuur spelen met 1-0 achter vlak nadat aanvoerder Roel van Lokven zijn tweede gele kaart ontving. Vervolgens misten zij voor de pauze een strafschop. Na rust scoorde Joep van der Meijden alsnog de gelijkmaker, maar binnen een minuut maakte de thuisploeg de tweede en beslissende treffer. Hierdoor is ODC nog steeds hekkensluiter in de derde klasse C.

Net als ODC had tegenstander Zwaluw VFC in het nieuwe seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen. De Vughtenaren hadden echter wel een puntje meer omdat ze al een keer gelijk speelden. Bij ODC was Remco Schellekens terug van een blessure. Met hem in de punt van de aanval begon het elftal sterk aan de wedstrijd. De eerste tien minuten speelden zich voornamelijk op de Vughtse helft af, maar dat leidde niet tot grote kansen.

Gaandeweg de eerste helft kwam Zwaluw VFC beter in de wedstrijd. Vooral linksbuiten Julius Emmanuel deed van zich spreken. Op sommige momenten was hij met zijn snelheid ongrijpbaar voor de Boxtelse defensie. Na een kleine twintig minuten waren er twee hachelijke momenten in het Boxtelse 16-metergebied maar beide keren bracht keeper Jordy van der Zande redding.

ODC kreeg vlak daarna in de omschakeling een enorme kans. Schellekens behield het overzicht en speelde Sjoerd van Lokven aan. Keeper Youri Timmermans keerde diens inzet echter. Nadat de tricolores door het wegsturen van hun aanvoerder met tien man kwamen te staan, profiteerde Zwaluw vrijwel onmiddellijk. Uit een corner vanaf links kopte Otis Lalihatu in de 38e minuut de openingstreffer binnen. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip nadat keeper Timmermans binnen het doelgebied Schellekens vloerde. Dirk van der Struijk schoot vanaf elf meter echter naast.

NIET DE MINDERE

Na de pauze was ODC met tien man zeker niet de mindere ploeg. Nadat Van der Meijden in de 53e minuut tegen de keeper schoot, was tien minuten later wel raak. Via een uitgespeelde aanval kwam de bal via Schellekens bij Van der Meijden die zich goed vrij speelde en binnenschoot.

De bezoekers uit Boxtel konden echter niet lang van de gelijkmaker genieten. Binnen een minuut stond de thuisploeg weer op voorsprong. Vanaf links bereikte de bal spits Martin de Laat die met een fraaie omhaal voor 2-1 zorgde.

In de laatste fase van de wedstrijd zette ODC alles op alles om weer langszij te komen. De grootste kans was voor Schellekens, nadat Lex van de Biggelaar hem vrij speelde. Doelman Timmermans stond echter in de weg. In de slotfase kwamen de rood-wit-blauwen goed weg toen De Laat de paal raakte.

Gezien het spelbeeld had het team van trainer Carlo Vorstenbosch zeker een punt verdiend maar zat dat zat er niet in. Zondag 14 oktober speelt ODC thuis tegen Vlijmense Boys. Wellicht dat dan de hatelijke nul kan worden weggepoetst.