Afbeelding
Foto:

AD DEKKER LEVERT KAMPIOENEN AF

Boxtelse taekwondoka's vieren Europees succes

Met twee Europees kampioenen, een zilveren en twee bronzen medailles mogen de vijf selectieleden van Taekwondo School Dekker hun Poolse avontuur als een succes beschouwen. In Strzegom werden dit weekend de Open Europese Kampioenschappen gehouden, waar liefst 425 deelnemers uit dertig landen aan deelnamen.

Zowel Linda Beekmans als Jolijn van Eisden wisten de Europese titel op het onderdeel sparring in hun klasse (respectievelijk junior en senior) binnen te slepen. Beekmans werd vorig jaar ook al wereldkampioen bij het sparren. Zij won dit weekend al haar partijen vol overtuiging. Ook Van Eisden, regerend Europees kampioen, liet haar tegenstanders alle hoeken van de mat zien en prolongeerde hiermee haar titel.

PLAKKEN

Zondag speelden de overige drie selectieleden van TS Dekker hun partijen. Tilila Marouche liet in de seniorklasse aan haar tegenstanders zien dat er met haar niet te spotten viel en toonde veel doorzettingsvermogen. Dat bracht haar een bronzen plak.

In de juniorklasse vloog Areeb Abbas Ashraf door zijn partijen heen alsof hij vleugels had. Zijn tegenstanders hadden het moeilijk met de gedreven taekwondoka. Het leverde hem uiteindelijk een zilveren medaille op.

Corné Beekmans heeft sinds het WK van vorig jaar de smaak te pakken. In de jeugdklasse liet hij zien dat hij niet voor iets naar Polen was gekomen. Hij nam een bronzen medaille mee naar huis.

Over twee weken doen leden van TS Dekker mee aan het internationale toernooi Flanders Field in België.

FOTO BOVEN: De EK-gangers van Taekwondo School Dekker die afgelopen week succesvol waren in Polen, waren dinsdagavond al weer aan het trainen in de gymzaal van de Prinses Amaliaschool. Van links naar rechts Jolijn van Eisden, Aäron Dekker, Areeb Ashraf Abbas, Linda Beekmans, Ad Dekker, Tilila Marouche en Corné Beekmans. (Foto: Peter de Koning).


BOXTELS KAMPIOENSCHAP IN TETERINGEN

Van Ooijen en Esser pakken opnieuw golftitel

Ruim vijftig Boxtelaren streden vrijdag op de Teteringse golfbaan De Haenen om de lokale golftitel. Net als vorig jaar kwamen Gerian van Ooijen en Edwin Esser (foto boven) als winnaar uit de bus; beiden met tachtig slagen.

,,De Haenen is een mooie baan, waar je op bijna elke hole kunt genieten van prachtige kunstwerken. Als het even niet lukt met het golf, kan dit het leed nog wat verzachten", meldt winnares Van Ooijen, zelf een van de mede-organisatoren.

De deelnemers hadden er zin in op de prachtige dag die in een prima sfeer verliep. De zon scheen uitbundig en verdreef in een mum van tijd de dauw die in de ochtend nog over de fairways en greens lag. Om elf uur begon de wedstrijd en gingen de flights tegelijk van start op de holes 1 en 10. Hiermee werd voorkomen dat er een te groot tijdsverschil zou zitten tussen de eersten en de laatsten. Er ontspon zich een sportieve wedstrijd waarbij de winnaars van vorig jaar hun titel prolongeerden.

OPZIENBAREND

Bij de stableford-wedstrijd eindigden drie mensen met 39 punten. René de Windt won de eerste prijs omdat hij de laagste handicap had, gevolgd door Bennie Welvaarts en Bart Jan van Bragt. Bij de vrouwen won Francien Knoops zowel de longest drive als de neary; bij de mannen waren die prijzen weggelegd voor respectievelijk Esser en Martin Joosten. Die laatste baarde opzien door de bal binnen een meter van de vlag te slaan.

Angelique Wagenaars, Adi van Wijk en Albert Pijnenburg, die de laatste drie jaar met Gerian van Ooijen 'de Boxtelse' vol enthousiasme organiseerden, zijn opgevolgd door Liesbeth van Horen en winnaar Esser.

FOTO LINKS: Net als in 2017 waren Gerian van Ooijen en Edwin Esser vrijdag het best in vorm tijdens het Boxtels golfkampioenschap.


Van Grinsven pakt volle buit tijdens wekelijkse regiomix

JEU DE BOULES

Jos van Grinsven scoorde maandag twintig punten tijdens de regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. Daarmee trok hij de zege van het wekelijkse toernooi naar zich toe.

De jeu-de-boulesspeler won te midden van 42 andere deelnemers. Naast Van Grinsven stonden Joop Schellekens en Henk Schuurmans op een gedeelde tweede plaats op het podium met ieder een totaal van zeventien punten. Nel en Jan Pennings werden maandag gezamenlijk vierde. Op de plekken zes tot en met acht eindigden respectievelijk Mariet van Roosmalen, Forijn Mauriks en Jo van der Heijden.

De regiomix wordt iedere maandag gespeeld vanaf 13.00 uur op het terrein van De Walnoot aan de Selissenwal 25. Iedereen kan deelnemen. Meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.

Vlnr Jolijn van Eisden, Aäron Dekker, Areeb Ashraf Abbas, Linda Beekmans, Ad Dekker, Tilila Marouche en Corne Beekmans