LIEMPDENAREN ZIJN STERK IN EIGEN HUIS

Verdiende overwinning van DVG op SDDL

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen hield DVG de punten wederom in eigen huis. Een goal tegen SDDL was voldoende voor de drie punten. De competitie is pas drie wedstrijden onderweg, en een blik op de ranglijst laat zien dat er nog niet veel gezegd kan worden over de onderlinge verhoudingen. Ondanks dat Avesteyn - de ploeg die vorige week won van DVG - nog ongeslagen is, valt er niet één uitgesproken favoriet aan te wijzen.

De Liempdse ploeg startte voortvarend aan de wedstrijd tegen de club uit Demen; al na vijf minuten was er een grote kans. Een hoge bal op Wilco Voets werd weggewerkt door de verdediging, maar kwam bij Sander van de Ven terecht. Hij wist de bal echter niet goed te raken. Niet veel later ging een afstandsschot van Peter Versantvoort net naast het doel. SDDL kwam maar niet tot een kans door goed verdedigend werk van de Liempdse achterhoede. Ondanks prima combinatiespel ontbrak het de thuisploeg nog aan een doelpunt. Van de Ven was er in de eerste helft nog het dichtst bij, maar zijn schot was te zwak om de keeper te verschalken. Vanaf de andere kant hoefden de Liempdenaren niks van de gasten te vrezen. SDDL kwam niet aan de bak.

MOEITE

Meteen na rust kreeg DVG drie goede kansen om de score te openen. Maar zowel Luuk van de Ven als Wilco Voets en Bart de Windt kwamen niet tot een doelpunt. De gasten uit Demen kregen steeds meer moeite om de aanvallen van de Liempdenaren te pareren en zochten

daarbij regelmatig het randje op. Dat bleek ook weer nadat De Windt onderuit werd gelopen, terwijl hij de 1-0 op de slof had na een strakke voorzet van Voets.

Na zeventig minuten spelen, kegelde Bas Smulders de bal vanuit een vrije trap hard op de lat. Meteen daarop tikte een verdediger van SDDL de bal te kort terug op de keeper. Voets wist deze te onderscheppen en de goalie te omspelen. Zijn inzet op doel werd echter van de lijn gehaald door een meegelopen verdediger.

De volgende vrije trap bood meer soelaas voor DVG. Smulders schoot bal in de verre bovenhoek, ver uit het bereik van de keeper. De voorsprong betekende dat het de thuisploeg wat meer achteruit ging lopen, waardoor SDDL enkele mogelijkheden kreeg. Doelman Raymon Strik bracht echter redding. De resterende tijd werd zonder noemenswaardige problemen uitgespeeld, waarmee DVG zijn beste wedstrijd tot nu toe winnend afsloot.

DVG speelt zondag 14 oktober tegen en in Ravenstein.

FOTO BOVEN: DVG speelde haar beste wedstrijd tot nu toe, maar het seizoen is nog pril. (Foto: Toon van Ruremonde).