Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VERNIEUWDE ALBERT HEIJN WEER OPEN NA FLINKE VERBOUWING

'Dit is behoorlijk XL voor Boxtel'

Met een grote grijns van oor tot oor loopt Ronald de Jong van Albert Heijn Boxtel door zijn winkel. Hij neemt alle complimentjes dankbaar in ontvangst en gaat en passant ook nog even op de foto met de levensgrote hamster. Gisteren, woensdag 3 oktober, opende de supermarkt aan de Prins Hendrikstraat na een flinke verbouwing weer de deuren.

Het winkelend publiek moest weer even wennen aan de nieuwe opzet, maar is volgens De Jong positief. Er is dan ook veel veranderd in de winkel. Zo is er meer ruimte op de versafdeling, zijn er zelfscankassa's en is het assortiment flink uitgebreid met onder andere een sushi-schap, losse bonbons en een hagelslagbar. Boven de groente en fruit wordt bovendien continu droge mist verspreid. ,,Daardoor blijven de producten langer vers en knapperig én kunnen ze zelfs nog een klein beetje groeien", vertelt De Jong enthousiast. ,,We mogen weliswaar niet het predicaat Albert Heijn XL dragen, maar volgens mij is dit behoorlijk XL voor Boxtel."

Daarnaast hebben ook drogisterij Etos en slijterij Gall & Gall meer ruimte gekregen in het vernieuwde pand.

De verbouwing van de Albert Heijn begon op 26 februari en naast het interieur zijn ook de buitenkant van het gebouw en de parkeerplaatsen aangepakt.

FOTO BOVEN: Het voltallige personeel van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall was woensdag aanwezig bij de opening van de vernieuwde, fors uitgebreide winkel aan de Prins Hendrikstraat. (Foto: Peter de Koning).


Tiende nationale kringloopdag bij Het Goed Boxtel

Het Goed Boxtel viert zaterdag 6 oktober de tiende editie van de nationale kringloopdag. Tussen 09.00 en 17.00 uur zijn er rondleidingen en kunnen bezoekers kennismaken met het nieuwe merk 100%Kringloop.

De medewerkers van de Boxtelse locatie van Het Goed vertellen tijdens de rondleidingen over hoe het sorteren en winkelklaar maken van spullen in zijn werk gaat. Daarnaast is er een hapje en een drankje en zijn er acties en kortingen.

Om de lancering van het nieuwe keurmerk extra luister bij te zetten is er een wedstrijd. Elke klant die zijn kassabon van die dag inlevert, maakt kans om het aankoopbedrag terug te winnen. De trekking is op 10 oktober en de winnaar wordt bekend gemaakt op de Facebookpagina van Het Goed Boxtel.


Drukte bij opening All about the woman

De winkel All about the woman opende dinsdagavond onder grote belangstelling de deuren. Aan de Rechterstraat 6b zijn verschillende bedrijfjes samen gekomen die elkaar versterken. Initiatiefneemster Natasja Willems, eigenaresse van Natasja Fashion, heeft haar dameskledingzaak hiermee flink uit kunnen breiden.

In All about the woman bieden zes gemotiveerde zelfstandigen hun producten en diensten aan. Waaronder Natasja zelf, die naast haar vertrouwde collectie ook mode voor vrouwen met een maatje meer gaat verkopen. Daarnaast brengt Per Tutti lingerie, bad- en beenmode en nachtkleding, Mijn Herdenking toont sieraden waarin de as of vingerafdruk van een dierbare verwerkt kan worden, New home 4 you verkoopt woonaccessoires, Delicias Caseras bakt lekkernijen in de keuken, SkinXpert verzorgt gezicht en lichaam en Your Braids vlecht en weeft haren en draait dreads.

FOTO RECHTS: Grote drukte tijdens de opening van All about the woman afgelopen dinsdagavond. (Foto: Peter de Koning).

De Dommel geeft tips voor een gezonde leefstijl

Tijdens een gratis voorlichtingsavond op woensdag 10 oktober geeft Fysiotherapie De Dommel informatie over het vasthouden van een gezonde leefstijl.

Om het risico op hart- en vaatziekten, depressieve symptomen en botbreuken bij ouderen te voorkomen, raadt de Gezondheidsraad aan om ruim 150 minuten per week matig tot intensief te bewegen en spier- en botversterkende oefeningen te doen. Uit onderzoek blijkt dat maar 44 procent van de Nederlandse bevolking aan dat advies voldoet.

Fysiotherapie De Dommel geeft tijdens de voorlichtingsavond informatie over juiste voeding, beweging, roken en medicatie en biedt ook handvatten om met een gezonde leefstijl aan de slag te gaan. De bijeenkomst wordt gehouden in de praktijk aan het Molenpad 7b in Boxtel en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via telefoonnummer (0411) 62 44 04 of fysio@fysiotherapiededommel.nl.


Netwerken tijdens Open Coffee het Groene Woud

Platform Open Coffee het Groene Woud houdt woensdag 10 oktober haar netwerkbijeenkomst bij Yoga Massage Balans aan de Schootsedijk 15 in Sint-Oedenrode. Tussen 09.00 en 11.00 uur is iedereen hier welkom om elkaar te ontmoeten en kennis te delen.

Open Coffee het Groene Woud is een platform dat ontmoeting tussen enthousiaste ondernemende personen uit gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Meierijstad stimuleert. Het initiatief is in het leven geroepen om mensen met allerlei achtergronden, kennis en ervaringen bijeen te brengen zodat zij elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Het doel is dan ook om op een laagdrempelige manier het persoonlijke netwerk vergroten.

Aanmelden voor de bijeenkomst mag via opencoffee.hetgroenewoud@gmail.com. Kijk ook op Facebook: Open Coffee het Groene Woud.


Afbeelding