Afbeelding
Foto:

PROTESTANTSE KERK VULT ZICH MET BACH

Nieuwe concertreeks
Klassiek in de Kerken

Ursula Dütschler (klavecimbel) en Frank Wakelkamp (viola da gamba) verzorgen zaterdag 13 oktober het eerste optreden van de nieuwe reeks concerten onder de titel Klassiek in de Kerken. In de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18 in Boxtel vertolken zij van 16.00 tot 17.00 uur het programma Bach & zonen.

Luisteraars worden onder meer getrakteerd op sonates van vader Johann Sebastian en diens zoon Carl Philipp Emanuel Bach. Ursula Dütschler werd in het Zwitserse Thun geboren en kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste klavecimbellessen. Zij studeerde onder meer aan het conservatorium in Bern en aan het Mozarteum in Salzburg. Frank Wakelkamp studeerde 'moderne' cello aan het Utrechts Conservatorium. Als orkestmusicus werkte hij onder andere met Anima Eterna en Concerto d'Amsterdam en onder dirigenten Jos van Immerseel, Erik van Nevel en Ton Koopman.

De toegangsprijs van Klassiek in de Kerken bedraagt vijftien euro (inclusief een drankje na afloop). Kinderen tot en met 12 jaar betalen een tientje. Kaartbespreking via reserveren@klassiekindekerken.nl. Het volgende concert in deze reeks vindt plaats op zaterdag 8 december; dan treedt het gezelschap Carminis Consort op met zang, viola da gamba, barokgitaar en klavecimbel.

FOTO BOVEN: Ursula Dütschler (klavecimbel) en Frank Wakelkamp (viola da gamba) vertolken muziek van Bach tijdens het eerste concert in de nieuwe reeks Klassiek in de Kerken.


Tommy van Doorn bespeelt Smitsorgel Sint-Petrusbasiliek

De Boxtelse serie Kerkconcerten in de Sint-Petrusbasiliek krijgt zondag 14 oktober een vervolg met een optreden van Tommy van Doorn.

De 28-jarige musicus is de vaste bespeler van het uit 1842 daterende monumentale Smitsorgel. Hij vertolkt onder meer Apparition de l'Église Eternelle (1932) van Olivier Messiaen en La Cathédrale Engloutie (1910) van Claude Debussy. Ook staan diverse karakterstukken op het programma: onder meer uit Dix Pièces pour Orgue (1890, Eugène Gigout) en Pièces en Style Libre (1914, Louis Vierne).


MUZIEK DOOR AGGEMARVANHUISAF BAND

Tweedaags Oktoberfest in
sportcomplex De Braken

De tweede editie van Oktoberfest Boxtel wordt vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober gehouden in sportcomplex De Braken.

Luuk Hendriks en Mike van Dijk namen vorig jaar het initiatief voor het Beierse feest met de horecaondernemers William en Riekske van Dinther van De Oude Ketting. Het sportcomplex wordt omgetoverd tot een grote feesttent waar live muziek wordt gemaakt. Zowel De Aggemarvanhuisaf Band uit Boxtel als de formatie Die Party Hosen uit Aarle-Rixtel schotelen de bezoekers tal van Duitse schlagers voor. Alleen voor vrijdag zijn nog kaarten te koop; de zaterdag is al geruime tijd uitverkocht.


SCHUTTERSGILDE BOXTEL NODIGT UIT

Lezing over tradities anno nu

Heemkundige Jan Franken uit Tilburg houdt donderdag 18 oktober om 20.00 uur een gratis toegankelijke lezing over tradities in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 in Boxtel. Dat doet hij op uitnodiging van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.

Het gildeleven staat bol van tradities die van generatie op generatie worden overgedragen. Deze waren eeuwenlang een manier om de maatschappelijke stabiliteit te handhaven. Maar in de snel veranderende samenleving gaat dat lang niet altijd meer op. De lezing vormt een aanzet voor de gildeleden om zich te bezinnen over hoe met oude gebruiken om te gaan in de toekomst.