Parochiebestuur presenteert jaarcijfers

Tijdens een informatieavond in gemeenschapshuis De Walnoot presenteert het bestuur van de Heilig Hartparochie woensdag 10 oktober de jaarcijfers over 2017 en het eerste halfjaar van 2018. Ook de voorlopige begroting voor 2019 komt aan bod. Alle parochianen zijn vanaf 19.30 uur welkom.

Na een korte verwelkoming door avondvoorzitter Jos Polman en een gebed door pastoor Jacques Grubben, geven de voorzitters van de diverse bestuurscommissies uitleg over hetgeen de voorbije tijd is gerealiseerd én wat de voorgenomen plannen zijn. Vervolgens licht penningmeester Bas Rombauts de jaarcijfers over 2017 toe en de financiële situatie in het eerste halfjaar. Daarna wordt gesproken over een voorlopige begroting voor het nieuwe jaar. Aansluitend kunnen bezoekers vragen stellen.

Na een pauze houdt kapelaan Geoffrey de Jong een workshop over de bieren van La Trappe. Die duurt ongeveer drie kwartier. Vanaf 21.30 uur is er een informeel samenzijn.


Informatieavond over theereis naar Sri Lanka

Rianne Doornekamp van theetuin 't Bakhuys organiseert een twaalfdaagse reis naar Sri Lanka om daar de theewereld te verkennen. De trip staat gepland vanaf zondag 17 februari 2019. Het is een vervolg op haar eerste theereis. Woensdag 10 oktober is er een informatieavond voor geïnteresseerden.

Doornekamp duikt met een klein gezelschap onder begeleiding van een privéchauffeur en -gids in de theewereld op Sri Lanka. De groep leert hoe thee geplukt en verwerkt wordt, brengt bezoekjes aan een theemuseum en enkele fabrieken en maakt een treinreis door de plantage. Daarnaast is er ook ruimte voor een jeepsafari en een tripje naar een olifantenweeshuis. Ook kunnen reizigers deelnemen aan een kookworkshop.

De informatieavond op 10 oktober wordt gehouden in 't Bakhuys aan de Bocht 4 in Lennisheuvel en begint om 20.00 uur. Wie meer informatie wenst, kan contact opnemen via e-mail: bakhuys@hightea-theetuin.nl.

Boxtel

Kinderzwerfboeken

Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad is sinds kort een station voor 'zwerfboeken': om het lezen binnen gezinnen te bevorderen, mogen kinderen gratis boeken meenemen. Gebruikers laten ze weer achter op plekken waar veel jeugd komt. Vanwege de Kinderboekenweek zijn er extra boeken voorhanden. De Kinderboerderij is doordeweeks geopend tussen 08.30 en 16.30 uur en in het weekeinde van 14.00 tot 16.00 uur.