Afbeelding
Foto: Peter de Koning

STORMACHTIG BEGIN VOOR BOXTELSE HORECA-ONDERNEMERS

Alles gaat snel bij Deegeluk

CARRY DIRKX

Of 'Fast Forward' bij ze past? Nou en of! Pas tien maanden geleden openden Michel den Ouden (29) en Lotte van den Anker (32) de deuren van lunchroom Deegeluk. Nu al draaien ze boven verwachting. Ze schenken de beste koffie van Boxtel. En hebben de ambitie om uit te groeien tot dé lunchzaak, dé koffietent en dé patisserie van Boxtel. Dus fast, zeker. En forward? Uiteraard. Zie de ambities hierboven. Lunchroom Deegeluk is dan ook genomineerd voor de Boxtelse ondernemers Trofee (BOT) 2018, in de categorie nieuwkomers.

'Fast Forward' is het thema van de BOT 2018. En uitermate passend bij Lunchroom Deegeluk. Deze onderneming veroverde in korte tijd een plaats in het drukke horecalandschap van Boxtel. Aan de Markt 28 maakten Michel den Ouden en Lotte van den Anker hun droom waar; een eigen lunchzaak.


'Wij gaan voor gezond, puur, vers en eerlijk.'


Hoewel het succes razendsnel kwam, is het belangrijkste ingrediënt van hun lunchroom juist níet snel: het eten en drinken dat geserveerd wordt. Want die zijn bereid met liefde, aandacht en volop verse en liefst lokaal geproduceerde ingrediënten. ,,Gezond, puur, vers en eerlijk", zegt Van den Anker. ,,We maken zoveel mogelijk zelf en anders nemen we het bij voorkeur af bij ambachtelijk producerende boeren uit de omgeving."

Ze kwamen elkaar in 2017 bij toeval tegen, raakten 'uit het niks' in gesprek en bleken allebei dezelfde ambitie te heb-


ben: een lunchzaak openen. ,,In ons eentje durfden we die stap niet te zetten, maar samen wel", zegt Van den Anker. Ze hebben allebei het ondernemen in het bloed zitten. ,,Maar een eigen zaak beginnen is een risico en we houden ook van zekerheid", zegt ze. Voordat ze open gingen, deden ze gedegen onderzoek. ,,Je kunt een droom hebben, maar er moet wel vraag naar zijn", zegt Van den Anker nuchter. Wat ze wilden was duidelijk: een vernieuwende zaal, duurzaam, hip, stads, met een kaart met daarop ook vegetarische en vegan gerechten. Spannende gerechten, met een twist, zoals een 'gewoon' broodje brie, maar dan wel met baconchutney. Een huiskamerachtige inrichting (,,Een knus hutje", zegt Den Ouden), waar mensen zich thuis voelen, met een aparte speelruimte voor kinderen. En goede koffie, want dat is een grote passie van barista Den Ouden. Dit alles was er voor hun gevoel nog niet in Boxtel. Hun onderzoek naar (horeca-)trends en doelgroepen bevestigde dit 'gat in de markt'.

KOFFIE

Op 1 december 2017 openden ze de deuren. ,,Het was meteen ramvol. Een gekkenhuis! Zeker in het weekend", zegt Van den Anker. Het publiek van Deegeluk is zeer divers, maar heeft één ding gemeen. ,,Ze waarderen de verse producten." Het bedrijf draait boven verwachting en de twee eigenaren zijn met recht trots.

Onlangs scoorden ze een 95e plek in de toonaangevende 'Beste koffie van Nederland'- lijst van vakblad Misset horeca. Indrukwekkend, als je nog maar net geopend bent. Van den Anker: ,,Alles gaat snel bij ons."


't Was meteen ramvol. Een gekkenhuis!'


En ze blijven vol ambities. ,,We willen dé lunchspeciaalzaak van Boxtel zijn. Dé koffie van Nederland schenken. En dé patissier van Boxtel worden, want Annemieke, die hier werkt, maakt fantastische taarten." Ze werken hard en genieten net zo hard. Zeker ook van de nominatie voor de BOT 2018. Van den Anker: ,,Zoveel waardering krijgen, geeft een kick. We zitten in een sneltrein: persoonlijk, financieel, als ondernemers. Fast Forward. Daar voldoen wij wel aan."

FOTO BOVEN: Lunchroom Deegeluk van Lotte van den Anker en Michel den Ouden nam het afgelopen jaar een droomvlucht. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel

Hobby- en creamarkt

De Rots Boxtel en 't Keramiekhuysje uit Vught houden zondag 21 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een hobby- en creamarkt in het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat 7. Diverse standhouders geven bezoekers de mogelijkheid om materialen uit te proberen. Zij bieden onder meer spullen en diensten als keramiek, sieraden, decoupage en zelfgemaakte cadeautjes aan. Toegang is gratis.


Prijsexplosie in Oosterhof

De ondernemers in het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof hebben de trekking verricht voor de Prijsexplosie van de maand september. De hoofdprijs, een smart-tv van Philips, werd gewonnen door de familie Van Kleef. De families Minkels, Van der Ven, Van den Aker, Van der Pasch, Vorstenbosch, Van Osch, Beekmans, Verkaar en Schoones kregen door de winkeliers waardebonnen mee haar huis. Vanaf 15 oktober maken klanten opnieuw kans op een mooie prijs. Het enige dat zij daarvoor moeten doen, is op de achterkant van hun kassabon naam, adres en telefoonnummer vermelden en deze vervolgens in een van de tonnen deponeren die staan opgesteld in winkelcentrum Oosterhof.

Afbeelding
Afbeelding