Afbeelding
Foto: Ons Genoegen

KADERTEAM BOEKT KNAPPE OVERWINNING

Liempdse biljarters halen alles uit de kast in Venray

Voor de derde competitiewedstrijd speelden de biljarters van 't Wapen van Liempde/Regiobank tegen biljartvereniging Halfweg in Venray. Het kaderteam won ruim met 7-2, maar moest wel alles uit de kast halen voor deze zege.

Alleen Harm van de Laar had het makkelijk: hij speelde eenvoudig 140 caramboles bij elkaar in twaalf beurten met een hoogste serie van 53. Daarmee liet hij zijn tegenstander ver achter zich.

Ton Rovers begon matig en zijn tegenstander liep ver uit. Maar zijn opponent viel stil en Rovers kwam op stoom: de biljarter maakte een serie van 40. Even leek het alsof Rovers de partij uit ging maken, maar hij miste drie caramboles voor het einde. Echter, ook zijn concurrent miste er vijf vlak voor het einde. Na negentien beurten trok de Liempdse biljarter daardoor aan het langste eind.

Henry van Dijk speelde een redelijke partij met een gemiddelde van 13, maar zijn tegenstander speelde ook een mooie pot en liep iets uit. Na tien beurten was de wedstrijd klaar had de tegenpartij honderdvijftig caramboles gemaakt.

Martien van den Tillaart speelde een prachtige wedstrijd: niet vanwege zijn gemiddelde, maar door pure vechtlust stelde hij zijn overwinning veilig.In de zesde beurt kwam zijn tegenstander op 163 van de 200 caramboles na een reeks van 83. Martien stond op dat moment op 80 van de 210 caramboles. Maar na verschillende hoge series waarvan één van 59 ging Van den Tillaart erop en erover: na verschillende, bijna onmogelijke scores besliste hij de partij na elf beurten.

Het eerste C1-team speelde uit tegen De Hazelaar 5 uit Rosmalen en brachten de overwinning mee naar huis. Door het nieuwe laken waren de moyennes aan beide kanten matig. Peter van Lierop speelde toch nog boven zijn gemiddelde. Bij 't Wapen van Liempde/Regiobank 2 won Tonny Tinnenbroek zijn partij en bij het derde team kon alleen Cor van Beers zijn duel winnen.

De hoogste serie deze week was voor Van den Tillaart, gevolgd door Harm van de Laar (53 caramboles).

Uitslagen week 40

Halfweg - Wapen v. Liempde kader        2-7

C1: Hazelaar - Wapen v. Liempde        23-24

C2: 't Ivoor – Wapen v. Liempde 2        27-23

Ons Trefpunt – Wapen v. Liempde 3        28-23


DRIEBANDERS INSPIREREN CLUBGENOTEN

Eredivisiebiljart komend weekend aan de Voetboog

Geen eredivisiewedstrijd vorige week bij biljartvereniging 't Ivoor. Het driebanden-grootteam was vrij. Zaterdag 13 oktober echter staat een uitwedstrijd tegen koploper SIS uit Den Haag op het programma en daags erna de ontmoeting met Het Hartje van Wanrooij in Biljartcentrum Boxtel aan de Voetboog 14a. Beide wedstrijden starten om 13.00 uur. Veel van de overige duels van vorige week gingen verloren, hoewel het andere driebanden-grootteam van 't Ivoor óók blijft presteren…

Die ploeg scoorde de volle dertig punten en neemt de leiding in de poule. Bernhard Legierse, Cees van Eindhoven en Emanuel Coort waren verantwoordelijk: ook zij worden geïnspireerd door de aanwezigheid van een eredivisie-team.

Bij het libre leed 't Ivoor 2 een nederlaag tegen Krijt Op Tijd 2. Ad van Os en Theo van Dongen wonnen, maar Henk van Boxmeer liet te veel punten liggen. In een kansloze partij hield hij slechts drie punten over.

Het derde libreteam pakte echter de winst tegen Het Wapen van Liempde 3: 27-23. Ook hier speelde Van Boxmeer en dit keer maakte hij wel de volle tien punten: een prima partij. Wim Bekkers pakte er ook tien en Rien Meijs behaalde zeven punten. Team 4 verloor kansloos van een sterk spelend De Hazelaar 6. Ook in het driebanden-klein verloor 't Ivoor: met 25–22 van Rio Bar 5. Patrick Sterrenburg speelde een schitterende winstpartij met een moyenne van 0,772. Maar dat mocht niet baten...

Bij de dagcompetitie libre leed team 1 een smadelijke nederlaag tegen Var 3; 40-31. De ploeg werd daardoor gepasseerd door 't Ivoor 2 op de ranglijst, dat met 29-38 won van Schuttershof 60+. Jan Meeuwis schoot hier uit z'n slof met een winstpartij in slechts zestien beurten: een moyenne van 2,81. 't Ivoor 3 verloor nipt van De Haarstek 2 met 33–34, ondanks de winstpartijen van Wim van Dijk en Harrie Verhoeven.

Bij het driebanden-klein won alleen 't Ivoor 9 met 30-24 van NAL 6. Bij het zesde team behaalde alleen alleen Math Hendriks zijn niveau: de formatie verloor met 24-20 van D'n Brouwer 2. De Hopbel 2 won met met 24–28 van het zevende team. De andere ploegen van de Boxtelse biljartvereniging waren vrij.


WINNAARS VISWEDSTRIJDEN BEKEND

Van der Steen prolongeert         koningsbeker Ons Genoegen

Harrie van der Steen en Jan Voets zijn de winnaars van de avond- en koningwedstrijden die de Boxtelse hengelsportvereniging Ons Genoegen in juni hield. Eerstgenoemde prolongeerde hiermee zijn titel. De prijzen werden vrijdag uitgereikt in café De Postiljon.

Deze wedstrijden werden gehouden aan de oevers van het Leijsenven in park Molenwijk. Nadat een jaar eerder de korte competitie geen doorgang kon vinden in verband met te weinig deelnemers, konden de wedstrijdvissers dit jaar toch wel weer hun hengels uitgooien.

Voets eindigde op de eerste plek bij de avondwedstrijden met een totaal van zes punten en een vangst van 86 vissen die 5.100 gram wogen. In deze categorie werd Van der Steen tweede met negen punten, 2.900 gram en 87 vissen. Christian van Haaren werd derde en haalde negen punten, 3.700 gram en 66 vissen.

KONINGSWEDSTRIJDEN

Van der Steen wist dus wél te winnen in de categorie koningwedstrijden. Daar haalde hij zes punten met 105 vissen dit samen 2.900 gram wogen. Op de tweede plaats eindigde Pieter van de Ven die met 85 exemplaren 2.800 gram bij elkaar viste en daarvoor zeven punten kreeg. Van Haaren wist ook hier de derde plaats op te eisen. Daarvoor viste hij met 61 vissen bij elkaar met een totaalgewicht van 3.600 gram. Dat leverde hem zeven punten op.

FOTO BOVEN: Harrie van der Steen (links) ontvangt van oud-voorzitter Louis Josiassen de koningsbeker als winnaar van de viswedstrijd van Ons Genoegen.