BOXTELSE VOLLEYBALSTERS VERLIEZEN

Sambeekse smashes te machtig voor VC Blox

De vrouwen van VC Blox verloren zaterdag in Sambeek hun tweede competitiewedstrijd. Thuisploeg won met 4-0. Desalniettemin weerden de Boxtelse volleybalsters zich kranig weerden tegen het team met drie speelsters die vorig seizoen nog promotie-klasse speelden...

De Boxtelse ploeg miste drie speelsters missen, maar Lisette van Leeuwen was stand-by om in te vallen. Avance startte fel de vrouwen van Blox waren geïmponeerd door de felle en harde smashes.

Avance liep al snel uit. Maar de gasten herpakten zich en werden niet overlopen. VC Blox was deze set en ook de volgende drie niet bij machte om de golf van aanvallen te pareren. Maar de kopjes gingen niet hangen en de teamgeest bleef op peil: de volleybalsters pakten bij vlagen nog enkele mooie punten.

PROMOTIEKLASSE

Desalniettemin ging de wedstrijd verloren met 4-0. Maar omdat een aantal van de vrouwen van Avance vorig jaar nog promotie-klasse speelden (het vijfde niveau van Nederland) was het verlies geen schande. Zaterdag 6 oktober zouden de vrouwen van VC Blox thuis spelen, maar dat duel is verzet naar eind maart.


Smartlappenavond

Het Boxtelse Dükerskoor houdt maandag 22 oktober een muzikale avond in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 in Boxtel. Daar zal vanaf 20.00 uuur een repertoire van smartlappen en zeemansliedjes klinken. Bezoekers kunnen meezingen, daarvoor worden tekstbundels uitgedeeld. Toegang is gratis.


AANDACHT VOOR ELISABETHSDAL IN MEGEN

Heemkunde Boxtel naar de Maas wegens clarissenklooster

Heemkunde Boxtel houdt maandag 29 oktober met streekfonds Het Groene Woud, stichting Brabantse Bronnen en het klooster Sint-Josephsberg uit Megen een symposium in het dorp aan de Maas. Dit vanwege het toegankelijk maken van het voormalige archief van het clarissenklooster Sint-Elisabethsdal in Megen, waarin óók de geschiedenis van de Boxtelse clarissen voorkomt.

Tijdens het symposium verzorgt pater kapucijn Hans de Visser de lezing 'Boxtelse clarissen; hun lasten en listen'. 'Sine clausura: de oorkonden van het klooster Sint-Elisabethsdal te Boxtel ontgrendeld' is de titel van de voordracht door Geertrui Van Synghel van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis.

Na afloop zullen de circa tachtig genodigden de mogelijkheid krijgen om een aantal van de originele oorkonden te bekijken onder begeleiding van Christ van Eekelen en Rini van Oirschot van Heemkunde Boxtel.

Het maximale aantal plaatsen voor het symposium is al bereikt. Via de website van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) zijn de archiefstukken straks te bekijken. De online publicaties worden gelanceerd door burgemeester Mark Buijs en diens naam- en ambtsgenote Wobine Buijs van de gemeente Oss.


Girls-Only!

Stagiaires van de Brede Scholen Boxtel (BSB) houden voor meiden uit groepen zeven en acht van de basisscholen in Boxtel-Oost vanaf donderdag 8 november de activiteit Girls-Only! in brede school De Wilgenbroek. Op het programma staan knutselen en spelletjes, maar ook zelfverdediging en een beauty-middag. De activiteit duurt van 15.15 tot 17.00 uur, deelname kost 10 euro. Aanmelden kan tot en met woensdag 31 oktober, formulieren zijn verkrijgbaar op de basisscholen in de wijk Boxtel-Oost.