Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Coryfee Vriesekoop bij Taverbo-Sabo

PÅL JANSEN

Hoog bezoek gisteren bij tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo. Niemand minder dan voormalig internationaal topspeelster en meervoudig Europees kampioene Bettine Vriesekoop bezocht het complex aan de Voetboog.

'Een coryfee' noemt Uschi Meeuwis van de Boxtelse club de Nederlandse tafeltennislegende. ,,Ze heeft voor de sport veel betekend, maar ook voor de damessport in het algemeen. In haar tijd was er een strikte scheiding in sport tussen mannen en vrouwen. Maar omdat zij te weinig uitdaging kreeg, werden vrouwen ook in de mannencompetitie toegelaten."

Vriesekoop gaf eerst een lezing over onder meer haar sportcarrière en ervaringen in China, waarover ze diverse boeken schreef. ,,Een interessante lezing over het maken van keuzes en hoe die invloed hebben gehad op haar leven en verdere carrière", licht Meeuwis toe.

Daarna ging iedereen de sportzaal in en werden de circa dertig aanwezigen getrakteerd op een staaltje hogeschooltafeltennis. Meeuwis, die de activiteit voor haar club organiseerde, mocht zelf ook een balletje slaan tegen Vriesekoop. ,,Of ik gewonnen had? Nee, nee, nee. Daar win je niet van."

FOTO BOVEN: Bettine Vriesekoop kreeg de volledige aandacht van de groep tafeltennisliefhebbers. Gisteren was zij bij Taverbo-Sabo voor een lezing en een workshop. (Foto: Peter de Koning).