Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

FLINKE OPRUIMACTIE BIJ HET LEIJSENVEN

Visclub Ons Genoegen hengelt naar rommel

De viswedstrijd Open Boxtel zou zaterdag plaats hebben gevonden aan de oevers van het Leijsenven. Althans, dat was de bedoeling: het evenement werd op het laatste moment geannuleerd vanwege de te lage waterstand van de plas. Maar de organiserende hengelsportvereniging Ons Genoegen maakte van de nood een deugd...

Op voorstel van voorzitter Jan van Esch ontstond het plan om een opschoonactie langs het water te houden. Door de lage waterstand werd namelijk veel rommel aan de kant zichtbaar. En vanwege het lage peil konden de leden de troep eenvoudig opruimen.

SCHOON AAN DE HAAK

Naar aanleiding van een oproep werden diverse vrijwilligers gemobiliseerd en zeven mensen gingen zaterdag dan ook voortvarend aan de slag. Na vier uren intensieve arbeid hadden zij al een behoorlijke vangst bij elkaar gehengeld. Weliswaar geen vis, maar wel veel hout, puin en acht grote vuilniszakken schoon aan de haak. Met daarin flesjes, blikjes, zakken chips, uitlaten en zelfs fietssloten.

De meest bijzondere buit van de dag echter was een grote betonnen paddenstoel, die vermoedelijk afkomstig is van de midgetgolfbaan die voorheen bij het Leijsenven lag.

FOTO BOVEN: Het lage waterpeil maakte veel troep in het Leijsenven zichtbaar. De vereniging besloot om van de nood een deugd te maken en zoveel mogelijk rommel op te ruimen. (Foto: HSV Ons Genoegen).


SWINGENDE FEESTWEEK IN WIJKSCHOOL

Prinses Amaliaschool viert tienjarig bestaan

LINDA VAN DE WIEL

Een frisse start in een nieuw gebouw met een nieuwe naam. Die maakten de leerlingen en het personeel van de Prinses Amaliaschool tien jaar geleden. De onderwijsinstelling in de Boxtelse wijk Selissenwal viert haar tweede lustrum met een ware feestweek. Die gaat komende maandag van start.

,,Het thema van dit jubileum is muziek. Een aantal activiteiten staat dan ook in het teken van muzikaliteit", vertelt docente Amy Castelijns (32) die binnen de school een groot deel van de organisatie op zich neemt. ,,Maandagochtend starten we met een workshop van 'The Lovely Emmerettes', een viertal lieftallige dames dat samen met de kinderen muziek maakt met emmers."

SLAGWERKWORKSHOP

Een feestelijke opening dus, van een week vol festiviteiten. De school doet dit deels samen met Kindcentrum Kindertuin, dat een dependance heeft in de brede school en daar eveneens tien jaar huist. Castelijns: ,,De peuters van de peuterspeelzaal en de kleuters van de Prinses Amaliaschool doen een gezamenlijk optreden waarbij zij bestaande liedjes zingen met zelfgemaakte teksten. Deze liedjes zijn ingestudeerd met muzikale duizendpoot Jos Vervoort." Ze vervolgt: ,,De leerlingen uit de groepen drie tot en met acht hebben een aantal weken een slagwerkworkshop gehad van 'Beat It'. Ook zij brengen hun kunsten ten gehore tijdens de feestweek."

Naast muziek maken de leerlingen ook een tijdscapsule. ,,De kinderen uit de onderbouwklassen maken een tekening die laat zien hoe de school er in hun ogen over tien jaar uitziet. De kinderen uit de groepen vijf tot en met acht schrijven daar een verhaal over. Alle creaties worden in een grote capsule bewaard en over tien jaar wordt deze weer geopend", aldus Castelijns.

Er wordt genoeg leuks georganiseerd in de wijkschool, waarvan Stephan van der Vries directeur is. Niet alleen tijdens de feestweek gaan de 157 leerlingen graag naar school. Benthe Kelders (8) legt uit waarom: ,,Vaak doen we serieuze dingen in de klas, maar we doen ook regelmatig leuke activiteiten als tekenen en knutselen." Teun Bakker (9) vult haar aan: ,,En de juffen en meesters zijn grappig. Toen het thema van de Kinderboekenweek 'voor altijd jong' was, werden we verrast door allemaal opa's en oma's. ik zag ook mijn eigen juf als oud vrouwtje. Dat was supergrappig." De tienjarige Lotte Broeren vult aan: ,,Wij hebben vorig jaar tijdens de opening van de Kinderboekenweek een flashmob gedaan op het lied Thriller van Michael Jackson. Dat was echt vet. Niemand wist het en iedereen was heel enthousiast."

Leuke verhalen genoeg dus. En het vermoeden bestaat dat er komende week weer heel veel mooie nieuwe herinneringen bijkomen.

FOTO ONDER: Tien jaar geleden gebruikte directeur Stephan van de Vries (rechts) een huishoudtrapje voor zijn openingstoespraak bij de nieuwe Prinses Amaliaschool in de wijk Selissenwal. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Afbeelding