Afbeelding
Foto: Peter de Koning

YVON EN MARCO VAN PROEF! CULINAIR IN BOXTEL:

'Altijd bezig met plannen te maken'

LINDA VAN DE WIEL

Een prachtig ingerichte ruimte vol heerlijke kazen, potjes vol lekkers, goede wijnen en sinds kort zelfs truffelbier, dat is Proef! Culinair. De winkel van het koppel Yvon Goossens (35) en Marco Vermeijs (34) biedt een veelheid aan kwalitatieve delicatessen, maar ook voor een lekker stuk kaas kunnen kopers terecht bij de speciaalzaak aan de Molenstraat. Hun producten worden, net als de klantvriendelijke en vooruitstrevende denkwijze van het duo, opgemerkt. Goossens en Vermeijs zijn - na twee keer eerder te zijn genomineerd - doorgedrongen tot de finale van de Boxtelse Ondernemers Trofee.

,,We hebben geen idee wie ons genomineerd heeft", vertelt Vermeijs. ,,Maar we voelen ons erg gevleid. Deze winkel is ons leven. We leggen hart en ziel erin en het is mooi dat dit erkend wordt."


'Deze winkel ons leven'


De gedrevenheid van het tweetal wordt niet alleen door consumenten maar ook door collega-ondernemers gezien. Tijdens deze editie van de Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT), die als thema 'Fast Forward' heeft, konden naast particuliere stemmers, óók bedrijfseigenaren hun voorkeur aangeven. Goossens: ,,We had-


den totaal niet verwacht in de finale te komen. Er waren zoveel supergoede genomineerden. En als je dan hoort dat je er wél bijhoort, is dat heel tof. We hopen nu natuurlijk op meer. Het spreekwoord 'driemaal is scheepsrecht' bestaat niet voor niks."

BETROKKEN

Proef! Culinair doet haar naam eer aan. ,,Alle producten worden door ons geproefd en wij staan achter alle kazen, vleeswaren en andere delicatessen die we verkopen. Ook voor onze klanten staan allerlei lekkernijen klaar die erom schreeuwen opgesnoept te worden", lacht Vermeijs.

Goossens: ,,Onze klanten staan altijd centraal. Of dit nu clubje vriendinnen is dat producten zoekt om samen te koken, een oudere die zijn wekelijkse stukje kaas komt halen of iemand die een bestelling via de webshop doet." Het stel voelt zich erg betrokken bij alle klanten. ,,En door onze horeca-achtergrond kunnen wij ook inhoudelijk advies geven over bijvoorbeeld gerechten. Ik vind het leuk om te bedenken welke smaken goed te combineren zijn."

Hetzelfde geldt voor Vermeijs: ,,Sommige klanten komen hier al vanaf het begin, ruim acht jaar geleden. Met hen hebben we een band opgebouwd. Mensen vertellen vaak persoonlijke verhalen. Anderen lopen regelmatig binnen om een geschenk te kopen. Maar waarvoor ze ook binnen stappen: klanten maken onze dag."

Vermeijs en Goossens hebben de service van Proef! Culinair sinds een jaar uitgebreid met een webshop. ,,We bezorgen aan huis, maar de producten kunnen ook worden opgehaald in de winkel. Bij een vaste klant die niet meer goed ter been is, bezorgen we wekelijks een stukje Hollandse kaas aan huis", lacht Vermeijs. ,,Omdat hij dit vanuit vroeger kent en nooit meer wat anders wil."


'Klant maakt onze dag'


Goossens vult aan: ,,Om in het thema van de BOT 2018 te blijven: dat zien wij als Fast Forward. Nederland vergrijst en ouderen zijn vaak slecht ter been. Om onze klanten te bedienen, hoort deze service erbij, vinden wij. En ja, wij bezorgen dat ene stukje kaas elke week…."

Naast hun klantgerichtheid is het stel voortdurend bezig met het bedenken van nieuwe plannen en invalshoeken. ,,Een aantal keer per jaar gaan wij naar beurzen om alle trends op de voet te volgen. Als een product, idee of presentatie ons aanspreekt, verdiepen we ons erin", stelt Goossens. Vermeijs, lachend: ,,We moeten onszelf wel vaak afremmen, we zijn het liefst altijd bezig met het bedenken van plannen. Maar we proberen ze één voor één uit te werken."

De finale van de Boxtelse Ondernemers Trofee 2018 vindt plaats op donderdag 8 november in automuseum Classic Park aan de Koppenhoefstraat in Boxtel.

FOTO BOVEN: Yvon Goossens en Marco Vermeijs van speciaalzaak Proef! Culinair aan de Molenstraat waren verrast dat ze werden genomineerd voor de Boxtelse Ondernemers Trofee 2018. (Foto: Peter de Koning).


Hulp voor startende ondernemers

'De trap naar succes voor de startende ondernemer'. Dat is de titel van het nieuwe boek dat Louis Manie heeft geschreven. De Boxtelse administrateur geeft hiermee richtlijnen aan alle ondernemers die een eigen bedrijf willen starten.

Uitgebreid beschrijft Manie onder meer hoe de administratie werkt, welke fiscale gevolgen een eigen onderneming heeft en aan welke eisen je moet voldoen. Kortom, alle zaken waarmee een startende ondernemer te maken krijgt. ,,Veel onderwerpen zijn bij nieuwe zzp'ers en entrepreneurs onbekend. De informatie die je als starter bij de diverse instanties krijgt, is zeer summier. In dit boekje heb ik getracht de meeste zaken weer te geven in korte hoofdstukken en in een leesbare taal", aldus Manie. De schrijver werkt ruim 45 jaar als administrateur en heeft een eigen zaak in Boxtel. Het boek met ISBN-nummer 9789463672610 kost 10,99 euro en is onder meer te koop via www.mijnbestseller.nl, alle kantoorboekhandels en op het kantoor van Manie zelf aan de Parkweg 24 in Boxtel. Reserveren via e-mail: louismanie@hetnet.nl.

Boxtel

Zingen bij D'n Boer

In café Den Boer aan de Corpus 2 kan donderdag 18 oktober weer meegezongen worden. De karaokeavond met deejay Peter van As begint om 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

Afbeelding