Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VEERTIENDE EDITIE KINDERBOEKENBAL MASSAAL BEZOCHT

Van vla voeren tot extreme kapsels...

JOLEEN VAN ROOIJ

Met 258 dolenthousiaste kinderen die tegelijk zowel de bibliotheek als basisschool Sint-Petrus 'bestórmden' was de veertiende editie van het Kinderboekenbal in Boxtel een doorslaand succes.

Vrijdagavond om zeven uur werden de zeven- en achtstegroepers van acht basisscholen uit Boxtel en Lennisheuvel verwelkomd op het Burgakkerplein. In een uitbundige sfeer werd het Kinderboekenbal met als thema 'Vriendschap' officieel geopend, waarna het feest in alle vrolijkheid letterlijk losbarstte.

In een mum van tijd was het plein leeg en de bibliotheek en naastgelegen school vol. Van pure opwinding wisten veel kinderen even niet waar zij als eerste aan zouden beginnen. Voor het spookhuis vormde zich - zonder morren - een heuse wachtrij en duurde het een halfuur voor je binnen kon. Maar er was ook gelegenheid voor een professionele fotoshoot met vrienden.

NAGELS LAKKEN

In de beautycorner lieten zelfs jongens hun nagels gewillig lakken. Daarnaast konden de kinderen meedoen aan diverse bewegingsactiviteiten of een zangworkshop met Charlotte Pennings, snoepkettingen rijgen, fotolijstjes pimpen en vriendschapsbandjes knutselen. Bovendien was er gelegenheid voor je haar op een rare manier te laten stylen.

Jedy, Maurin, Luc en Daan deden vol overgave mee aan de 'Just Dance Game'. Via een spelcontroller en een groot scherm kopieerden zij moeiteloos de bewegingen van de virtuele dansers. ,,Makkie", gaf Maurin aan. ,,Wij zijn maatjes", verkondigde Daan stellig. In hun vrije tijd voetballen de jongens samen, spelen ze Fifa en gaan ze regelmatig vissen. Meer tijd om te kletsen was er niet; ze wilden dóór.

VLA VOEREN

Denya van basisschool Sint-Theresia in Lennisheuvel sloeg het spelletje waar kinderen elkaar geblinddoekt vla moesten voeren, toch maar even over. ,,Dan zit ik straks helemaal onder de smurrie en dat vind ik niet fijn". Peppe, Marit en Faye van De Spelelier hadden speciaal voor het bal hun T-shirt gepimpt. Welke activiteiten de dames leuk vonden? ,,Briefjes naar elkaar schrijven!", riep Peppe. ,,Mensen gaan dan via de post verkering vragen of leuke dingen tegen elkaar zeggen. Dat levert soms lekker 'drama' op", lachte Faye.

Ondertussen snelde juf Dorien van Herk van De Maremak als 'postbode' van de bieb naar de school. In haar hand had zij een dikke stapel enveloppen: ,,Ik loop vanavond heen en weer om de leerlingen te zoeken die post krijgen. Gelukkig staan de namen van de kinderen op hun shirt. De briefjes worden vooraf nog wel even nagekeken of de tekst aansluit bij het thema vriendschap."

NOOIT ZÓ VEEL...

De organisatie van het Kinderboekenbal was in handen van directeur Ghislaine de Brouwer van Brede Scholen Boxtel, Nicole van Spaendonk (Buurtsport Boxtel) en Gerry Roché (Cultuurbox Boxtel). De Brouwer: ,,We hebben niet eerder zo'n grote groep deelnemers gehad, maar ik denk dat dit aantal gezien de veiligheid toch wel 'de max' is. We vinden het erg leuk dat dit jaar ook veel leerlingen van De Maremak meedoen."

Als slotact van de avond zong Charlotte Pennings samen met alle kinderen een aangepaste tekst op het nummer 'Perfect' van Ed Sheeran. Met de woorden: 'Een beetje te dik of een gekke lach. Weet dat ik jou echt heel graag mag...' eindigde om negen uur een geslaagde editie van het jaarlijks Kinderboekenbal.

* * *

Meer foto's zijn te zien in de digitale dinsdageditie van deze krant. Meld je daarvoor aan via www.brabantscentrum.nl/digitalekrant-dinsdag.

GROTE FOTO BOVEN: Elkaar geblinddoekt vla voeren. Het was een van de hilarische spelletjes tijdens het Kinderboekenbal in Boxtel. De veertiende editie werd met bijna 260 deelnemers nooit eerder zó druk bezocht...

KLEINE FOTO: Met vrienden een fotoshoot laten maken door een professionele fotograaf. Die kans laat je niet lopen... (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding