Geen winst voor crazy spaghetti van Kookfriends

De spaghetti met frambozen en paarse tomaten heeft niet voor de winst gezorgd tijdens de finale van Keukenbazen 2018. Team Kookfriends van Meggie van Zuijlen en Aukje de Beer uit Liempde kreeg gisteravond niet genoeg punten.

De uiteindelijke winnaars komen uit Heusden. Ook zij hadden een pastagerecht genaamd ruige ravioli.

De kookfinale van Keukenbazen, de Mega Live KookBattle, vond afgelopen zaterdag plaats bij het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch. Daar kookten alle winnende teams uit de zeventien deelnemende gemeenten in Noordoost-Brabant hun gerechten.
De jury - bestaande uit de jonge Brabantse topchef Jan van Hout, trendwatcher en foodblogger Maaike de Reuver, culinair communicatieprofessional Anouschka Peterink en de Keukenbazen-vloggers Romy en Layla - proefden en beoordeelden alle gerechten. Smaak, creativiteit en presentatie telden mee, maar ook of er gezonde en lekkere producten uit de buurt gebruikt waren. Dat is een belangrijk aspect van de kookcompetitie, die jonge consumenten bewuster wil maken van wat zij eten en waar het vandaan komt. Veel van de ingrediënten die gebruikt werden kwamen van lokale leveranciers.


Muzikale quiz in B-Town Boxtel

In jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat in Boxtel wordt morgen, vrijdag 12 oktober vanaf 20.00 uur een muziekquiz gehouden. Een halfuur voor aanvang gaat de zaal open.

Teams bestaan uit maximaal vier personen, maar jongeren kunnen het ook in hun eentje opnemen tegen de rest. Deelname is gratis; de winnaar wacht een leuke prijs. Tijdens de quiz is ook het B-Towncafé geopend met de reguliere Plug&Play-activiteiten.


Punkrock klinkt
op Rommelfest

'Punk, rock en andere herrie uit Boxtel en omstreken', zo kondigt de organisatie de derde editie van het komende Rommelfest aan. Zaterdag 13 oktober is het een speciale versie van het evenement in jongerencentrum B-Town: dan is het afscheidsoptreden van punkband This Is Not Ok.

De initiatiefnemers van Rommelfest beuken nog één laatste keer hun rommelpunk de zaal in. De band treedt als slotact op. De Boxtelse Bagger Groep Experience opent de muziekavond, gevolgd door het debuterende Infinite Zeros en het Tilburgse Yesterday's News. B-Town aan de Baroniestraat 20 is open vanaf 19.30 uur, entree bedraagt 2,50 euro.


Speelgoed/kledingbeurs

Op de benedenverdieping van gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat bieden particulieren woensdag 31 oktober gebruikte kinderkleding en speelgoed aan. Wie mee wil doen aan de tweedehands beurs kan e-mailen naar kinderkledingenspeelgoedbeurs@gmail.com. De beurs gaat om 20.00 uur open; de entreeprijs bedraagt 1,50 euro.